Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 29 ianuarie 2012

Salam de biscuiti alb cu fructe confiate

Made by Liana






Un desert racoros care nu necesita fierbere sau coacere, un desert potrivit zilelor fierbinti de vara sau si de iarna, de ce nu, da bine cu zapada si cu gerul din ianuarie.
Am gasit aceasta reteta in revista Click pentru femei din iunie 2010, dar am "servit-o" la cina surpriza organizata de mine pentru ziua lui Kadia, surioara mea din Elvetia, nascuta pe 28 ianuarie, si din tot meniul pregatit pentru ea, acest desert a fost prima ei alegere. Si cum dorinta ei e porunca pentru mine, plus ca si alti prieteni au fost interesati de ea, iata reteta detaliata.

Ingrediente:

400ml frisca lichida,
250g branza dulce
100g zahar,
250g biscuiti,
150g ciocolata,
150g fructe confiate,
1 esenta de vanilie,
2 pliculete gelatina.

Pentru decor:

50g ciocolata,
50g fructe confiate.



Mod de preparare:

Se amesteca frisca batuta bine cu branza dulce si cu zaharul pana se obtine o crema fina.



Se rup biscuitii si ciocolata bucati mici-eu am folosit una cu alune-
si se adauga in crema de branza impreuna cu fructele confiate taiate marunt.




Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml de apa pentru 10-15 minute si se prepara conform instructiunilor de pe plic.

In compozitia obtinuta se pun esenta de vanilie-o fiola mica de la Dr.Oetker, si gelatina topita, calduta. Se omogenizeaza si se toarna totul intr-o forma de cozonac tapetata cu folie de plastic.



Se acopera desertul si se da la rece pentru 3-4h.
Cand este gata, se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu ciocolata topita si cu bucati de fructe confiate.


sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Invitatii mei la cina: Kadia si Vladimir Yusupov

Made by Liana




Azi, 28 ianuarie e ziua surioarei mele din Elvetia, Kadia Yusupova.La multi ani din toata inima, cu multa fericire si binecuvantare, alaturi de sotiorul tau drag, my broder-in-law, Vladimir Yusupov!!! Iubiti-va mult!!!

M-am gandit eu ce surpriza sa-ti fac de ziua ta, astfel incat pana la urma m-am hotarat sa-ti organizez o cina surpriza!!
Kadia, draga mea, sper sa-ti placa mancarea, daca nu, macar surpriza, adica intentia!

La aperitiv va servesc mai intai cu un platou romanesc: o tuica de prune care arde gatlejurile si se cere sa fie stinsa cu carnat de casa si-un codru de paine facuta pe vatra. Kadia, sper sa apuci ceva de Vladimir ;-))))




Apoi, ceva mai fancy pentru doamne sofisticate: Minibriose cu crema de branza cu boia, cu crema de sardine si cu crema de branza cu marar si somon.




Felul doi-Cotlet de porc cu clatite de cartofi si un vin rosu de Corcova

platoul pentru tine



si platoul pentru Vladimir, in care s-au strecurat niste jumeri printre ciupercute ;-))




Iar pentru desert am pregatit un Salam de biscuiti alb cu fructe confiate



si Briose cu mascarpone si cafea, plus o cafea cu crema de mascarpone ;-)


Desertul merge de minune cu sampania Martini. Sa ridicam paharele-n aer si sa-ti cantam La multi ani!!!!!!!!!




Nu pot decat sa sper ca din toate felurile, macar unul v-a placut!

Tin sa va multumesc din suflet ca mi-ati fost aproape de aproximativ doi ani de zile si ca ma bucur nespus ca va am!

Si inca ceva: daca ar fi sa postez o reteta din toate acestea, care ar fi aceia? Adica ce reteta vreti sa detaliez pe blog, care ar fi prima din meniu?
Va multumesc frumos!

