Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 30 august 2014

Salata cu mere, nuci si cascaval










O salata gustoasa pentru roscate! ;-) Adica pentru veverite :P Cui ii plac nucile, alunele si alte seminte de rontait, e clar ca va fi pe placul lui aceasta salata. Si  sa nu uitam cascavalul, doar sunt fan branza <3

Dupa o idee din suplimentul Bucataria fara foc, al revistei Click! Pofta buna!


Preparare: 15'
Portii: 2

Ingrediente:
2 mere(1verde, 1 rosu),
o salata verde,
100g miez de nuca,
100g cascaval,
zeama de la o lamaie,
sare si piper.



Mod de preparare:

Storci lamaia si torni zeama intr-o farfurie pentru supa.

Speli merele, le stergi, le tai in jumatate, elimini codita si casuta samburilor. Le feliezi subtire, in ce forme vrei. Eu le-am taiat felii.

Feliile de mar le pui in zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Speli bine salata, rupi frunzele, le tamponezi cu un prosop absorbant si le rupi bucati. Pastrazi cate frunze pentru decor.
Miejii de nuca ii tragi putin intr-o tigaie fara grasimi pana se rumenesc. Cand s-au racit, ii rupi in bucati.
Cascavalul il tai cuburi.
Zeama de lamaie o amesteci cu sare si piper dupa gust. Eu nu am pus.
Amesteci intr-un bol mare toate ingredientele, apoi torni zeama de lamaie.

Servesti imediat!




vineri, 29 august 2014

Pui cu lapte de cocos






 Imi place sa incerc mereu retete noi, deosebite, cu arome noi si gusturi exotice, senzationale, nemaipomenite. 
Acest Pui cu lapte de cocos e una dintre ele. 
Ingredientele sunt cam rare, e adevarat, eu am o cutie garam masala-un amestec indian de condimente- de la prietena mea din Portugalia. Lapte de cocos am cumparat o cutie din Lidl, la fel si o rasnita de Lemongrass, lamaita macinata. Nu sunt foarte scumpe, intre 4 si 7 lei. Cu coriandru proaspat, in schimb, stam prost. Nu am gasit niciunde.
Reteta de fata e din cartea Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.


Pregatire: 20'
Preparare: 40'
Dificultate: mica.

Ingrediente:
1 pui (800g-1kg),
o cutie lapte de cocos(400ml),
3 ardei capia verzi,
4 frunze de lamai,
1 lime/lamaie,
2 linguri sos de peste,
4-5 frunze de coriandru,
1 bucatica de ghimbir,
1/2 lingurita piper negru boabe Kotanyi,
sare.



Pentru decor:
frunze de coriandru.

Mod de preparare:

Curata bine puiul, spala-l, taie-l in 8 bucati si pune-l intr-o cratita.
Eu am folosit o caserola de pulpe dezosate(900g), exact 8 bucati.

 Strecoara laptele de cocos prin sita si toarna-l peste pui. Pastreaza crema laptelui de cocos ramasa in sita, pe care o vei folosi mai tarziu.



Toaca impreuna ghimbirul-am curatat o bucatica cat unghia degetului mare de la o mana-, ardeii si coriandrul.
Coriandru nu am avut, am folosit o lingurita de garam masala care contine coriandru. Ah, si am taiat un singur ardei capia verde mare de tot!!

Amesteca in cratita frunzele de lamai-am o rasnita de Lemongrass, lamaita macinata, pe care am cumparata din Lidl, si am pus o lingura- , boabele de piper negru, plus putin piper negru proaspat rasnit, coaja rasa de lime-am pus de lamaie- si un praf de sare.



Pune cratita-wokul - la foc potrivit si, cand sosul incepe sa clocoteasca, micsoreaza flacara si lasa la fiert circa 35-40 de minute.

Cu 5 minute inainte de a fi gata, adauga 1 lingurita zeama de lime/lamaie, crema de cocos pastrata si lasa totul sa fiarba.

La sfarsit, adauga sosul de peste amestecand continuu ca sa se intrepatrunda bine toate aromele. Aranjeaza preparatul pe un platou, decoreaza-l cu frunze de coriandru-eu am folosit telina-si serveste-l cald.

