Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 29 februarie 2012

Pink Martini la Cluj

Made by Liana


La sfarsitul lunii mai, mai exact pe 29 mai, la Cluj, va canta "mica orchestra" Pink Martini.
Cantecul lor Lilly...tocmai l-am ascultat...apropo, Lili e prescurtarea de la Liliana, cum de altfel si Liana e prescurtare tot de la Liliana care vine din grecescul "lilium" =crin. Frumos crinul, dar parca liana lui Tarzan imi place mai mult ;-)))

N-am stiut ca un cantec de pe coloana sonora a filmului Memoriile unei gheise, si-anume Taya Tan e cantat tot de Pink Martini...frumos de tot! Cum de altfel nu am stiut ca pe solista vocala o cheama China...:P

Concertul va avea loc la Sala Sporturilor, singura locatie capabila sa cuprinda numarul ridicat de doritori de muzica buna.

Supranumita “Mica Orchestra”, PINK MARTINI a luat nastere în 1994, in Portland, USA, fondata de pianistul Thomas M. Lauderdale care, dupa spusele sale, are in colectia sa discuri cu Zamfir, Maria Tanase, Enescu si muzica populara romaneasca.

Muzica lor este un cocktail de stiluri si buna dispozitie ce contine armonii seducatoare din world music, lounge, muzica clasica sau fusion jazz si surprinde intotdeauna publicul prin maniera originala a interpretarii, umor, eleganta si intregul univers cultural creat pe scena. Melodii in engleza, japoneza, franceza sau italiana, aducand cu ei sonoritati latine, asiatice sau rusesti, cei 13 muzicieni isi poarta fanii printr-o fascinanta calatorie muzicala în jurul lumii.

Orchestra PINK MARTINI este compusă din: China Forbes (voce), Thomas Lauderdale (pian), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompeta), Brian Lavern Davis (tobe), Derek Rieth (percutie), Martin Zarzar (tobe), Phil Baker (bas), Timothy Nishimoto (voce), Nicholas Crosa (vioară), Pansy Chang (violoncel), Dan Faehnle (chitara), Maureen Love (muzicuta).

Hituri precum: "Let’s never stop falling in love", "Anna", "Sympathique", "Lilly", "Cante e dance", "Dosvedanya mio bambino", "Hey Eugene", "Splendor in the grass", "Ninna Nanna", "Over the Valley", "Tuca Tuca" sau "Brasil" vor rasuna in tot Clujul la sfarsitul lui mai, nu uitati!

Daca nu sunteti din oras si vreti sa ajungeti la concert si sa va cazati, va recomand o cazare ieftina in Cluj si chiar gratuita daca cititi cu atentie pe site ;-)
Preturile pentru un apartament incep de la 95 de ron, deci alta cazare in Cluj mai ieftina nu cred ca o sa mai gasiti in tat' orasu'!!!

No', ni ce fainu-i un apartament...de fapt o camera


Deci, cine vine la Cluj sa se "imbete" cu un Pink Martini si sa doarma ca-n rai ieftin sau pe gratis, huh?? ;-))

duminică, 26 februarie 2012

Gustare calda cu carnati

Made by Liana






In bucatarie, mai exact Pe masa din bucatarie ;-))), ispitele de iarna sunt...carnatii!!! Daaaa...stiu la ce va ganditi, la carnati de casa, afumati, condimentati si parfumati de iti vine sa-ti bati copii, vorba romanului. Si nu poti sa rezisti ispitei de a-i vedea atarnand siraguri in camara, pusi la uscat pe o coada de matura, si fara sa-ti sara toata ziua in ochi, ba trebuindu-ti un cartof, ba un morcov, ba un borcan, ba o punga, incat usa bietei camari sta mai mult deschisa ca o invitatie de nerefuzat, parfumata cu rumegus de fag.
La carnatii astia fe-no-me-na-li a pus umarul si ajutorul de bucatar, alaturi de mama lui, adica soacra-mea, deci sunt de 1000 de ori mai buni decat altii. :P

Stiu ca Vladimir e in asentimentul meu, de aceea ii arunc manusa ;-))

Pregatire: 15'
Prajire: 15'
Coacere: 10'
Dificultate mica

Ingrediente:

300g carnati afumati,
100g bacon,
25g sunca afumata de casa,
3-4 cartofi,
4 oua,
3 linguri ulei,
cimbru uscat,
busuioc uscat,
sare,
piper.