P.S. Credeti ca Invitatia la cina se poate transforma intr-un frumos proiect culinar, in care oricare bloger poate invita la masa alt bloger cu ocazia zilei sale de nastere?

vineri, 20 ianuarie 2012

Muffins cu merisoare

Made by Liana








Imi place ceaiul, imi plac muffinsii, iubesc Dinamo! Echipa de fotbal Dinamo Bucuresti, ca sa fim intelesi.
Astfel ca am acceptat cu mare drag sa particip la Tea Party organizat de Emily, iar tematica acestei luni a fost alb-rosu. Deci, exact pe sufletul meu de dinamovista.
Astfel incat m-am gandit la acesti muffinsi din albusuri cu merisoare, adica niste muffinsi alb-rosii.
Daca tot am facut Tortul Dinamo, sa am si muffinsii Dinamo, nuu? ;-)

Ingrediente:

o cana de albusuri(5-6)
o cana de zahar,
o cana de faina,
1 plic praf de copt,
80g fulgi de migdale,
50g merisoare,
50 ml ulei,
esenta de migdale,

colorant rosu.

Mod de preparare:

E aceeasi reteta ca la Muffins din albusuri, doar ca in loc de nuca am pus migdale, si in loc de stafide, merisoare.

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt, migdalele si esenta. La final am pus cativa stropi de colorant rosu si am amestecat usor, astfel incat sa ramana dungi rosii prin aluatul alb.

Se amesteca cu grija de jos in sus si se pun in forme de hartie speciale pt. briose sau in forme de silicon.



Eu am si o tavita in forma de inima, mai marisoara putin, adica in loc de doi muffinsi, am facut inima. Si inca doua inimi mai mici ca am doar doua forme de silicon in forma de inima.






Ceaiul e de piersici cu lamaie, ca oricat am cautat de merisoare sau de macese as fi vrut, n-am gasit...:(

marți, 17 ianuarie 2012

Tort Fulg de nea

Made by Liana







Am fost plecati la bunici anul trecut de sarbatorile de iarna, astfel incat nu am pregatit nimic. Dar, cand ne-am intors la inceputul anului, m-am tot gandit la acest tort, plus ca ma astepta o cutie de mascarpone in frigider.
Asa ca m-am pus pe treaba, pentru ca neaparat am vrut sa avem tortul nostru de Craciun ;-)Si cand ai un copil, cum sa nu-i faci o bucurie, mai ales ca in fiecare zi la sat a trebuit sa facem cate un om de zapada ;-))) Reteta e aceeasi ca si la Tortul cu crema de mascarpone si krantz, dar fara krantz, ci cu un om de zapada, o saniuta si fulgi de zapada din plastelina de ciocolata alba si neagra.

Vroiam sa mai fac si un copil pe saniuta, dar n-am mai avut plastelina, plus ca nici fulgii de nea nu au inconjurat tot tortul, deci am ramas fara material.
Sigur ca tortul nostru de Craciun a fost gandit pentru soarele meu, Tudor si nici nu stiti ce fericit a fost cand a vazut omul de zapada ;-))))))

Tin in mod deosebit sa-i multumesc surioarei mele, Anastasia, care m-a ajutat cu photoshopatul pozelor facute seara, in bucatarie.Au iesit minunate! :* Deci, tortul: Dupa ce am umplut tortul cu crema de mascarpone, l-am acoperit cu nuca de cocos


Apoi din plastelina alba si neagra am facut omul de zapada





si matura...am fixat plastelina de cioco neagra pe o scobitoare si iata coada, iar pe partea alba,cu colorant galben am trasat dungi pentru a simboliza firele de paie




si saniuta, nu mare lucru, cred ca orice copil de 4 ani poate sa faca la fel, dar in ciuda acestui lucru, mereu sunt intrebata daca eu l-am facut, de aceea am pus poze pt. ca toata lumea sa vada ca eu fac ceea ce pozez si mai confirm o data:DA, EU FAC!


Stelutelor le-am trasat linii cu autorul unei scobitori si le-am albastrit cu colorant


Seara l-am taiat, asa ca ziua l-am pozat astfel: mancat! ;-))))



O felie generoasa cu un fulg de nea

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tort de ciocolata cu stelute

Made by Liana



In penultima saptamana din decembrie am facut acest tort pentru stomatologul meu, un fost coleg de liceu.
Liviu e nascut chiar de Craciun, pe 25 decembrie si ma tot gandeam cum sa-i decorez tortul.Am vrut ceva mai sobru, elegant si de bun gust...Pana la urma m-am gandit la un foc de artificii...s-a intamplat o minune, un miracol, pe 25 decembrie, nu-i asa?
Dar cum eu am avut doar plastelina de ciocolata alba si neagra, m-am rezumat doar la atat.