Poti sa-l servesti alaturi de un orez cu unt sau cu cateva linguri de  sos de carne cu lapte de cocos. Eu am ales varianta a doua ;-)




Chiar a fost deosebit, ghimbirul i-a dat o aroma senzationala, iar sosul de peste a facut sa para ca am sarat prea mult carnea, dar n-a fost adevarat. Se poate si o singura lingura de sos, zic eu ;-)
In rest, eu zic sa incercati aceasta reteta, merita!

joi, 28 august 2014

Salata cu porumb, sunca cruda afumata si caș







O salata simpla de vara cu ingrediente gustoase.
Casul de oaie e cumparat de la un producator care ne-a garantat ca e original. Gustul era acelasi pe care-l stiu, acelasi gust ca acel cas de la stana, preparat de  ciobanul sibian :P si acest lucru m-a convins sa-l cumpar.
Rapid am facut si acesta salata, in rest l-am mancat gol ;-)

Ingrediente:
1 salata verde,
1 ceapa verde,
1 ardei gras rosu,
150g cas de oaie,
1 conserva mica de porumb,
100g sunca cruda afumata,
3 linguri de ulei de masline extravirgin,
1/2 lamaie,
sare si piper rasnite Kotanyi.

Mod de preparare:

Spala bine salata verde, sterge frunzele cu prosoape absorbante, apoi rupe-le fasii. Pastreaza cateva frunze pentru decor.

Taie ceapa verde marunt si ardeiul gras felii si casul de oaie cubulete.

Adaugi boabele de porumb spalate si scurse de zeama.

Feliile subtiri, aproape transparente de sunca cruda afumata le rupeti si le puneti in salata. Central am rulat doua-trei felii de sunca sub forma de trandafir.

Zeama de la jumatate de lamaie se amesteca cu uleiul de masline, sare si piper proaspat rasnite din rasnitele Kotanyi. Se toarna peste salata.

Se serveste imediat.


Pofta buna!!




vineri, 22 august 2014

Concurs de august ;-)




Concurs de august!!!

M-am gandit sa ofer unui fan cateva lucruri de pret intr-o bucatarie: o carte de retete-pentru amatorii de pizza: Pizza si focaccia, un inel de inox sub forma de cap de iepure pentru oua ochiuri sau pireuri de legume-eu l-am incercat si e excelent!, o forma de plastic sub forma de dinozaur pentru taiat sandwichiuri.
Copiii vostri siguri vor fi incantati de un sandwich dinozaur sau de oua ochiuri iepurasi, ca sa nu mai zic de pizza ;-)
Ce ziceti, va plac?

  Ce trebuie sa faceti voi pentru a castiga cartea si formele puse in joc:

1. Sa dati Like la pagina Pe masa din bucatarie,

2. Sa dati Share acestui concurs pe pagina voastra de facebook( sub rubrica de Comentarii de la acest articol, exista butonul de Share this on Facebook, dati click pe el),

3. Sa lasati   linkul de share aici, la acest articol, intr-un comentariu, impreuna cu numele dvs. 

Exemplu: Am dat like paginii cu numele Popescu Ana si share: https://www.facebook.com/popescuana/posts/750350538337667.

Daca nu va apare numele in link, inseamna ca nu ati procedat bine!! Comentariile vor fi moderate! Nu lasati doua, trei, ci doar unul, va rog! Multumesc!


4. Concursul incepe azi, 22 august si se termina in 31 august. Castigatorul va fi anuntat pe 1 septembrie si se va trage la sorti, prin random.org.

 
Daca premiul nu va fi revendicat in termen de maxim 3 zile, la adresa de mail: pemasadinbucatarie@yahoo.ro (atentie!) voi efectua o alta extragere! Trimiteti-mi si o copie dupa C.I. , va rog, alaturi de un numar de telefon.

Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei, prin posta romana.


 Concursul e  promovat pe konkurs.ro


sâmbătă, 16 august 2014

Pui oriental cu dovlecei si fistic







O reteta rapida de 30 de minute si un pranz sau o cina delicioasa!!
 Reteta este din volumul  Preparate din carne, Colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.

Pregatire 15'
Preparare: 15'
Dificultate mica, 
Calorii 169, 
Vin Merlot.

Ingrediente:

2 piepti de pui(500g),
4 dovlecei zucchini,
2 lg ulei de masline extravirgin,
1 catel de usturoi,
2 lg de fistic,
2 fire de ceapa verde,
1 lingurita curry Kotanyi,
1/2 lamaie zeama,
50 ml vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:
Spala pieptii de pui, zvanta-i bine si taie-i cubulete.
Condimenteaza cu zeama de lamaie si cu sare.
Spala dovleceii si taie-i, pe oblic, in rondele. Caleste usturoiul zdrobit intr-o tigaie adanca sau intr-un wok cu uleiul incins,  pune ceapa taiata rondele si lasa sa se caleasca 3 minute.



