Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Cuib de vipere

Made by Liana






Ati crezut ca am terminat seria de groazaaa? Nici vorba!
Dupa Papanasi fantome , Tiramisu-Noaptea Vrajitoarelor. si Liliecii-vampiri, va prezint Cuibul de vipere!!!
Am folosit o cutie de Musuroi de cartita de la Dr.Oetker care contine praf pentru blat si praf pentru crema.
Se adauga pt.blat: 2 oua, 50 g unt, 30g lapte(3 linguri)-caldut, 3 banane.
Se adauga la crema: 500 ml lapte rece.

Nu mai stiu exact tot ceea ce era scris pe cutie, pentru ca am aruncat-o. Ma iau si eu dupa poze, sorry!



Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca bine pana cand compozitia devine omogena.



Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor. In 20 de minute e gata, dar faceti testul scobitoarei. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se scobeste partea superioara a blatului. Bananele se taie pe lung si se aseaza jumatatile una langa alta.



Praful de crema se amesteca cu laptele rece. Crema astfel obtinuta se toarna peste banane.



Apoi, firimiturile din blat se pun peste crema, acoperind tortul ca pe o movila de cartita ;-)

Sarpele roz din jeleu l-am cumparat din Iulius Mall cu 8 lei. Pe al doilea l-am facut din Pasta de lapte praf. Am folosit si creioanele colorate din glazura de zahar de la Dr.Oetker pentru a-i face pielea mai frumoasa. Nu stiu cat mi-a reusit, l-am avut drept model pe sarpele din jeleu...Mie mi s-a parut ca seamana mai mult cu un crocodil si cand l-am intrebat pe ajutorul de bucatar ce parere are, mi-a zis:"Du-te cu serpii tai de-aici, sa nu-i vad!". Deci, clar, ambii sunt serpi ;-) Adica vipere, ca au corn!



O feliuta vrea cineva? ;-)

vineri, 29 octombrie 2010

Muffinsi Lilieci-vampir










Continuam cu seria de groazaaaa!!! Azi a venit randul acestor lilieci vampiri realizati din muffinsii de cacao de la Dr.Oetker, dupa Papanasi fantome si Tiramisu-Noaptea Vrajitoarelor.

O cutie de Muffins cu gust de cacao si fulgi de ciocolata de la Dr.Oetker contine: 300g mix pentru briose, 40 g fulgi de ciocolata, 12 forme de copt.
Se adauga: 3 oua, 125 ml ulei.
Am cumparat in plus o punga cu dinti de vampiri din jeleu. Imi plac tare muuuult!



O portie(48g) are 210 calorii, adica 11% din doza zilnica recomandata

Ingrediente:faina de grau, zahar, 11% fulgi de ciocolata-substanta uscata de cacao 35% minim(zahar, masa de cacao, unt de cacao, emulsificator lecitina din soia, vanilina), amidon din grau, dextroza, agenti de afanaredifosfat disotic si bicarbonat de sodiu, agenti de ingrosare xantan si carboximetilceluloza, lapte praf degresat, sirop de glucoza, emulsificatori sterul lactic al mono si digliceridelor cu acizi grasi si esteri ai acizilor grasi cu poliglicerol, sare de bucatarie, aroma, vanilina.
Poate contine urme de gluten, soia, lactoza si alune.

1.Pregatirea formelor
Cele 12 forme din hartie de copt se aseaza pe o tava dreptunghiulara. Se preincalzeste cuptorul la aprox. 180 grade Celsius.

2.Pregatirea aluatului
Intr-un vas pentru mixer se pune praful pentru briose si se adauga ouale si uleiul.



Se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de 2 minute sau cu telul pana la obtinerea unui aluat lucios.
Din fulgii de ciocolata se pastreaza o lingura rasa pentru ornat, iar restul se incorporeaza usor cu telul in aluat.

3.Coacerea
Cu ajutorul a doua linguri, se dozeaza aluatul, in cantitati egale in formele de copt. Fulgii de ciocolata ramasi se presara pe fiecare briosa in parte-eu n-am mai facut operatiunea asta, am varsat toti fulgii in compozitie.


Se coc in partea de mijloc a cuptorului timp de 20-25 minute. Briosele se lasa la racit in formele de hartie pe un gratar.

