Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 27 iunie 2011

Tort Soare

Made by Liana












Azi, 27 iunie, soarele meu, Tudor, a implinit 3 ani!
Ce tort puteam sa-i fac, daca nu unul asa cum il alint?

Ingrediente pentru blat:

4 oua,
o cana faina,
o cana zahar,
1 plic praf de copt,
50 ml ulei,
50 ml apa,
esenta de vanilie.

Ingrediente pentru crema:

400 ml frisca lichida,
250 ml iaurt de fructe,
250g branza de vaci dietetica,
150g zahar,
100-200g capsuni,
100-200g mandarine,
2 plicuri gelatina,
200 ml suc de mandarine.

Ingrediente pentru decor;

200ml frisca lichida,
colorant galben,rosu, verde,
pasta de lapte praf.


Eu am facut doua blaturi, deci am dublat cantitatile.
Aici aveti reteta Blatului de tort.
Dupa ce s-au racit, le-am taiat pe ambele in doua pe orizontala.




Crema e aceeasi ca la Prajitura Tutti frutti, numai ca nu am mai impartit-o in trei, ci in doua si am pus in prima jumatate capsuni, iar in a doua mandarine.



Gelatina am dizolvat-o in 200 ml suc de mandarine si am turnat-o in fir subtire in crema. Pe urma am pus cremele la frigider pana s-au intarit. Am incercat sa impart cremele in doua sa pun o jumatate pe un blat si cealalta jumatate deasupra. Nu prea mi-a iesit, mai mult trei sferturi si un sfert.
Ah, si trebuie sa-mi fac mea culpa incontinuu: blatul cu capsuni am uitat sa-l insiropez, in timp ce pe cel cu crema de mandarine l-am insiropat cu suc de mandarine si a fost delicios.

Pe cel cu mandarine l-am taiat de 4 ori, rezultand 8 triunghiuri-le-am taiat capetele rotunjite-






si le-am atasat de blatul cu capsuni, rezultand 8 "raze".

Initial am vrut sa fac decorul din pasta de lapte praf, sa imbrac tortul in ea.
Am avut o punga de 500g de la o vecina, ce l-a primit drept ajutor de la U.E. Nu mi-a iesit nicicum...din pacate...l-am facut si refacut de 2 ori...degeaba...s-a intarit foarte mult si chiar daca a doua oara mi-a iesit mai elastic, am facut greseala sa pun bucati intarite din primul, cu gandul ca se mai inmoaie si o sa am pasta mai multa. De unde!-se rupea imediat.Si era tot cu bucatele din prima pasta. Am adaugat si ulei si miere...nimic! M-am dat batuta!

In consecinta am apelat la frisca si am pus colorant galben, de-am decorat tortul.



Din pasta de lapte praf mi-au iesit doi ochisori si o gura. Iar imi fac mea culpa- o fi de vina soacra, care a fost la noi tot weekendul??????????- nu mi-a iesit albastru pentru ochi, oricand am combinat eu culorile...ufff! Doar un verde mai spalacit care mi s-a dus prin toti porii ochilor.
Cat despre gura...iar am gresit! In loc sa fac o paranteza, o linie deschisa si usor curbata, semnificand un zambet larg si deschis, nu stiu ce-a fost in capul meu de-am facut o gura feminina, rosie ca focul cu buze pline si carnoase...ufff!

Adevarul e ca am lucrat noaptea la tortul asta, cand deja eram rupta de obosita dupa o zi plina...imaginati-va ca la 11 seara coceam al doilea blat si am pus crema de-abia pe la 2.30 dimineata...sambata. Dar nici de joi nu puteam sa-l fac.

In fine, eu il consider un esec, imi pare tare rau ca desi m-am gandit aprins cum sa-l fac si mi-am facut planuri si-mi ziceam ca va fi stralucitor...n-a iesit. Si imi pare tare rau ca exact la tortul soarelui meu am dat gres....:((((((((((






Soarele meu a fost surprins si ca orice copil, nu a fost preocupat de faptul ca nu i-a iesit mamei pasta de lapte praf, a mancat bucuros o raza cu mandarine ;-)






Buuun-buuun!