Adauga bucatile de carne, stinge cu 50ml de vin


si adauga dovleceii.



Pune sare si piper, dupa gust si praful de curry Kotanyi,


 apoi adauga fisticul-eu am folosit crud, dar l-am tras intr-o tigaie fara grasime, ca sa se prajeasca un pic-


 pune capacul si lasa la fiert, la foc mediu, 10 minute.

Serveste preparatul fierbinte.



E recomandat sa-l servesti alaturi de un orez simplu cu unt, ceea ce am si facut ;-)





Stiati ca:
Wokul e o tigaie speciala, frecvent folosita in bucataria chineza si japoneza, care permite calirea rapida cu o cantitate foarte mica de materie grasa? De altfel, forma sa  conica, cu fundul rotunjit, usureaza miscarea continua a aliemntelor in timpul prepararii, evitandu-se arderea lor.

duminică, 10 august 2014

Frigarui de cartofi noi pe crengute de rozmarin






 O reteta simpla si aromata de post, dar si pentru o cina frugala sunt nemaipomenite!!

Tot pe crengute de rozmarin am facut si Piept de pui la gratar , dar acestea nu sunt de post. Culmea e ca unii au zis ca-s Dukan :P

Ingrediente:
9 cartofi noi,
3 crengute de rozmarin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja.
Lasati-i sa dea doar intr-un clocot, apoi stingeti focul si aruncati apa. E bine sa-i lasati sa se raceasca in mod natural, nu-i bagati in apa rece sau la frigider. Asta daca aveti timp.
Dupa ce s-au racit, curatati-i de coaja.

Crengutele de rozmarin spalati-le si curatiti-le apoi de ace, lasati-le doar pe cele  din varf.


Trageti cartofii prin crengutele de rozmarin.



Turnati putin ulei de masline extravirgin intr-o tava, asezati frigaruile de cartofi, stropiti-le cu ulei si rasniti sare si piper din rasnitele Kotanyi,  dupa gust. Mai presarati ace de rozmarin peste cartofi.



Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 20 de minute. Intoarceti frigaruile la 10 minute. Daca ii vreti mai crocanti, puteti sa-i lasati si 30 de minute.

Serviti cu castraveti sau rosii sau orice alte legume va plac.






Pofta mare si post usor!

miercuri, 6 august 2014

Ciuperci umplute cu "tagliatelle" de legume






 Nu doar pentru ca suntem in postul Sfintei Marii am preparat aceste Ciuperci umplute cu "tagliatelle" din legume, ci si pentru ca unii vor sa manance sanatos. Sau tin dieta, dar nu recunosc :P

O alta reteta de post, tot cu ciuperci este si acesta:  Ciuperci umplute cu salata de fasole uscata.

Ingrediente:
6 ciuperci champignon mari,
1 ceapa, 
2 morcovi,
2 dovlecei,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
2 linguri susan,
2 linguri sos de soia,
condimente 5 senses, Extravagant, Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Ciupercile se spala, se curata si li se taie piciorusul. Se pun pe gratarul incins, uns cu putin ulei si frecat cu un catel de usturoi. Va avea o aroma minunata!!



Piciorusele ciupercilor se taie bastonase.
In wokul cu ulei incalzit se pune ceapa taiata marunt si cand devine sticloasa se pun bastonasele din ciuperci.


Toate legumele se spala, se curata si cu curatatorul de legume se razuiesc fasii-morcovii si dovleceii- si  bastonase, ardeii. Se pun peste bastonasele de ciuperci calite. Mai adaugati apa daca e necesar.


Cand s-au inmuiat putin legumele, am turnat sosul de soia, apoi le-am asezonat cu sare si piper proaspat rasnit din rasnitele Kotanyi, si am adaugat o lingurita de condimente 5 senses de la Kotanyi care contine: sare de mare, fructul pasiunii, piper, curcuma, schinduf, lemongrass, tarhon.

Nu lasati prea mult legumele sa se inmoaie, lasati-le sa fie putin crocante.



Susanul l-am tras intr-o tigaie fara grasimi, cat sa prinda un pic de culoare si sa-si elibereze aroma, apoi l-am lasat sa se raceasca.

La final, am pus susanul peste legume.


Apoi am umplut palariile ciupercilor cu legumele cu susan.







Am asezat trei ciuperci reci umplute pe pat de  frunze de rucola. Stropiti frunzele cu putin ulei de masline extravirgin.
Daca le vreti calde, de ciuperci zic, nu le puneti peste verdeata, pentru ca se va arde/molesi/scofalci.






Pofta buna si post usor!
A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.