Tipp: briosele se scot din forme dupa racirea lor completa.

I-am taiat si i-am decupat in asa fel incat sa iasa cu urechi si le-am scobit o gura mare de tot, ca sa pot sa le pun "proteza"-ha,ha,ha! Bucatile taiate le-am lipit cu crema de ciocolata.
Ochii si nasul i le-am facut cu creionul rosu din glazura de zahar de la Dr.Oetker.





Trei lilieci-vampiri



Cand i-am mancat am inceput cu "dintii de vampir" ;-)

Tiramisu-Noaptea vrajitoarelor

Made by Liana






O idee buna pentru Haloween si foarte simpla, sunt sabloanele!Poti sa decupezi de la vrajitoare si bostani malefici-cum am facut eu, pana la stafii, vampiri, pisici si alte cele.Asezi, "prafuiesti" si gata prajitura de groazaaaaa ;-)
Continuam cu seria de prajituri de la Dr.Oetker. Dupa Papanasii fantome, azi, Tiramisu!!!Nu, n-am fost platita sa la fac reclama, doar ca sunt fan Dr.Oetker si mi-am zis sa incerc toate "prafurile" lor, sa vad cum sunt, daca-mi plac s.a.m.d. Pana acum mi-au placut.

Cantitate neta 370g
Cutia contine: 215g praf pentru blat, 150 g praf pentru crema, 5g cacao.
Se mai adauga:
pentru blat: 50 g margarina moale,3 oua, 50 ml lapte.
Pentru crema: 500 ml lapte rece de la frigider. Laptele proaspat trebuie inainte fiert si apoi racit!
Pentru sirop: 300 ml lapte, 3 linguri de zahar.
Timp de coacere: 25 de minute

Ingrediente: zahar, fain de grau, sirop de glucoza, grasimi vegetale hidrogenate, cacao cu continut redus de grasime(10-12%unt de cacao), amidon modificat din cartofi, gelatina, emulsificatori mono si digliceride, esterul acetic al acestoa si esteri ai acizilor grasi cu poliglicerol, zahar caramelizat, amidon din grau,amidon din porumb, agenti e afanaredifosfat disodic si carbonat acid de sodiu, proteine din lapte, lapte praf degresat, aroma de Tiramisu si Cappuccino, stabilizato fosfat de potasiu si fosfat de sodiu, sare, coloranti galben de chinolina si galben oranj S.

1. Pregatirea aluatului si coacere
Praful pentru blat, ouale, margarina si laptele se pun intr-un vas



si se amesteca cu mixerul la viteza micadoar cateva secunde, pentru omogenizare si apoi timp de 3 minute, la viteza mare. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 cm, unsa si acoperita cu hartie pentru copt, apoi se introduce in cuptor, pe gratrul din mijloc conform indicatiior d emai sus. Dupa racire, se indeparteaza hartia de copt, iar blatul se taie pe verticala in doua parti egal.

2.Pregatirea cremei si insiroparea
Pentru sirop se pun la fiert 300 ml lapte cu 3 linguri de zahar.
Se aseaza prima jumatate de blat pe o tava si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop.
In prealabil se insiropeaza si cea de-a doua jumatate de blat cu 50 ml sirop.
Intr-un vas pentru mixer se pune praful pentru crema impreuna cu 500 ml lapte rece de la frigider si se bate cu mixerul timp de 5 minute.

Eu am facut o cafea mare, de 250 ml, am pus doua linguri de lichior de migdale Disaronno si am insiropat blatul pe care l-am taiat o data pe verticala si inca o data pe orizontala, rezultand doua dreptunghiuri duble.



3.Pregatirea prajiturii
Peste prima jumatate de blat insiropata se intinde jumatate din cantitatea de crema pregatita.
Se pune cea de-a doua jumatate de blat, cu suprafata insiropata in jos, peste stratul de crema si se insiropeaza cu cantitatea de sirop ramasa.
Se adauga restul de crema.
Prajitura se poate servi dupa o pastrare de minim 2 ore in frigider.
Inainte de servire se pudreaza cu cacao.