Cum se prepara:

1. Se spala bine cartofii si se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare. Se strecoara, se curata de coaja si se taie rondele.

2. Separat, se taie carnatii felii si se rumenesc cu baconul intr-o tigaie fara grasime,




apoi se scot cu o paleta si se asaza intr-un vas termorezistent.

3. In grasimea ramasa in tigaie, se rumenesc cartofii,




condimentati cu ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, apoi se scot si se asaza peste feliile de carnati. Deasupra am mai presarat cateva bucatele de shonc, adica sunca afumata de casa pentru un gust complet!



Vasul termorezistent se pune la cuptor pentru 5-10 minute pentru a se amesteca aromele.

4. Separat, se prepara ochiurile in apa clocotita cu o lingura de otet si un praf de sare.
Poza am ratat-o ca ma uitam fascinata cum se transforma oul, preparand pentru prima data ouale in acest fel :P

Se serveste cate un ou ochi deasupra fiecarei portii de carnati cu cartofi si se mai presara un praf de cimbru si de busuioc.

Cum sa nu ai pofta?? Am plans ca s-a terminat prea repede...:(



Reteta e din revista Click pentru femei, Capitolul 169-predestinat pentru carnati...hi,hi :P

miercuri, 22 februarie 2012

Inimioare cu stafide si alune

Made by Liana & Tudor









Se putea sa nu facem noi doi  inimioare?? Nu, nu se putea! Mai ales ca noua ne plac mult de tot inimioarele si in plus, avem doua zile de sarbatorit indragostitii in luna februarie: Valentin's Day-pe 14 si Dragobetele-pe 24.
Asadar, ne-am suflecat manecile, ne-am spalat manutele, ne-am pus sorturile si ne-am apucat de facut inimioare. Cum pentru cine? Pentru voi ;-)
Pentru mai multe poze cu Tudor in mijlocul actiunii, accesati blogul Micii bucatari. Va multumim :*


Ingrediente:

550g faina,
100g unt,
un praf de sare,
3 oua,
250g zahar,
coaja de la o lamaie,
coaja de la o portocala,
2 plicuri de zahar vanilat,
100g nuca macinata,
150 ml lapte dulce,
1 lingurita praf de copt,
100g alune de padure,
50g stafide,
3-4 linguri coniac/whisky

Mod de preparare:

1 .Pentru inceput se spala stafidele in apa calduta, se scurg bine si se pun in coniac sau in whisky sa capete o aroma deosebita. Noi am sarit peste etapa aceasta :P

2.Se cerne faina intr-un bol, se adauga untul, zaharul, sarea, ouale, laptele, mirodeniile, stafidele, migdalele si praful de copt, stins cu o lingura de zeama de lamaie.
 

 Toate ingredientele se framanta bine-se mai adauga faina, daca e prea moale, pana  se obtine un aluat usor de intins si de taiat cu formele.







3. Se intinde aluatul intr-un strat subtire,


 se taie cu ajutorul formelor, se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun biscuitii in tava. Se presara alune de padure si se baga in cuptor sa se coaca.

La final, am preferat sa-i decoram cu putina crema de ciocolata, nu de alta dar alunele chiar ramaneau pe inimioare ;-))) Si sa le servim alaturi de un pahar de lapte cald.


