Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 31 iulie 2011

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Made by Liana









In luna mai a.c. am participat la concursul Bloggospodina organizat de Laura Laurentiu, cu doua retete dulci: Tort Malaga si Tort cu mousse de capsuni. M-am clasat pe locul 13 din 60 si am castigat Cutia de retete a Laurei.



Toate retetele-s minunate, prajiturile de vis, dar pentru prima data am zis sa incerc aceasta rulada aperitiv care e foarte potrivita atunci cand ai musafiri si e foarte satioasa.
Multumesc, Laura Laurentiu!

Servire: 12 portii
Preparare: 50'
Racire: 3h
Dificultate: medie


Ingrediente:

Pt.blat:
4 oua,
100g smantana,
6 linguri de faina,
1 lingurita praf de copt,
putina sare.

Pt.umplutura:
500g telemea de vaca Hochland,
100g smantana,
1/2 ceapa
1 lingurita rasa de paprika dulce,
200g sunca,
1 rosie,
sare.

Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca cu smantana intr-un castron.



Faina se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat spuma impreuna cu sarea intr-un vas separat.



Atat faina, cat si albusurile se adauga peste crema de galbenusuri. Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus,



apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii(care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) se scoate din cuptor.
Se desprinde blatul de hartia de copt cu un cutit lung, apoi se ruleaza in aceeasi hartie.



Se lasa sa se raceasca.

Umplutura:

Se pune in blender smantana si telemeaua, ceapa taiata marunt, sare si paprika. Se mixeaza pana cand compozitia devine cremoasa.



Crema se amesteca cu sunca taiata marunt-eu am pus doar 100g.
In loc de rosie, pentru ca nu o suport, am folosit ardei gras rosu, aproape treisferturi din unul mare de tot-pe care l-am taiat cuburi.



Cine foloseste rosie, e bine sa o opareasca 2-3 minute in apa clocotita, apoi sa o decojeasca si sa o taie bucati, eliminand semintele si partea zemoasa.

Blatul se desface, se unge cu crema de branza in care am amestecat ardeiul si sunca



si se ruleaza strans si se infasoara in folie alimentara sau de aluminiu.
Se da la frigider 3 ore inainte de servire, cand se taie in felii de 1 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Se decoreaza cu cascaval ras, patrunjel uscat/verde si felii de ardei.

duminică, 17 iulie 2011

Clatite cu crema de branza si fructe

Made by Liana








Stiti ca sunt fan clatite, nu-i asa?
Dupa "Strugurele" din clatite alb-negre pe care l-am facut fara struguri, ei bine, de data aceasta va propun clatite cu fructe proaspete, desi vremea dulceturilor e in toi.
Crema de branza cu banana e extraordinar de buna si de gustoasa si mi-a ramas in minte de la o emisiune culinara tv.


Ingrediente pentru clatite(aprox.20 buc.):

4 oua,
2 cesti de faina,
2 pahare cu lapte,
un praf de sare,
2 linguri zahar,
2 linguri ulei.


Ingrediente pentru crema de branza:

o cutie crema de branza cu smantana Almette,
100g branza de vaci dietetica,
o banana,
100g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat,
fructe(cirese,ananas,banane,kiwi).

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru clatite eu le pun in blender si dupa ce se amesteca bine de tot, las compozitia la odihna timp de o ora. Apoi, inainte de a face clatitele amestec bine compozitia si fac clatitele in tigaia speciala pentru clatite de la Tefal.

Dupa ce-am preparat clatite folosind jumatate din compozitie, am pus in jumatatea ramasa o lingura de cacao, am pus iar la blender, sa nu ramana cocoloase, si am facut clatite negre.

Crema de branza se freaca cu zaharul pudra si cu cel vanilat



se adauga banana, se zdrobeste si se amesteca bine de tot



Pe clatitele gata facute si racite, se intinde un strat subtire de branza,



se pun fructele(curatate, spalate si taiate marunt) si se infasoara.

Am facut si cu cate doua clatite, una alba, un strat de branza, apoi una neagra, branza, fructe si am rulat.
Apoi am pus clatitele la frigider pentru jumatate de ora, le-am scos si le-am taiat in bucati de cca 5 cm.

