Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 28 martie 2011

Perisoare gratinate

Made by Liana






Stiti ca nu-mi plac prajelile, nu? De fapt, am o problema cu stomacul care nu-mi permite sa mananc nimic prajit. De aceea folosesc la maxim cuptorul ;-)
Dupa o reteta din revista Click pentru femei /Capitolul 122.

Portii: 4
Pregatire: 30'
Coacere: 30'
Dificultate: mica

Ingrediente:

500g piept de pasare dezosat,
1 ceapa,
1 felie de paine,
1 ou,
verdeata,
sare,
piper.



Pentru sos;

200 ml smantana,
1 lingura faina,
2 linguri branza telemea de oi,
4 oua,
40g unt,
frunze de patrunjel si telina verde,
sare,
piper.

Mod de preparare:

1. Se toaca pieptul de pasare impreuna cu ceapa, se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine, oul batut ca pentru omleta, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea nucilor si se aseaza intr-o forma termorezistenta.

2. Separat, se bate smantana cu branza rasa si faina, se adauga sare si piper, dupa gust, si se toarna peste perisoarele din forma.

Mie mi-au trebuit doua tavi...



Se acopera forma cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 20-30 de minute.

3. Se indeparteaza folia de aluminiu, se sparg cele 4 oua in sosul de smatana, se adauga cate un cubulet de unt peste ele si se introduce tava din nou la cuptor, pana se incheaga albusurile.

Eu am pus doua oua intr-o tava, doua in cealalta si am "tras" de ele, lungindu-le prin toata tava ;-)




Se servesc calde, garnisite cu frunze verzi de patrunjel si de telina.

Le-am lasat cam mult in cuptor...



si gustul de ceapa cam pregnant, data viitoare voi folosi doar o jumatate de ceapa.

sâmbătă, 26 martie 2011

Paste cu carne de porc, ciuperci si smantana







Am fost putin reticenta la reteta aceasta descoperita in revista Femeia de azi nr.8. Carnea prin faina, dar si untul prin faina?? Avand ciuperci putine, am folosit si paste, astfel incat din Porc cu ciuperci si smantana, felul meu s-a transformat in Paste cu carne de porc...

Portii:4
Calorii: 520
Timp: 45'
Dificultate: mica
Pret: 20 lei


Ingrediente:

500g carne de porc taiata cubulete,
1kg ciuperci champignon,
100g unt,
2-3 linguri cu faina,
200 ml smantana,
2-3 catei de usturoi,
1 lingura cu ulei,
sare,
piper negru macinat,
piper alb macinat,
marar verde tocat.

Mod de preparare:

1. Incinge wokul sau o tigaie adanca si prajeste in uleiul incins bucatile de carne date prin faina.




Cand au capatat crusta maronie, da-le deoparte pe hartie absorbanta.

2. Da untul, in bucati mari, prin faina.



Apoi taie ciupercile in bucati mari si pune-le in wok- eu am avut foarte putine ciuperci, vreo 300g.




Lasa-le pana se inmoaie.

3. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, adauga untul infainat, acopera si lasa zece minute. Adauga sare, piper si usturoiul zdrobit. Mai lasa doua minute, amestecand. Adauga smantana si carnea, amestecand energic. Lasa doua minute pe foc, apoi serveste cu marar tocat fin.

Am fiert un pachet de paste spirale si le-am amestecat cu carnea si ciupercile. Am pus smantana deasupra si am presarat marar(congelat).




Mararul i-a dat un gust senzational, eu care eram obisnuita ca in paste sa folosesc doar oregano ;-)



Se poate face sosul alb separat si mai fin amestecand smantana grasa cu 25g unt si 10 g amidon alimentar.

miercuri, 23 martie 2011

Budinca de surimi

Made by Liana





Mie imi place surimi si am zis sa nu-l mai mananc asa gol, direct din punga, ci sa-l fac mai altfel...adica sa ma complic ;-)
O reteta din revista Click pentru femei nr.8.

Portii: 3
Pregatire: 45'
Coacere: 30'

Ingrediente:

100g unt,
1 lingurita curry,
50g faina,
30ml lapte,
30ml smantana,
1 legatura de ceapa verde,
200g surimi,
3 oua,
1 praf de sare,
1 praf de piper alb,
pesmet.

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie incinsa se pune untul la topit.Se adauga curry si se caleste putin. Se adauga faina cernuta, se amesteca si se lasa pe foc doua minute, amestecand continuu cu telul.



2. Se adauga laptele si smantana, se amesteca mereu si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa. Se da de-o parte sa se raceasca.

3. Se taie ceapa marunt-eu n-am avut decat trei cepe verzi mici si subtiri...-surimii bucati mici-



eu nu i-am pus pe toti din punga, doar un rand, adica 100g- si se adauga in sos. Galbenusurile se pun in sos si se amesteca totul foarte bine.




4. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare,




amestecand de jos in sus.

5. Se ung cu unt trei forme mici de sufleu - eu n-am, asa ca am folosit tava mea de ceramica proaspat achizitionata de la Cluj ;-)




- si se tapeteaza cu pesmet. Se umplu cu amestecul de surimi, se aseaza pe o tava-castronelele! si se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mic.

Am decupat cu gura unui pahar mare cercuri din budinca de surimii, am mai crestat un bastonas de surimii cu ascutitoarea de morcovi, putin patrunjel si gata!



Se servesc imediat!



Curry le-a dat un gust special, au fost moi, aerate si pufoase, chiar mi-au placut!

Ai blog? Castiga un Un IPAD2- tras la sorti ;-)

Made by Liana





O campanie Quickmobile

Chinezu.eu organizeaza in parteneriat cu Quickmobile un concurs, al carui premiu este un IPAD2 oferit prin tragere la sorti.

Campania Quickmobile este destinata exclusiv bloggerilor!

Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe site-ul Quickmobile
sa va alegeti un produs care va place, sa puneti link catre el(obligatoriu)
si sa mentionati in postare (foarte important pentru a putea fi monitorizat)sintagma: ”campanie Quickmobile”. Puteți scrie pe blogurile voastre pana pe 24 martie seara, la 23.59,ora Romaniei.

Din toate produsele de pe www.quickmobile.ro imi place si am nevoie de un Aplle Macbook



Imi place designul, e sofisticat, noua camera FaceTime HD are o rezolutie de trei ori mai mare, trackpad multi touch, si conectivitate SDXC plus Light Peak (botezat Thunderbolt, care are o viteza de transfer a informatiilor de 10 Gb/sec).
Are o memorie maxima de 8192 MB si autonomie de lucru de pana la 7 ore.
Si e foarte usoooor: 2.04 Kg

Am un calculator din 2003 care mi s-a stricat de zeci de ori, doar placa am schimbat-o de 3x...am schimbat si tastatura si mouseul de 2x...monitorul de vreo 2x si tot din ala vechi am :-(

marți, 22 martie 2011

Concurs ulei Cardinal

Made by Liana




Pe Retete de mancaruri este un concurs a carui miza sunt 12 sticle de ulei Cardinal de floarea soarelui presat la rece.

Iata despre ce este vorba si ce trebuie sa faceti, daca sunteti interesati, dupa cum spune organizatorul concursului:

"De 1 Martie va aduc ca martisor un nou concurs.
Cardinal – ulei de floarea soarelui este un ulei 100% natural, presat la rece din seminte atent alese, neprajite. De aceea, acest ulei este bogat in grasimi polinesaturate, esentiale in procerea prostaglandinelor.

Datorita sensibilitatii sale, acest ulei este cel mai bine folosit in stare cruda, in salate, sau in alte preparate culinare. Folosit incins acesta isi pierde o parte din vitamine, insa va fi superior unui ulei rafinat chimic.

Gustul placut, mirosul natural de floarea soarelui si culoarea acestui ulei, il fac unul dintre cele mai bune produse ale noastre.

Ce castigi: 12 sticle de ulei Cardinal de floarea soarelui, presat la rece.

Cerinte obligatorii pentru a putea participa:
1. Sa imi urmariti blogul prin Google Friend Connect.
2. Lasati un comentariu in care sa spuneti numele cu care ati dat follow blogului + adresa de e-mail.

Pentru mai multe sanse in concurs:
1. Postati despre concurs pe blogul vostru (o sansa).
2. "Like" Retete de mancaruri pe facebook. Imi spuneti si numele de pe fb (o sansa).

Un singur comentariu per utilizator. Comentariile sunt moderate.

Concursul este adresat doar persoanelor din Romania si se va incheia joi, 31 martie la miezul noptii.
Castigatorul va fi ales cu ajutorul random.org si va fi anuntat pe 3 aprilie."

Cine mai vrea ulei?

duminică, 20 martie 2011

Placinta cu mere, pere si migdale

Made by Liana









Mi-a facut cu ochiul aceasta reteta din revista Numai pentru tine din anul 1996





E de fapt o placinta cu mere, eu am hotarat sa adaug si pere, deoarece imi plac muuuult de tot ;-)

Timp de preparare: circa 1h
O bucata contine aprox. 490 de calorii

Ingrediente pentru aluat:

500g faina,
250g margarina,
2 oua,
80 ml apa.



Pentru umplutura:

250g mere acrisoare,
250g pere verzi Abate,
200g margarina,
150g migdale macinate,
120g zahar,
2 pachetele de zahar vanilat/zahar cu scortisoara,
75 g de ciocolata cu lapte.

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul mixerului(sau cu mana) se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de apa(la temperatura camerei), pana se obtine un aluat uniform.