Da, cu ciocolata sunt cele mai bune!!! Asa ca intr-un final, le-am uns pe toate cu crema de ciocolata ;-)

P.S. Setul de doua cani de ceai cu inimioare si lingurite de portelan  l-am achizitionat in dublu exemplar de la Yves Rocher si este la fel ca cel daruit Anastasiei la concursul "Ce-ti pofteste inima" ;-)

sâmbătă, 18 februarie 2012

Castigatorii concursului "Ce-ti pofteste inima!"




Gata cu asteptarea si cu emotiile, sortii au decis si sunt trei castigatoare:

Locul 3-Daniela Zaharia-doua tavi de briose in forma de inimioara de la Janet

Locul 2- Anastasia Clipe Dulci-un set de doua cani si lingurite de portelan Yves Rocher de la Liana

Locul 1- Mihaela Grigore-Inimioare de ciocolata duo(reteta trimisa pe mail)-un set de 6 forme de silicon in forma de inimioara si doua cesti in forma de inimioara de la Decorix!



Felicitari din inima castigatoarelor si tuturor participantelor si multumim din suflet pentru retetele minunate si inimoase cu care ne-ati incantat.
Data viitoare promitem reguli mai simple si mai putine si ne straduim sa fie un concurs cu jurizare, astfel incat toata lumea sa fie multumita. Bine, stiti si voi ca asta e o utopie, dar incercam ;-)

Si mai tinem sa ne cerem scuze pentru intarziere si fata de unele participante, prietene de-ale noastre, ca desi au facut retete special pentru noi, nu au reusit sa se inscrie in concurs datorita neintelegeri regulilor impuse.

Inca o data felicitari tuturor si va multumim frumos pentru participare!

miercuri, 15 februarie 2012

Retete in concursul "Ce-ti pofteste inima"

Retete frumoase, retete inimoase, retete cu multa dragoste am primit in concurs.
Din pacate, prietene dragi noua nu au fost atente la regulament si nu ne-au trimis minim 3 poze cu prepararea retetei in pasi si nu ar fi fost corect fata de celelalte participante care au respectat aceasta regula, sa le acceptam. Plus, de asta, riscam sa fim acuzate ca ne-am incalcat propriul regulament.
Ne pare extrem de rau Jana Mirea si Nicol, inimioarele de la voi ne-au incantat de-a dreptul si va rog sa nu fiti suparate, cu siguranta data viitoare veti fi pregatite. Grofova Nicoleta -de asemenea ne-a trimis o reteta extraordinara de cupcakes, dar nu era in forma de inimioara, asa cum am cerut sa fie oricare preparat, fie el aperitiv, felul doi sau desert. Am mai primit o reteta de la Bejan Nicoleta, fara nicio poza, din pacate, deci nu a fost inscrisa in concurs.

Incepem postarea retetelor in ordinea trimiterii mailurilor cu retete sau link de pe blog:

1.Clipe dulci(Anastasia): Prajitura tavalita (Lamington) pentru Valentine's Day!

2.Daniele: Inimioare de cartofi cu pui si ciuperci

3.Xandrinne si ale ei ispravi culinare: Inimioare cu nuca

4.Andreea Lazar- Tarta cu ciocolata si curmale

Ingrediente pentru crusta ( “blatul” ): o cana de curmala, o cana de seminte de floarea soarelui, cacao (2- 3 linguri);
Pentru crema: 1/2 cana de miere, 1 banana, cacao (2-3 linguri);
Pentru ornat: fructe diverse ( kiwi, in cazul meu).
Mod de preparare: Tarta cu ciocolata si curmale
Maruntim semintele ori cu masina /rasnita ori le punem intr-un prosop curat si le batem; pisam curmalele cu furculita cat se poate, apoi cu mixerul,
la fel, cat putem, pentru ca e o compozitie mai dura. Amestecam apoi curmalele cu praful de seminte si cacaua si cel mai bine framantam cu mainile ( parerea mea este ca mainile sunt cele mai bune instrumente de gatit ), pana se face o crusta lipicioasa pe care o punem pe o farfurie sa-i dam o forma sau o punem intr-o forma; am facut o inimioara.
Asa zisa crema, am facut-o amestecand mierea cu banana pisata si cu cacaua si am omogenizat cu mixerul.


