Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Pui umplut cu clatite si carnati

Made by Liana







O reteta minunata de Craciun la care am muncit muuult de toot!

Ingrediente:

1 pui (1,5kg),
6 clatite,
2 carnati.

Dupa ce se spala si se curata bine puiul, cu grija si un cutitas am incercat sa desprind pielea de pe carne si oase...a mers mai mult cu mana...
Am avut ghinionul ca puiul meu sa aiba pielea rupta la piciorul stang...am cusut o ora la el!!!



Dupa 23 de minute, am inceput la 40, am terminat la 03, in sfarsit i-am luat pielea puiului...uff...m-am chinuit la pulpe si aripi sa tai cu cutitasul fara sa rup pielea destul de fragila...



Asaaa...pe urma am macelarit carcasa si am pus-o la fiert...cu doi morcovi, o ceapa, un cartof mic...sa fac si o supa, pai se poate fara?



In timp ce fierbea carnita, am preparat marinata pentru piele: o lingura de boia, ulei de masline, inca una de vegeta, mustar dijon, sos de soia-cate doua linguri, am amesecat bine de tot si am uns pielea, aripile si ciocanelele puiului.



...tartita am eliminat-o dupa ce-am facut fotografia, sa stiti!
La frigider cam 2 ore.

Dupa ce a fiert carnita, am lasat-o la racit, am desprins-o de pe oase si am dat-o la robot.

Am preparat si umplutura clatitelor, reteta completa o aveti aici.

Gata umplutura, gata clatitele, astfel incat am trecut la umplerea puiului.
Carnatii erau deja prajiti cu o seara inainte, la fel si clatitele ca am stiut ca o sa am de munca la puiul asta...nu gluma.

Mi-au trebuit 6 clatite si 2 bucati de carnati...clatitele le-am scurtat, nu au intrat cu totul, fiind foarte lungi si puiul cam mic...

Pentru ca in timpul cusutului, s-a mai dus din stratul de condimente, dupa ce l-am remaniat complet l-am mai uns cu mustar amestecat cu boia si vegeta...

Gata umplut, l-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,



sa fie mai usor transferul pe platou, fara sa-i atac pielea fragila. I-am legat si picioarele cu o sforicica, pentru un aspect mai frumos.

Cand in sfarsit a fost gata si pielea-i bruna-aurie,



a trebuit sa astept sa se raceasca ca sa-l pot taia...:-(

Ce sa mai...mi-am ascutit bine cutitul si...spectacol!



ce sa vezi...chiar am ramas placut impresionati...



Intai l-am mancat cu ochii, zau asa!



Un Craciun imbelsugat si ca-n povesti va doresc!

Cu acest preparat am castigat la Maratonul Safir o Racletta Tefal la concursul desfasurat in lunile iunie-august 2011.

Sursa: aici si aici

joi, 23 decembrie 2010

Platou festiv Rians

Made by Liana










Un platou festiv minunat pregatit in 5 minute!
Ingredientul principal, branza cu usturoi si ierburi de la Rians, adica Le Roulé Garlic & Herbs Rians.
Ideea cu chipsurile am luat-o de la Carmen, caruia ii multumesc frumos si o pup, are niste retete minunate!

Ingrediente pt.chipsurile umplute:

Le Roulé Garlic & Herbs Rians,
chipsuri Pringles,
somon afumat,
marar.




Pe fiecare chips se pune o bucatica de branzica Rians, o fasie de somon afumat si se decoreaza cu marar.Atat? Atat! Ati vazut cat de rapid e? ;-)

Ingrediente pt.rulouri:

Le Roulé Garlic & Herbs Rians,
sunca de Praga,
patrunjel.




Feliile de sunca se taie in doua, rezultand doua triunghiuri, se prind cu cate o jumatate de scobitoare, ca sa nu se desfaca si se umplu cu branzica Rians.

Se face un buchetel din rulourile de sunca si se prind cu scobitori.
Baza se orneaza cu frunze de patrunjel, iar pe marginea farfuriei se pun chipsurile umplute.



Acesta va fi platoul nostru de Craciun, platoul festiv Rians!

miercuri, 22 decembrie 2010

Mos Craciun Rians!

Made by Liana




Mos Craciun exista si a venit de la Rians cu un Black Berry Curve 8520!!! Wauuu, incredibil...super telefon!

Multumesc mult de tot, Rians! astaaa, Mos Craciun ;-)

Ce a trebuit eu sa fac de am castigat acest fabulos premiu?

A trebuit sa aleg dintre deserturi rafinate si aperitive delicioase si m-am hotarat: dulciuri, evident! mai precis, Fondant au chocolat Rians, desi toate produsele sunt excelente!
Am cumparat si branza Rians Le Roule Garlic&Herbs -pe care o vedeti in prima fotografie, alaturi de Black Berry, cu care am preparat un minunat platou festiv Rians. Revin un pic mai tarziu cu el ;-)

Am participat la categoria Les Chefs, astfel incat a trebui sa-i adaug sau sa decorez produsul dupa placul inimii.
Dupa ce am studiat celelalte retete cu Fondant au chocolat, m-am hotarat!