Am facut doua sabloane, unul cu o vrajitoare, celalalt cu un dovleac rau de tot...cand am tras sabloanele, dupa ce le-am pudrat cu cacao...a doua vrajitoare s-a cam "matolit"...era sa cada de pe matura..ha,ha,ha!



Recomandare:
Pentru un blat mai pufos puteti folositi unt in loc de margarina.
Pentru a obtine o crema mai consistenta puteti folosi smantana in loc de lapte.
Pentru sirop in functie de gusturi, puteti adauga Finesse Rom de Jamaica, Finesse Amaretto sau mai mult zahar.

joi, 28 octombrie 2010

Papanasi fantome

Made by Liana







Cred ca toate dintre noi a folosit macar o data in viata ei un plic de budinca, o crema, un pachet de frisca sau de inghetata. Adica prafuri. Ei bine, eu m-am hotarat sa folosesc si cutiile de pajituri de la Dr.Oetker si azi inaugurez seria de groazzaaa ;-)
Am scris absolut tot de pe cutie, inclusiv ingredintele compozitie de "praf". Astept pareri pro si contra prafurilor de prajituri.
Pana atunci, va prezint papanasii fantome! Bu-hu-hu!!!

Cutia de Papanasi d la Dr.Oetker contine 260g mix pentru papanasi.
Se mai adauga: 200g branza dulce si 30 ml apa(3 linguri).

Mix pentru papanasi
Ingrediente: faina din grau, zahar, amidon din porumb, agenti de afanare difosfat disodic si carbonat acid de sodiu, sirop de glucoza, lapte praf degresat, emulsificator esterul lactic al mono si digliceridelor cu acizigrasi si esteri ai acizilor grasi cu poliglicerol,vanilina, sare de bucatarie.
Cantitate neta: 260g
O portie(50g) are: 169 calorii, 8% din doza zilnica ecomandata

1.Pregatirea aluatului
Intr-un vas pentru mixer se pune praful pentru papanasi impreuna cu apa si branza dulce. Se amesteca totul cu mixerul (cu spirale)-eu am amestecat cu mana- timp de 3 minute la viteza mica pana se obtine o pasta densa si omogena.



2.Pregatirea papanasilor
Se pune faina intr-un vas si e trec mainile prin faina inainte de modelarea aluatului.
Se ia cu o lingura din aluat si se formeaza bile din aluat de doua dimensiuni: 2-3 cm pentru capac si 6-7 cm pentru papanasii propriu-zisi si se trec prin faina.
Bilele de dimensiuni mai mari se turtesc putin intre maini si e face la fiecare o adancitura in mijloc, formand astfel un inel.

Mie mi-au iesit 6 mari si 6 mici, in timp ce pe cutie scrie 15-17 buc....ha,ha,ha...



3.Modul de prajire
Papanasii astfel formati se prajesc in ulei bine incins, la foc mediu, pe ambele parti.
Se scot si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.



Sugestie de servire
Papanasii se pot servi dupa preferinta cu dulceata(afine, fructe de padure, visine, cirese amare), smanatana si zahar pudra.



Eu i-am umplut cu dulceata de visine, am pus smantana din belsug si le-am facut ochii din doua bombonele tavalite prin ciocolata!



Chiar ca au fost fantome papanasii astia: cum i-am facut, cum au disparut ;-))

marți, 26 octombrie 2010

Tagliatelle cu mac si mandarine

Made by Liana






o reteta nemipomenit de aromata, pe care am gasit-o in revista Numai pentru tine, din anul 1996-1997...am prestat-o de cateva ori si cum am dat iar peste ea, m-am asigurat ca am tot ce-mi trebuie si am executat-o! ;-)

Ingrediente:

400g tagliatelle(2 pungi)
50g mac,
coaja de la o lamaie,
1 plic budinca de vanilie,
750 ml lapte,
un compot de mandarine,
sare.

Eu mai intai am pus la fiert in apa cu sare si-un strop de ulei, tagliatellele.
Cand au fost fierte, le-am bagat sub un jet de apa rece si am mai pus un strop de ulei peste ele, sa nu se lipeasca.

Apoi am facut budinca de vanilie cu 500 ml de lapte, 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand a fost gata, am pus folie alimentara peste ea, ca sa nu prinda crusta.