Se pudreaza cu zahar.




marți, 12 iulie 2011

Dulceata de caise si pere cu alune crocante

Made by Liana






Un rasfat portocaliu, o dulceata deosebita din CAIETUL DE RETETE nr.19 Dr.Oetker, Culori de vara in camara.



Ingrediente:

700g caise(cantarite dupa pregatire),
300g pere(cantarite dupa pregatire),
100g alune crocante,
350g zahar,
1 plic Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker.



Pregatire:

Se spala caisele, se scot samburii si se taie marunt, apoi se cantaresc 700g. Se curata perele de coaja si se taie in bucati mari, apoi se cantaresc 300g. Pasati perele. Eu am folosit soiul Williams, asa ca nu le-am pasat, stiam ca o sa se topeasca alaturi de caise.

Mod de pregatire:

Alunele se pun intr-o tigaie fara grasime si se prajesc la foc mic, pana cand se desprinde usor pielita maro. Apoi se lasa la racit. Se toaca in bucati potrivite,



nici mici-mici, dar nici mari-mari ;-)))

Fructele si alunele crocante se pun intr-o oala si se amesteca bine cu zahar si cu Gelfix Super 3:1.



Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute.



Se spumeaza, iar apoi se umplu borcanele pregatie in prealabil. Se inchid borcanel cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.

De data aceasta mi-au iesit 4 borcane de 200 ml, ca pana acum tot cate 3 mi-au iesit. Noroc ca am fost pregatita ;-)



Sugestie:

Dupa fierbere, pentru a face o proba de gelificare puteti pune 2-3 lingurite de dulceata pe o farfurie. Daca doriti o consistenta mai solida, adaugati in compozitia fierbinte un plic de Sare de lamaie Dr.Oetker, amestecati si apoi faceti o a doua proba inainte de a pune dulceata in borcane.

Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur auriu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta portocalie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))





Un gust deosebit, credeti-ma, n-am mai mancat niciodata dulceata cu alune crocante, dar imi place la nebunie!!

duminică, 10 iulie 2011

Dulceata de visine cu migdale

Made by Liana








Am zis sa fac ceva diferit...sa transform banalul in ceva extraodinar... sa fac o dulceata de visine cu migdale crocante! Si-am facut-o!
Ideea mi-a venit tot de la Caietul de retete nr.19 Dr.Oetker-Culori de vara in camara, unde am dat peste Dulceata de caise si pere cu alune crocante-pe care deja am facut-o!-dar atunci aveam visine. Si ma gandeam ca ar merge de minune visinele cu migdale, asadar le-am facut crocante si asta e toata povestea.

Pentru cca 3 borcane de 200ml



Ingrediente:

1kg de visine(cantarite dupa pregatire),
coaja rasa de la o lamaie,
80g migdale,
un plic Gelfix Super 3:1,
350g zahar.



Migdalele bastonase se pun intr-o tigaie fara grasime si se lasa pe foc cateva minute sa se prajeasca usor.



Se lasa la racit.


Visinele, spalate si curatate, fara samburi, se pun intr-o oala mare, impreuna cu coaja rasa de la o lamaie, zaharul si cu Gelfix Super 3:1.




Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute. Se spumeaza, se adauga migdalele crocante, apoi se umplu borcanele pregatite in prealabil.

Sugestie:

Dupa fierbere, pentru a face o proba de gelificare puteti pune 2-3 lingurite de dulceata pe o farfurie. Daca doriti o consistenta mai solida, adaugati in compozitia fierbinte un plic de Sare de lamaie Dr.Oetker, amestecati si apoi faceti o a doua proba inainte de a pune dulceata in borcane.

Se inchid borcanele cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.



Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur argintiu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta purpurie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))





Are un gust deosebit, datorita migdalelor crocante, si de-abia astept sa folosesc dulceata asta minunata, purpurie, la un tort ;-)

vineri, 8 iulie 2011

Minichecuri cu spuma de capsune










Aveam niste capsune si trebuia sa fac ceva cu ele! Iata am facut niste minichecuri aromate si pline de capsune :-)

Ingrediente:
Pentru aluat:
3 oua,
200g faina,
100g migdale,
180g zahar,
120g unt,
20g martipan,
1/2 plic praf de copt,
300g capsune.