Am turnat crema peste crusta si am ornat cu kiwi.




5. Simona Bucur- Apple pie

Pentru foaie avem nevoie de: 150 unt,1 ou,100 g zahar brun,putina esenta sau zahar vanilat
Pentru umplutura:6 mere golden mari decojite si taiate cuburi mici,1/2 lingurita scortisoara,3 linguri de zahar brun ,3 linguri ulei

1.Intru-un bol amestecam untul(la temperatura camerei),adaugam oul si esenta de vanilie dupa care incorporam faina in care am pus praful de copt..Se adauga faina astfel incat aluatul sa se desprinda usor de pe peretii vasului dupa care se rastoarna pe o planseta si se framanta cu mana.


2.Se imparte aluatul in 2 parti egale.
3.Cu sucitorul intindem o foaie subtire pe care o asezam intr-o tava rotunda,acoperind fundul si peretii tavii.Surplusul de aluat se taie cu un cutit.
4.Merele ,scortisoara, zaharul si uleiul(cu rol de inmuiere a bucatilor de mere) se fierb la foc micpana se raceste tot zaharul si apoi sa lasa sa se raceasca.Cand umplutura de mere este rece se toarna merele in tava si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
5.Din a 2a parte a aluatului se intinde o foaie care se decupeaza cu ajutorul unei forme de inimi
si se aseaza una langa alta in cerc peste umplutura de mere.

6.Placinta se da la foc potivit si se lasa 30-35 minute sau pana se rumeneste.
7.Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

6. Laura Mimmi- Islere Inimioare


7. Ce a mai gatit Timea- Inimioare sarate


8. DiaMar-Bucataria galbena- Tarta cu crema de lamaie




9.La Vera in bucatarie- Tort cu nuca inimioara


10.Nita Florina -Tort inima
Ingrediente: Blat: 70g ciocolata,6 albusuri,150g zahar pudra,5galbenusuri,80g faina
1 lingura praf de copt.
Ciocolata se topeste in bain marie si se da deoparte sa se racoreasca bine,
Albusurile se bat spuma si se adauga si zaharul mai spre sfarsit,
Galbenusurile se amesteca cu ciocolata, se adauga si faina, apoi pt ca iese o compozite mai tare o inmuiati cu putin albus batut spuma (se poate amesteca fara frica)
Se incorporeaza delicat restul de albusuri si se coace in cuptorul inclazit in prealabil 30 minute!

Crema: 100ml lapt,150g miez de nuca macinat,1 galbenus,150g zahar pudra,160g unt lasat la temperatura camerei,2 linguri de esenta rom.
Laptele se da in clocot se adauga miezul de nuca, oul si zaharul, se da deoparte sa se racoreacsa apoi se amesteca cu untul, esenta de rom si se da la rece!
Am glazurat`o cu : 70g ciocolata + 70ml frisca lichida se tin in bain marie amestecand usurel pana se topeste ciocolata si se obtine o masa compacta, se adauga 20g zahar pudra apoi 20g unt !
Decor : frisca cu bombonele sidefate!


11. Felicia Maciuca-Eclere inimioara


Coji: 250 ml apa,100 ml ulei, 4 oua, 150 g făină, un praf de sare
Crema: 1 plic budinca ciocolata, 400 ml lapte, 100 g unt, esenta rom, 1 lingura cacao, 100 g zahar, 200 ml frisca ,ciocolata pentru finisare ( optional)
Intr-o crăticioară pe foc se pune uleiul, apa şi sarea.Când au clocotit se pune toată făina o data. Se amestecă si se lasă la răcit.
Ouăle se încorporează în compoziţia călduţă unul câte unul amestecând bine după fiecare.
Cu un poş, in tava tapetată cu hârtie de copt se ,,desenează,, inimioare din cocă.