La multi ani, soarele meu!

joi, 23 iunie 2011

Canapele regale

Made by Liana









Canape-cu accent pe ultimul e- este denumirea originala, franceza, a oricarui antreu care se ia cu degetele si se mananca dintr-o muscatura ;-)
Reteta am vazut-o in revista Libertatea Retete cu specificatia ca deasupra se presara niste icre de Manciuria. Deh, eu am avut ceapa verde:( Doar ceapa verde.


Ingrediente:

o conserva de ton chunky SunFood,
4 oua fierte tari,
2 pungi de orez (250g),
2 fire de ceapa verde,
2 fire de usturoi verde,
3 linguri de maioneza,
2 fire de marar,
3 linguri de smantana,
50 g masline verzi feliate,
o lingura suc de lamaie,
100g somon afumat,
sare,
piper alb.




1.Se fierb separat ouale si orezul, se pune tonul la scurs.
Se taie ceapa si usturoiul marunt.
Dupa ce au fiert ouale, se lasa in apa rece sa se decojeasca mai usor, iar orezul fiert se strecoara bine.
Dupa ce s-a racorit orezul se amesteca cu maioneza, smantana, maslinele feliate, ceapa, usturoiul si tonul.



Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga o lingura de lamaie proaspat stoarsa.

Somonul se taie fasii. Din compozitia de orez se fac chiftelute care se invelesc cu cate o fasie de somon.



Peste fiecare canapea se aseaza cate o jumatate de ou. Se decoreaza cu ceapa verde si marar(am avut la congelator). Se dau la rece inainte de servire.




Se mananca dintr-o inghititura! Delicioase! :-)

duminică, 19 iunie 2011

Soare-n mancare!!!

Made by Liana









Nu stiu cum sa numesc acest fel de mancare altfel decat Soare-n mancare ;-)
E carne macinata cu ciuperci si mamaliga, numai ca mamaliga e taiata sub forma de triunghiuri, da'io le-am zis raze. Raze de soare ca sunt atat de galbene, de aurii incat ar fi fost pacat sa-i zic Mamaliga cu carne macinata si ciuperci. Esteee??

Ingrediente:

carne macinata de vita 350g,
un borcan de ciuperci SunFood,
o legatura de ceapa verde,
o legatura de usturoi verde,
o conserva de rosii decojite SunFood,
150 g sunca afumata,
malai de porumb,
kechup,
3 oua,
5 linguri de smantana,
vegeta,
apa,
sare.




1. Prima data se face mamaliga. Cand aceasta e gata, se unge o tava cu unt si se intinde mamaliga in strat subtire.



Se da la cuptor pana devine usor crocanta deasupra. Se lasa la racit si se taie triunghiuri subtiri.Sau daca stratul e gros, taiem triunghiurile in doua pe orizontala.

2. Se spala ceapa si usturoiul verde, apoi se sterg de apa. Ciupercile din conserva se clatesc in apa, se taie marunt si se lasa la scurs. Sunca afumata se taie "dintisori". Rosiile decojite se taie marunt.

3. Se pune o tigaie(wok)la incins. Se pune sunca afumata



si se lasa pana devine tranparenta. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se mai adauga putin ulei daca e necesar. Apoi se adauga si ciupercile SunFood



apoi carnea macinata.




Se adauga putina apa.Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand carnea e aproape gata se adauga si rosiile decojite SunFood taiate marunt.




Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ardei iute. Eu am pus trei linguri de kechup facut in casa cu ardei iute.

4. Se unge o tava de yena cu unt si se pune un strat de carne cu legume.



Peste ele se pun triunghiurile de mamaliga petrecute, astfel incat sa fie cu varful in sus.