Am macinat macul si l-am pus in cei 250 ml de lapte care fierbeau impreuna cu coaja de lamaie. Am adaugat si zahar, dupa gust, cca 150g si am luat de pe foc dupa ce-am amestecat bine de tot.

Apoi, peste aceasta compozitie am turnat budinca si am mai amestecat o data bine de tot ;-)



Peste tagliatelle se pune budinca de vanilie cu mac, iar cand se serveste se adauga felii de mandarine.



Am mancat toti trei foarte fericiti, noi astia mai mari amintindu-ne de taietii cu mac ai bunicilor. Dar, reteta aceasta cu budinca, e aromata rau de tot si mult mai consistenta ;-)

duminică, 24 octombrie 2010

Rulada de pui cu omleta

Made by Liana








Am mai facut rulada asta de vreo cateva ori, dar o data am pierdut pozele ca mi-a fost stricat computerul si nu au fost salvate in D!!!, altadata, nu am avut baterii la aparatul foto...eh, se mai intampla...
Acum m-am asigurat ca totul e in regula si am purces la treaba.

Ingrediente:

un piept de pui mare,
oregano,
ulei de masline,
zeama de la o 1/2 lamaie,
3 oua,
vegeta,
ardei gras verde,
ardei capia rosu.


Metoda de lucru e la fel ca la Rulada de pui cu bacon si cascaval, dar o mai scriu o data...

Am taiat pieptul de pui in felii subtiri, le-am asezonat, le-am acoperit cu folie alimentara sa nu stropesc peretii proaspat zugraviti ;-) si le-am batut cu ciocanul de snitele, usor si metodic.



Vi se pare ca am stofa de sadica? Cine raspunde afirmativ, inseamna ca n-a folosit in viata lui ciocanul de snitele!!

Cum le-am asezonat? Am presarat sare, putin piper alb, oregano, ulei de masline adus din Creta, zeama de lamaie



si le-am lasat la frigider pana am pregatit omleta.

Am batut rapid cele trei oua-frateee, da'sunt sadica rau de tot, bat tot ce prind...prin bucatarie ;-)))am asezonat cu vegeta si-am trantit-o in tigaia incinsa cu putin ulei. Am intors-o frumos si pe partea cealalta, ca pe o clatita si cand a fost gata, iar am trantit-o peste feliile din piept de pui, asezate unele langa altele pe folie de aluminiu.

Peste omleta am pus bastonase de ardei gras verde si ardei capia rosu.



Am strans bine de tot si frumos cu folia si rulada astfel obtinuta




am pus-o intr-o tava la cuptor in putina apa cu ulei vreo jumatate de ora.
Apoi am desfacut si am lasat-o sa se raceasca.

Am servit-o pe un pat de salata cu cartofi aurii la cuptor si am presarat cateva firicele de salata pe ici-colo.



Foarte bun, da'putin rau de tot ;-(

luni, 18 octombrie 2010

Orez cu lapte si pere









Ingrediente:

1 cana de orez (250g),
3 cani de lapte,
jumatate de baton de vanilie,
scortisoara si zahar din rasnita Kotanyi,
2 pere,
5 linguri de zahar,
un praf de sare.

Mod de preparare: Se alege orezul,



se spala in multe ape, pana cand apa ramane limpede.


Se pune la fiert impreuna cu cele 3cani de lapte rece(nefiert)-cana tot de 250g, de aceeasi dimensiune ca cea de orez) si jumatate de baton de vanilie.



Se fierbe incet pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund.
Cand este aproape fiert se adauga trei linguri de zahar si un praf de sare.
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
Se scoate vanilia.

Perele se curata de coaja si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu cele doua linguri de zahar ramase. Apoi se pun pe foc pana scade putin zeama ce au lasat-o, se rasneste scortisoara si zahar din rasnita Kotanyi si se iau de pe foc.



Orezul se aseaza in cupe de inghetata pana la mijloc, apoi se toarna bucatile de pere fierte si se acopera cu orez. Se rasneste inca un strat generos de scortisoara
si zahar.

Am decorat cu chipsuri de pere-facute tot de mine, of course, si am deschis larg ferestrele balconului pentru a capta tot soarele ;-)





Nici nu au apucat sa se raceasca, fiindca eu si Tudor le-am dat gata, deja!
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.