Blatul e facut cu cacao neagra, exact ca la Noapte de noiembrie, dar in cantitati duble, deoarece am facut doua.
Am facut o crema ganache cu ciocolata neagra si o crema ganache cu ciocolata cu lapte, deoarece Liviu e ciocoholic, la fel ca mine.
Glazura e la fel ca la Coffe cake's.


Am facut stelute din plastelina de ciocolata alba si neagra si le-am pus la intarit in frigider...


Pe urma am facut niste cozi de comete stelutelor, jumatati de cerc, pe care le-am pus sa se intareasca pe o stilca in frigider...aici le-am pus deja pe tort, in spatele stelutelor...


Am avut niste betisoare de ciocolata After Eights, numai bune pt. a ilustra explozia de artificii...


Si l-am rugat pe Liviu sa-mi trimita o poza cu o felie din ciocolatosul tort.Iat-o:

el a servit tortul cu frisca...


Platoul de carton e de la Artpapel.

joi, 5 ianuarie 2012

Baton de ciocolata de casa alb-negru

Made by Liana






La multi ani si un An Nou fericit, cu multa sanatate, noroc si binecuvantare va doresc!
A trecut timpul atat de repede, plus vacanta de Craciun si Revelion incat nu am pregatit nimic pentru acasa. Dar inainte de Craciun am preparat acest baton de ciocolata dupa reteta dirigintei mele din scoala generala.

Batonul de ciocolata e de fapt, ciocolata de casa, dar probabil ca la noi denumirea a dat-o forma :D

Tot de la diriginta mea am si reteta de Martipan si m-am hotarat sa o fac si pe aceasta, deoarece mereu mancam cate un baton cu 3 lei pe vremea lui Ceausescu, in drumul de la scoala spre casa sau in pauza mare, cand trageam o fuga pana la cofetaria din cartier.

Si lui Tudor nu va mai spun cat de mult ii place batonul si cat de innebunit a fost cand a auzit ca am facut baton ca-mi cerea din minut in minut ;-))) ...iar dupa ce s-a terminat m-a innebunit cu :"mama, du-te la bucatarie si fa baton!" :-)))) ...deci iar trebuie sa-l fac.
Dar pana atunci, hai sa va dezvalui minunata reteta a iubitei mele diriginta pe care o ador!


Ingrediente:

1 kg de zahar,
500g lapte praf,
14 linguri de apa,
35g cacao neagra,
1 pachet de unt(200g),
1 pahar de nuci prajite,
o mana de stafide aurii,
esenta de rom,
esenta de migdale.

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu zaharul(eu am pus 800g) si cu untul pana se topeste zaharul.
Se toarna amestecand zdravan laptele praf. Al meu nu a fost foarte bun, am primit o punga de la o vecina si am frecat de mi-au iesit basici in degete, deoarece au ramas foarte multe bobite.



Dar, cu chiu cu vai, le-am spart pe toate, le-am zdrobit cu lingura si am avut o compozitie foarte fina ;-)

Se imparte in doua.
In prima jumatate am pus cacao si o lingura de esenta de rom.
In cealalta jumatate am pus stafidele si esenta de migdale.



Amestecati bine...cu mana merge mai repede si mai bine ;-)




Nucile se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime.Se lasa la racit.




Stafidele se lasa peste noapte in rom sau la hidratat in apa. Cum eu nu le-am lasat in rom, le-am pus in apa calda ca sa fie gata mai repede ;P

Intr-o tava se pune celofan, apoi nucile prajite




peste care se toarna compozitia cu cacao,




apoi peste cea cu cacao, se toarna compozitia alba cu stafide.




Vorba vine se toarna...compozitia e ca o plastilina, astfel incat am intins-o cu facaletul dupa forma tavii dreptunghiulare si am pus-o frumos in tava.

Am lasat peste noapte in frigider si a doua zi a fost...beton!!!!!!

Se taie sub forma de batoane




sau ca sa fie si mai interesant,mai ales ca le-am facut inainte de Craciun, am decupat cu forme de aluminiu: ingeras, inima, stea s.a.



Eu de fapt, am facut un tort, doua prajituri reci si doua feluri de fursecuri pentru un prieten de-al meu care si-a sarbatorit ziua de nastere exact de Craciun.
Aici va pun o poza cu platourile cu prajituri: Rulada de biscuiti cu cocos si baton de ciocolata si fursecuri vanilate cu nuca si Fursecuri cu mac.



Tortul urmeaza ;-)
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.