Se bat 3 oua cu 5 linguri de smantana, o lingurita de vegeta si se toarna peste triunghiurile de mamaliga.


Se da la cuptor pana triunghiurile devin ca niste raze de Soare-n mancare ;-)

O felie stralucitoare :-))))





Asa ne-a "ars" pe suflet mancarea asta, ca am repetat-o la cateva zile ;-)Sper sa va "arda" si pe voi...hi,hi!

joi, 16 iunie 2011

Prajitura Tutti frutti

Made by Liana







Particip la concursul "Ce ai face cu 6 produse Nutriday" organizat de Danone si gazduit de mai multi bloggeri renumiti din diverse regiuni.

Eu am vazut concursul la Adi Hadean si cum e din zona mea, m-am inscris la el.

Eu deja am facut/propus sase retete cu sase iaurturi Nutriday diferite, dar cum in regulament se specifica clar ca un participant poate propune maxim 10 retete, iata ca am mai facut inca una, a saptea, deci.
De data aceasta am folosit doua iaurturi Nutriday delicios:de capsuni si de biscuiti.


Ingrediente:

Pentru blatul de vanilie:
5 oua,
100g zahar,
75g faina
50 ml ulei,
esenta de vanilie,
un praf de sare.



Pentru blatul de cacao:
5 oua,
125g zahar,
60g faina,
20g cacao,
esenta rom,
un praf de sare.

Pentru crema;
400ml frisca lichida,
250g crema de branza,
125g iaurt delicios Danone de capsuni,
125g iaurt delicios Danone de biscuiti,
150g zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
2 plicuri de gelatina,
200ml suc de ananas,
fructe(capsuni, cirese, ananas, piersici, portocala,struguri, banane).



Pentru glazura:
3 linguri de cacao,
2 linguri de ulei,
3 linguri de lapte,
7 linguri zahar,
50g margarina.

Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand se obtine o bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana se ingroasa si se formeaza ca o crema. Se toarna peste albusuri impreuna cu esenta de vanilie si faina cernuta.



Se amesteca usor, de jos in sus, pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
La fel se procedeaza si la blatul de cacao, unde se adauga cacaua cernuta cu esenta de rom.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, niveland-o usor.



Se coc blaturile pe rand, aproximativ 20 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea: daca iese curata din blat, inseamna ca e copt.
Dupa ce se racesc, blaturile se taie in doua pe lungime.

Pentru crema:

Eu am folosit branza proaspata de vaci in loc de crema de branza, pe care am frecat-o bine cu zaharul si zaharul vailat, pana cand acesta s-a topit,



apoi am turnat putin cate putin frisca lichida pana cand am incorporat-o pe toata.

Gelatina se pune la hidratat in 200ml suc de ananas,




iar dupa 10 minute pe bain-marie pana se lichefiaza si se toarna in fir subtire peste crema de branza.

Aceasta se imparte in trei parti egale- eu am folosit 3 farfurii de supa identice- si se imparte iaurtul astfel: 83,33g iaurt delicios Danone de capsuni in prima farfurie, 83,33g iaurt delicios Danone de biscuiti in a doua farfurie si restul de 41,65g iaurt de capsuni si cu 41, 65 iaurt de biscuiti in a treia farfurie.



In prima farfurie cu iaurtul de capsuni am pus capsuni(8 buc.) si cirese(10buc.) in total aproximativ 100-150g-spalate, curatate, fara samburi, sterse si taiate marunt.

In a doua farfurie cu iaurtul de biscuiti am pus piersici(2 buc.) si o jumatate de portocala, curate de pielita si fara samburi, taiate marunt.

Iar in a treia farfurie cu cele doua iaurturi amestecate am pus struguri albi(10 boabe) si ananas taiat marunt, bine scurs. Boabele de struguri le-am taiat in doua si le-am scos samburii.