Se dă tava la cuptor, încins la cca.180 grade si se coc cojile 20-25 minute fără a deschide însă uşa.
Praful de budincă se amestecă cu cacaua, zahărul şi puţin lapte rece. Compoziţia se taornă în restul de lapte şi se fierbe pe foc mic până s-a îngroşat. Se lasă la răcit amestecând periodic . Când crema este rece se încorporează untul frecat spumă şi esenţa.
Cojile se taie în două pe orizontală, se pune un strat de crema apoi unul de frisca.

Se decorează cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.


12. Ion Giurgiu Serban- Inimioare zâmbăreţe cu crenvuşti


Pentru o porţie ai nevoie de : 2 crenvuşti de pui, 2 ouă, sare, cabanos, unt
Cei doi crenvuşti se taie pe lung rămânând însă prinşi în partea superioară. Cu grijă cele două capete se unesc prinzându-le cu o scobitoare.


Într-o tigaie se topeşte puţin unt şi se pun inimioarele de crenvuşti. Oul se bate cu un praf de sare şi se toarnă în interiorul inimilor.
Daca va curge ou nu este nici o problema pentru ca la final poate fi indepartat. Se adaugă câteva feliute de cabanos şi se prăjesc toate la foc mic pe ambele părti.

13.Lia va gateste- Tortulet inimioara



14.Grigore Mihaela- Inimioare de ciocolata duo


Ingrediente: 500 gr zahar, 200 gr unt (la temperatura camerei), 500 gr lapte praf, 3 linguri cacao, esenta de rom (dupa preferinte), 150 ml apa.
Mod de preparare: Zaharul, untul, apa si laptele praf se impart in doua parti egale. Se amesteca o parte de lapte praf cu cacaua si se trec prin sita. Se amesteca o parte de zahar cu una de apa si se fierb cam 10 minute, pana se leaga un sirop, fara ca zaharul sa se caramelizeze. Se adauga jumatate din unt taiat cubulete si se ia vasul de pe foc. Se amesteca pana se topeste untul, apoi se adauga esenta de rom, iar la final se adauga laptele praf amestecat cu cacaua. Se amesteca energic, pentru a nu se forma cocoloase (eu am folosit bratele de framantat ale mixerului), cat este cald, pana se obtine o masa omogena. Se intinde si se niveleaza intr-o tava (dreptunghiulara am folosit eu) unsa cu putin ulei.

Se lasa la rece si se prepara intre timp ciocolata alba, din ingredientele ramase, in acelasi mod ca si cea neagra. Cand este gata, se toarna in tava
peste ciocolata neagra si se da la rece pentru 2-3 ore. Se scoate apoi din tava si se taie in forma de inimioare.

15.Restauratul de acasa
- Inimioare cu zmeura


16. Kaiyo Aino- Gustare de Valentine's


17.Pansy's recipes- Cupcakes cu zmeura



18. Caietul cu retete (Violeta Postolache)
-Inima de ciocolata cu crema de cocos



19. Kadia- Clafoutis cu pere





Acestea sunt cele 19 retete calificate in concurs si tinem sa va multumim tuturor pentru participare si pentru retetele inimoase, preparate din suflet pentru cei dragi si va astepam cu drag si la alte concursuri.

In 17 februarie seara, dupa ora 21, vom afisa castigatorii alesi prin tragere la sorti, random.org.

Va reamintim maniera de extragere: primul extras va castiga premiul al treilea-tavile de briose in forma de inima oferite de Janet, al doilea extras va castiga setul de doua cani de ceai cu lingurite de portelan Yves Roches- oferit de Liana, iar al treilea extras va castiga premiul intai- doua cani in forma de inimioara si un set de 6 forme de silicon in forma de inimioara de la sponsorul nostru Decorix, caruia ii multumim frumos pentru promptitudine si generozitate.

Va dorim din inima mult noroc la tragerea la sorti!!

Liana&Janet
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.