Acesta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

2. Merele si perele se spala, se decojesc, se curata de samburi si se taie felii, pe care le asezati apoi peste aluat, in forma de evantai.


Deasupra puneti bucatele de margarina, apoi presarati migdale.

Amestecati zaharul cu zaharul vanilat-eu am gasit in Kauflant zahar cu scortisoara, astfel incat le-am adaugat la celelalte- si presarati-le peste migdale.



3. Se pune totul la cuptor circa 50 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
La sfarsit se topeste ciocolata, se toarna intr-o punga mica, taiata la un colt, cu ajutorul careia se orneaza placinta.





Veti obtine circa 20 de bucati de placinta.



Mie, sincer sa va spun, mi s-a parut mai degraba un imens fursec cu fructe...

miercuri, 16 martie 2011

Medalioane gratinate

Made by Liana





O reteta minunata de care am fost atrasa imediat ce am citit-o in revista Click pentru femei/Capitolul 10. Acum stiu ca suntem in Postul Pastelui, dar eu am facut-o acum o saptamana, din pacate, nu am avut timp sa o postez...

Pregatire: 50'
Fierbere: 10'
Coacere: 20'
Dificultate: medie



Ingrediente:

600g muschiulet de porc,
100g prosciutto sau bacon,
1 varf de cutit piper macinat,
1 varf de cutit de sare,
ulei,
1 lingurita patrunjel verde tocat,
2-3 ardei grasi verzi si galbeni,
1 ceapa mare,
300 ml lapte,
3 linguri faina,
100g branza telemea grasa,
1 catel de usturoi,
2 lingurite de coniac.

Mod de preparare:

1.Muschiuletul de porc se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se taie felii groase de 5 cm. Se bat ambele laturi usor cu mana.

2. Fiecare medalion se inveleste in jur cu o felie de prosciutto sau bacon taiate foarte subtiri




si se leaga cu ata. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

3. Se spala ardeii grasi si se curata de seminte-n-am avut decat unul rosu. Ceapa se curata si se taie julien impreuna cu ardeii.Am mai adaugat doua fire de appio( cozi de telina)taiate marunt. Legumele se asaza pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei. Ei, eu le-am tras putin in wok cu o lingura de sos de soia...







4. Medalioanele se prajesc pe toate partile in putin ulei incins,




dupa care se asaza peste legumele din vas. Se desfac sforile si se stropesc cu ulei.



5. Se toarna o lingura de ulei intr-o cratita, se adauga faina, amestecand continuu. Se adauga laptele, amestecand constant si se lasa sa fiarba 5 minute.



6. Se adauga coniacul-eu am pus whiskey-usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt si se mai lasa pe foc 5 minute. In final, se adauga branza rasa-eu am avut un cascaval gras- si se lasa sa se topeasca. Se toarna sosul peste carne



si se introduce la cuptor pentru 20 de minute.

Am asteptat sa se racoreasca un pic, am ornat cu o fir de patrunjel



apoi cu un pahar cu gura mare am decupat un medalion ;-)



Cat a fost de fraged si gustoooooos...mmmm!!!

luni, 14 martie 2011

Prajitura cu kiwi

Made by Liana







Un desert bogat in vitamine, dupa o reteta din revista Click Pofta Buna nr.10.
Ca sa te feresti de raceli, dar nu numai, aceasta prajitua cu kiwi are exact ce-i trebuie imunitatii tale: muuulta vitamina C.

Pregatire: 35'
Coacere: 40'
Dificultate mica

Ingrediente pentru blat:

180g unt,
100g zahar,
200g nuca macinata,
3 oua,
200g faina,
1 plic de praf de copt,
200g smantana,
2 linguri coniac,
1 lingurita de coaja de lamaie rasa.

Pentru garnitura:

6 fructe de kiwi,
2 linguri zahar aroma de vanilie,
2 plicuri gelatina,
coaja de lamaie fasii subtiri.

1. Bati spuma ouale cu zaharul, adaugi untul treptat si amesteci bine, pana se formeaza o compozitie cremoasa. Adaugi smantana, coniacul-eu am avut whiskey, nuca macinata, coaja rasa de lamaie si amesteci bine. Adaugi faina cernuta cu praful de copt




si amesteci bine, pana se formeaza un aluat omogen.

2. Torni aluatul intr-o forma dreptunghiulara unsa si tapetata,



o introduci in cuptorul bine incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute, la temperatura potrivita. Scoti prajitura din cuptor si o lasi sa se raceasca in tava.

3. Inmoi gelatina intr-o cana cu apa rece, dupa care o dizolvi pe foc impreuna cu zaharul cu aroma de vanilie.

4. Intre timp, cureti coaja fructelor de kiwi, le tai felii si le asezi pe blatul de prajitura.




Torni peste ele gelatina si dai la rece cateva ore. Portionezi prajitura, o decorezi cu fasii subtiri de coaja de lamaie si o servesti.



A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.