Apoi, am dat toate cele 3 farfurii la frigider sa se intareasca crema.

Asamblare:
La baza se pune un blat de cacao peste care se toarna crema cea roz de capsuni si cirese. Se niveleaza frumos



si se acopera cu un blat de vanilie. Peste acesta se pune crema portocalie cu piersici si portocala, se niveleaza si se acopera cu un blat de cacao. Ultima crema cu ananas si struguri se niveleaza si se acopera cu ultimul blat de vanilie.
Doua banane se decojesc, se taie pe jumatate in lungime si se pun deasupra blatului de vanilie, apoi se toarna glazura calduta peste ele, dupa ce-am pus pe foc margarina cu zaharul, uleiul si laptele, pana cand s-a topit zaharul si compozitia a prins consistenta.



Se da la rece 3-4h sau se lasa la frigider peste noapte.
Se taie cu un cutit lasat in apa fierbinte.

Prajitura e uriasa, nu mi-a incaput pe nicio tava, asa ca va arat doar o felie:







Pentru cei care sunt la dieta, le ofer o cupa de tutti frutti!...de asta ma apuc si eu de maine :P :D

luni, 13 iunie 2011

Coffee cake!!

Made by Liana













It's coffee time! Coffe cake time's-mai exact ;-)
O prajitura plina de cafea pana in varful unghiilor...hi,hi...sper sa fie toti cafengii multumiti, ca noi am fost supermultumiti. Si neadormiti...plini de andrenalina, trimbulinzi si nelinistiti! Asa ne trebuie!!

Ingrediente:

Pentru blat:
250g faina,
200g zahar,
5-6 linguri cacao,
100ml cafea neagra,
1 plic praf de copt,
2 oua,
1 praf de sare,
200 ml lapte,
2 linguri ulei,
1 lingurita otet.



Spuma de ness:

200g frisca lichida,
2 linguri lapte rece,
4 plicuri Nescaffee Brasero,
4 albusuri,
150g zahar pudra.

Crema de mascarpone:

4 galbenusuri,
200g mascarpone,
150g zahar,
1 plic Nescaffee IceCoffe,
1 plic Nesscafe Brasero.

Glazura:
3 linguri cacao,
100g zahar,
50g margarina/unt,
1 lingura de ulei,
3 linguri lapte/apa.

Mod de peparare:


Pentru blat
: Intr-un vas se cerne faina si se adauga zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Se amesteca foarte bine si se face o gaura la mijloc.
In causul format se toarna ouale sparte pe rand,


uleiul, otetul si laptele. Se amesteca foarte bine.
Intr-o tava unsa si infainata sau acoperita cu hartie de copt, se toarna amestecul si se da la cuptorul gata incalzit cca 35 de minute la 180 de grade.



Se taie dupa ce s-a racit.


Spuma de ness
: Se bate frisca si laptele intr-un vas incapator. Abusurile si frisca se amesteca usor, apoi se adauga cafeaua solubila.






Se da la rece pana la momentul asamblarii prajiturii.


Crema de mascarpone
:Galbenusurile se freaca cu zaharul pe bain-marie pana se ingroasa si devin ca o crema.
Se amesteca cu mascarpone si cu praful de ness.



Glazura: Se fierbe margarina cu laptele, uleiul, zaharul si cacaua pe foc pana se obtine o glazura fina.Se intinde calduta peste crema.


Asamblare: Blatul racit se taie o data pe orizontala.
Peste primul blat se pune spuma de ness, blat si crema de mascarpone.Glazura se toarna calduta peste crema rece. Se da la frigider minim 3h. Se taie in patrate.

Spuma de ness, ca orice spuma, s-a despumat si s-a infundat printre gaurelele blatului...



Crema de mascarpone-dementiala, la fel si glazura.





O ceasca de cafea, cine doreste? Dar o bucata de prajitura? De fapt, tot un fel de cafea mai concentrata ;-)
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.