Am curatat o portocala, am taiat cateva felii, fara piele, le-am pus deasupra fondantului, am adaugat cateva fasii de portocala si am rasnit scortisoara si zahar candel peste sosul minunat!





Prietenii m-au votat, mi-au lasat comentarii frumoase si...am castigat!!!
iuhuuuu, sunt super fericita!

Multumesc inca o data Rians, mi-ati facut sarbatorile fericite!!!

luni, 20 decembrie 2010

Clatite gratinate umplute cu carne de pui si ciuperci

Made by Liana







Clatite, clatite, stiti ca sunt fan clatite, nu-i asa?
Ei, de data asta le-am facut sarate...cu umplutura din carne de pui, cu putina slanina, ciuperci, ardei rosu si cascaval.
Si iar cascaval...gratinate la cuptor...o minunatie!

Ingrediente:

un pui(fara piele, aripi si ciocanele)aprox. 1kg,
200g slanina,
500g ciuperci,
o ceapa,
un ardei gras rosu,http://www.blogger.com/img/blank.gif
250 g cascaval,
3 oua,
smantana,
vegeta,
sare,
piper.

Din aceasta cantitate am umplut douasprezece clatite, sase pentru preparatul de fata, sase pentru Pui umplut cu clatite si carnati.

Clatitele le-am facut dupa reteta de aici, fara zahar, esente, coaja de portocala-evident.Cred ca am pus vreo doua lingurite de sare.

Puiul se spala, se curata si se despieliteaza...sau cum a zis cineva "se dezbraca de piele" ;-)
Carnea se pune la fiert...cu ocazia asta am facut si o supa, asa ca am adaugat pe langa carne, o ceapa, vreo trei morcovi si un cartof mic.
Cand e fiarta, se scoate si se lasa la racit. Se macina sau se da la robot...
Se incinge wokul...se arunca dintii de slanina...




apoi ciupercile cu ceapa-tot la robot le-am dat ;-)



carnea de pui si ardeiul rosu- la fel cu carnea de pui, doar ardeiul l-am taiat cubulete...



cascavalul...si vreo trei linguri de smantana am pus...sare, piper dupa gust...



apoi am umplut clatitele cu generozitate...



asezate frumos in tava de yena unsa cu margarina, inecate in sosul din trei oua batute bine, o lingura de vegeta si cascaval.



inainte de a le baga la cuptor...



si dupa...



o portie pentru voi...



si pentru mine...;-)

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Tarta cu dulceata de visine si nuca

Made by Liana








O tarta minunata de post din revista Femeia de azi/Retete de post.

Aceasta reteta a fost aleasa castigatoare in cadrul concursului Secretul prajiturilor cu Unirea.
Margarina Unirea. Astfel incat a aparut in cartea 100 de secrete dulci cu Unirea in 2011.



Aici puteti vedea cum a preparat experta Unirea aceasta tarta dupa reteta mea. ;-)

Ingrediente:

1 borcan cu dulceata de visine,
100g miere,
200g faina,
125g margarina,
50g zahar pudra,
200g nuci,
1 lingura cu cacao,
1 varf de praf de nucsoara,
sare.



Mod de preparare:

Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.



Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.



Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul



si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.

Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa.



presara nuca macinata-100g



apoi rastoarna dulceata de visine-mi-au trebuit aproape doua borcane.



Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei.
Ei, pe mine m-a lovit imaginatia si am zis sa fac tot visine...cate doua si cu frunzulita...nu au iesit prea grozave, ca nu le-am taiat dupa sablon, ci direct cu un cutitas...



Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.

Cea mai savuroasa tarta de post pe care am preparat-o...si mancat-o ;-)



Merge de minune cu un ceai de fructe.

Si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am facut niste bascute umplute tot cu dulceata de visine.















miercuri, 15 decembrie 2010

Crumble rapid cu mere si pere

Made by Liana







Un desert rapid pentru Tudor...si pentru mine ;-) si pentru toti cei carora le plac deserturile aromate cu fructe!

Ingrediente:

2 mere,
2 pere,
150g unt,
1 plic zahar vanilat,
2 linguri de zahar brun,
20 biscuiti Spekulatius.


Mod de preparare

Merele si perele se spala, se curata si se taie cubulete. Apoi se calesc in 50g unt, zaharul vanilat si zaharul brun. Eu nu am avut zahar brun, dar am rasnit zahar cadel cu scortisoara din rasnita Kotanyi.

Aici in poza sunt doar perele, dar m-am razgandit si am pus si doua mere pe urma...




Turnam compozitia in forme-cu aceasta ocazie mi-am inaugurat cele doua forme stelute de portelan achizitionate in primavara -din Selgros.




iar deasupra presaram biscuitii.

Am copt la 180 de grade, aprox. 15 minute.

Se servesc reci, dar si mai bune sunt a doua zi.




Steluta mica i-a revenit lui Tudor, pe cea mare am impartit-o...




Biscuitii Spekulatius/Spekuloos sunt de origine belgiana, dar eu i-am achizitionat dintr-un magazin din Timisoara, aprovizionat din Austria. Biscuitii sunt foarte aromati si condimentati, contin: scortisoara, cuisoare, ghimbir s.a.(600g-6 lei).

Sursa: aici
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.