Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 28 februarie 2011

Pui cu nuci

Made by Liana







Revista Femeia de azi a avut un mic supliment: Puiul pe gustul tuturor-Retete uluitoare si usoare.
Imediat am pus ochii pe reteta asta cu nuci, asa ca am executat-o. Plus ca aveam si vin Corcova alb sec, primit de la bucatarescu.ro prin decembrie.

Ingrediente:

4 copanele si 4 pulpe superioare,
2 cepe,
3 catei de usturoi,
1 morcov,
1/2 ardei capia rosu,
1/2 ardei gras verde,
50 g mieji de nuca intregi,
1 cana cu vin alb sec,
50g unt,
500ml lapte,
100g smantana,
2 linguri cu faina,
2 frunze de dafin,
patrunjel verde,
4 linguri cu ulei,
sare,
piper.

1. Incinge uleiul intr-o craticioara si caleste ceapa(eu am pus doar una) si usturoiul tocate marunt, iar ardeiul taiat cubulete.



2. Adauga pulpele de pui-sarate si piperate dupa gust-



pune apa si cana cu vin



si lasa la fiert.



3. Intre timp, topeste untul intr-o tigaie,



adauga faina, laptele si amesteca mereu. La final, adauga smantana.



Sa nu credeti ca mi-a iesit perfect, dar l-am trecut prin sita si l-am condimentat cu vegeta si ierburi aromate, exact pe gustul meu.

4. Toarna sosul peste carne, pune frunzele de dafin si miejii de nuca



si da la cuptor pana se rumenesc suficient pulpele.

5. Serveste calda, cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.

Am facut un trandafir dintr-un castravete murat, daca v-ati intrebat ce-i cu caracatita aia pe mamaliga ;-))))



Buuun de tot, ne-am lins pe degete!

luni, 14 februarie 2011

Catelusi si cateluse

Made by Liana and Tudor











Pe la sfarsitul lui decembrie am pus ochii pe catelusii astia dragalasi ai lui Nati . Mi-am zis ca trebuie neaparat sa-i fac. Dar nu singura, ci cu Tudor. Aceasta e de fapt prima reteta pe care am facut-o "ajutandu-l" pe soarele meu, dar mi-am zis sa-i postez de Valentine's Day pentru ca sunt mai potriviti.
Toate etapele prepararii, precum si fotografiile cu micul bucatar-sef in actiune, le gasiti pe Micii bucatari! ;-)

Ingrediente:

420g faina,
200g margarina,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
o esenta de vanilie.



Margarina moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile,



vanilia si se amesteca bine.

Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.




Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.



Se intinde o foaie din ambele aluaturi si cu forma de fursecuri decupam inimioare.
O parte din inimioare se taie pe jumatate,



formand astfel urechile catelusului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa.


Se apasa usor, nu e nevoie de nici un alt ingredient, aluatul e destul de gras si se lipeste imediat.

De exemplu:catel negru cu urechi albe sau catel alb cu urechi negre.

Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului.

Ca sa ma complic, am facut si papioane pentru catelusi si fundite pentru cateluse.

Catelusele...



Catelusii...inainte de a fi bagati in cuptor.



Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana cand aluatul galben se rumeneste usor.

Si ca sa ma super complic am facut si fluturasi...aici gata copti.



Intr-un final am obosit si la fel ca Nati, am facut si eu fursecuri marmorate.

Stelute...



Inimioare...



Un catelus + o catelusa= Love ;-)



vineri, 11 februarie 2011

Retete cu Inimioare pentru Valentine's Day/Dragobete




Inimioare sarate, inimioare dulci, inimioare roz, inimioare albe...inimioare de toate felurile!!!

Am preparat  multe inimioare si m-am hotarat sa le adun intr-un material, de unde fiecare e liber sa-si aleaga ce vrea sa prepare sau sa manance ;-)
Iubiti-va mult!!!!


Mic dejun

Omleta aromata



Aperitiv

Salata din piept de gasca


 




Inimioare cu chimen



Supe/ciorbe

Supa crema cu ardei gras rosu si crutoane inimioare

Felul II

Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare


Somon salbatic pe pat de telina cu sos cremos de lamaie si inimioare din ardei si morcov.


Felul III-Desert

 Inimioare de martipan cu cirese confiate




Inimioare cu bezea



Inimioare cu capsune




Inimioare cu migdale 



Inimioare cu ciocolata si fistic


 Inimioare cu alune si stafide


 Inimioare zambitoare


Cutiute inimioare


Inghetata de capsuni pe bat 


Tort capuccino Milka Philadelphia ..cu inimioare de ciocolata ;-)




Muffins cu Toblerone cu inimioare ornamente de zahar

Prajitura in straturi cu mac si stafide si inimioare din aluat


Tarta cu capsune si inimioare


Tort Malaga cu inimioare din frisca si ciocolata


Rulada cu inimioare si crema de mascarpone cu capsune




Sau daca vreti un meniu complet de Valentine's Day/Dragobete, (meniul meu din 2010) atunci il aveti aici.
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.