Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 11 ianuarie 2011

Trigoane cu branza dulce si stafide

Made by Liana










Iar am primit un kilogram de branza dulce...ma gandeam sa fac din nou Trandafirasii cu branza dulce, cand am dat peste o reteta minunata la Gabriela, clavo y canela .
Am preluat doar "designul", aluatul e acelasi ca la Trandafirasi, la fel si umplutura. Ba, ca sa fiu in ton cu autoarea, am umplut doua trigoane doar cu caise si curmale confiate. Atat am avut...




Ingrediente:
Portii:12 buc.



500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
5 ouă(2 pentru aluat,2 la umplutură,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
50ml ulei,
1 lingură coaja de lămâie,
1 lingura coaja de portocala,
500g brânză proaspătă de vaci,
50g stafide,
sare.

Mod de preparare :

Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.

Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.

Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana.

Lasi la crescut la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)

Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.

Fotografiile de la pregatirea aluatului le gasiti aici.

Se fac douasprezece bilute din aluat si se formeaza trigoanele...cam greu, dar din cutit merge repede...va las cu pozele









aici umplutura cu caise si curmale taiate marunt...





si gata coapte!







Sincera sa fiu, cel mai mult mi-au placut acestea din urma, au un gust special ;-)

24 de comentarii :

  1. Nici din astea nu au mai ramas?Ai o rabdare,de ma termini.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici daca aveai vacile tale,nu aveai atita btinza!Esti norocoasa,mereu primesti!
    Imi place cum arata trogoanele astea!
    Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Beatrice- ntz!ioc! ma enervez toata ziua, asa ca seara in bucatarie, ma relaxez total migalind ;-) puup

    @Janet-ha,ha,ha!las', bine ca au altii vaci si io primesc branza...da'tareee norocoasa ;-)puuup

    RăspundețiȘtergere
  4. wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ma sono una meraviglia!!!!bravissima!baci!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hola Liana! que bonitas y que deliciosas te quedaron, las fotos tambien muy lindas!
    Muchas gracias por enlazarme, me pone muy contenta.
    También te quiero desear un año maravilloso, con satisfacciones en todos los ámbitos de tu vida..
    Un abrazo
    Gaby

    RăspundețiȘtergere
  6. @Federica- Grazie, cara, ciao!

    @Gabriela- Muchisimas gracias! tambien yo so muy alegra que te conocí y sus recetas son maravillosas! besitos

    RăspundețiȘtergere
  7. Super faine au iesit,si ideea de trigoane suna bine.Asta-i branza da la Cluj????te pup si-ti doresc o seara faina!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mirela- multumesc frumos! Ye, ye...branza de la Cluj ;-) puuup

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow, ce bine arata! Merci pentru reteta Liana.
    Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Merci, Jessyka! As fi bucuroasa daca ai incerca-o. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. J'aime, j'aime, j'aime.
    Un beau feuilleté et une farce irrésistible.
    Que demander de plus?!
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine arata,vreau si eu cand mai faci.Vin eu dupa ele.

    RăspundețiȘtergere
  13. !eriti o carte de bucate!S-o faci tu!Daca n-o fi tare scumpa eu o cumpar prima!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am vrut sa saciu MERITI!Chiar meriti!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Nadji-merci beaucoup, tu es un amour, mais tu sais ca, n'est ce pas? ;-)

    @Dragos- merci frumos!

    @Veronica- merci! stai pe aproape ca-ti dau bip ;-)

    @Angi- da, am inteles din prima, merci frumos, esti o draguta! Sa dea Dumnezeu!

    @Danutza-mmmmerci ;-)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Vladimir-atunci, fa! sa ma inviti si pe mine, pls ;-)

    RăspundețiȘtergere
  17. Belli e golosi questi fagottini. Ottimo il ripieno e simpatica la forma, prendo spunto. Baci, buona giornata

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce frumoase sunt si ce bune trebuie sa fie...mmm.

    RăspundețiȘtergere
  19. Minunate... o forma interesanta de trigoane, asa cu dungile acelea. Nota 10+. Si un pupik.

    RăspundețiȘtergere
  20. mamma mia ce faine ti-au iesit cred ca sant suuper gustoase,faine,fainute,bune,bunute!brava!te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Federica- grazie, cara, ciao!

    @Medi- multumesc! au fooost...:-(

    @Sara- tare mult mi-au placut si mie cand le-am vazut la Gabriela C&C...dar prefer trandafirasii, merg mai repede ;-) merci frumos, te puuup

    @Gabriela-mamma mia que alegria, deci sa ne bucuram..si pupam :*

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.