Pentru spuma de capsune:
3 albusuri,
200g zahar,
putin otet,
300g capsuni.

Mod de preparare:

Blatul e la fel ca cel de la Tortul cu martipan si pere in vin rosu, dar cu putin martipan, mai mult cu migdale. Totuna. Am avut o punguta de 80g de fulgi de migdale si o bucatica de martipan de 20g, pe care am ras-o pe razatoarea mare.

Se bate spuma untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi faina cernuta cu praful de copt si fulgii de migdale cu martipanul.

Aluatul are consistenta unei smantani grase, curge incet, dar sigur.

Am ales sa torn aluatul in stelute mele de silicon, ca nu prea le-am folosit, iar ce-a mai ramas, in forme de briose, tot de silicon. Am umplut doar treisferturi din forma, apoi am pus capsune trecute prin faina in fiecare forma.


Si, gata coapte!



Spuma de capsuni se prepara rapid, se bat albusurile spuma, se toarna zaharul, apoi capsunele maruntite.
Eu am avut niste capsune romanesti din gradina parintilor mei, mai albe, parfumate, dar nu foarte consistente. S-au facut praf, de cum au simtit apa pe frunze. De aceea spuma nu a iesit decat de un roz pal.

Cand s-au racit minichecurile, am pus spuma de capsune si le-am savurat ;-)





O sectiune delicioasa ;-)

duminică, 3 iulie 2011

Dulceata de capsuni cu piersici






Imi plac produsele Dr.Oetker, cumpar produsele Dr.Oetker si folosesc produsele Dr.Oetker.
Unii spun ca sunt adevarate bombe, altii ca prafurile astea dauneaza grav sanatatii. Dar nu stiu sa fi murit nimeni pana acum din cauza budincii Dr.Oetker, de exemplu. Eu sunt exemplul viu, Traiesc!
Asa ca, in acest an, m-am hotarat pentru prima data sa folosesc Gelfix si Gelifiant Dr.Oetker pentru dulceata.
Eu am mai facut dulceata, dar fara Dr.Oetker.
Nu pot sa uit:eram in primul an de casnicie si am ales sa fac dulceata de capsuni. Simpla. Am avut o reteta dintr-un ziar. Trebuia sa o las la cuptor vreo ora. Am lasat-o doua pentru ca mi s-a parut mie ca prea curge, prea fluida era. S-a facut beton armat. Am pus-o in borcane si acolo a ramas, n-am putut sa o scot nici cu pikamerul, va zic, era beton. Da,da, am trecut-o la "Dezastre" :P
In fine, aceasta reteta e din caietul de retete Dr.Oetker nr.19, "Culori de vara in camara".


Pentru cca 3 borcane a 200ml

Ingrediente:

700g capsuni(cantarite dupa pregatire),
300g piersici/nectarine(cantarite dupa pregatire),
coaja de la o lamaie sau 1 plic Finesse coaja de lamaie,
1 cutie Gelifiant cu fructoza dietetic Dr. Oetker.



1.Pregatire:

Se spala capsunile, se curata si se maruntesc. Eu le-am taiat in patru jumatati egale.Se cantaresc 700g.
Se spala piersicile, se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete, apoi se cantaresc 300g.

Mod de preparare:

Capsunile, piersicile si coaja proaspat rasa de lamaie se pun intr-o oala mare,



se adauga Gelifiant cu fructoza dietetic Dr. Oetker




si se amesteca.
Se pun pe foc mare si se fierb amestecand continuu minim 3 minute.




Se spumeaza, iar apoi se umplu borcanele pregatite in prealabil.

Sugestie:

Dupa fierbere, pentru a face o proba de gelificare puteti pune 2-3 lingurite de dulceata pe o farfurie. Daca doriti o consistenta mai solida, adaugati in compozitia fierbinte un plic de Sare de lamaie Dr.Oetker, amestecati si apoi faceti o a doua proba inainte de a pune dulceata in borcane.

Se inchid borcanele cu capace de fier si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.



Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur auriu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta rosie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))







Ah, si vreau sa va mai spun ceva: a fost foarte dulce si a avut o aroma nemaipomenita!
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.