Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 29 septembrie 2015

Chifle purceluși

 






 După Chiflele cățeluși care au avut mare succes, am făcut Chiflele pisicuțe și acum a venit rândul Chiflelor purceluși!! Aceeași rețetă de aluat am folosit de fiecare dată, pentru că e foarte bună și-mi place.
Tudor al meu le adoră și cred că și copiii voștri vor fi încântați dacă le veți face :-)
Sunt ideale de pus la școală cu o felie de șuncă de Praga, o felie de brânză, de roșie, castravete sau salată verde.
Spor vă doresc!!


 Ingrediente:
600g faina,
340ml lapte,
1 ou,
100ml ulei,
1 plic drojdie uscata Dr.Oetker,(7g),
1 lingura de zahar brun,
1 lingurita de sare,
100g masline negre fără sâmburi,
1 ou pentru uns.

Mod de preparare:

1. Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul. 
Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut.
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. 

Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald.
Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale.
Mai multe poze aici.

Intinde o bila de aluat pe un blat special, intinde-l cu sucitorul, si cu ajutorul unei cani cu gura mare, decupeaza cercuri. Atenție, să nu fie foarte subțiri, ideea e să obținem chifle, deci lăsați o grosime de 3-5cm.


 Din resturile rămase, framantati, refaceti o foaie de aluat si cu ajutorul unui pahar mic, de țuică, decupati cercuri. Din acestea vom face urechile și râturile.


Luati un cerc mic de aluat  si tăiați-l in cruce, astfel veți obține 4 triunghiuri. Vom folosi câte două pe post de urechi.
 
 Alte cerculețe le fom folosi pe post de rât.

Așezați direct în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, câte un cerc de aluat-din acela mare, tăiat cu cana, puneți un cerculeț pe post de rât și urechiușele, două triunghiuri mici cu vârful în jos.
 



Tăiați măslinele la capete și astfel obțineți ochii pe care-i poziționați deasupra rîtului. Din măslinele rămase fără capete, tăiați felii subțiri pe care le veți folosi pe post de nări.


Ungeți purcelușii proaspăt obținuți cu gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte. Dați și pe sub urechi și rât, să se prindă bine, să nu alunece la copt, pentru că vor crește mult :-)


Și gata de mâncat!!


Puteți să-i umpleți cu ce vreți voi, dar eu am făcut niște piftele de porumb delicioase!! O să vi le prezint în rețeta următoare :-)


sâmbătă, 26 septembrie 2015

Concurs! Câștigă 3 tăvițe de silicon cu note muzicale!






Toată vară am servit băuturi răcoritoare cu gheață sub formă de note muzicale! Le-am încercat și cu ciocolată-am topit ciocolată albă și neagră, am turnat în tăviță și le-am lăsat să se răcească- și au ieșit perfect! Deci, le puteți folosi atât pentru băuturi, cât și pentru torturi/ prăjituri :-)

Am folosit notele muzicale în două rețete de băuturi: Nectar de piersici și Smoothie de pepene galben, verde și nectarine. Acolo puteți vedea mai bine cât de frumoase sunt notele muzicale de gheață ;-)

Si pentru că mi-au plăcut foarte mult, am cumpărat încă trei tăvițe pentru fanii blogului meu, adică pentru voi :-)

Ce trebuie să faceți voi ca să le câștigați:
REGULAMENT:
1. LIKE la pagina Pe masa din bucătărie,
2. Share  PUBLIC pe FB rețetei Smoothie de pepene galben, verde și nectarine,
3. Share PUBLIC pe FB rețetei Nectar de piersici,
4. Lăsați un comentariu cu numele vostru de pe FB cu care ați dat like paginii Pe masa din bucătărie  și linkul de share al uneia dintre cele două rețete la acest articol.

(ex. FB Liana Toma. Am dat Like paginii Pe masa din bucătărie și share rețetei Nectar de piersici:  https://www.facebook.com/liana.toma1/posts/985172171522168?pnref=story). În linkul de share trebuie să vă apară numele, altfel inseamna ca nu ati procedat corect.

Butoanele de SHARE ale rețetelor de pe blog sunt atât sub titlul rețetei, cât și la finalul rețetei.

Dacă  shareruri nu vor fi PUBLICE, NU veti intra în tragerea la sorti, din pacate.

ATENȚIE! Comentariile se moderează! Nu lăsați 10 comentarii, pentru că vă voi descalifica, deoarece asta inseamna ca nu ați citit regulamentul, deci aveți răbdare că ele vor apărea peste zi, nu sunt conectată la internet non-stop, din fericire :P

Perioada concursului este 26.09 – 01.10.2015 orele 23:59

Cei trei castigatori vor fi alesi prin random.org si vor fi anuntati in cursul zilei de 03.10., iar premiile se vor expedia dupa 06.10. doar pe teritoriul României, prin Posta Romana.
In termen de 3 zile de la anuntarea castigatorilor, acestia sunt rugati sa trimita un email de revendicare la  adresa: pemasadinbucatarie@yahoo.ro-  cu o copie/fotografie dupa cartea de identitate si un numar de telefon ca sa evităm conturile false sau multiple și să pot expedia premiile fanilor reali.
 O persoana nu poate câștiga decât un premiu.
  SUCCES!!!









marți, 22 septembrie 2015

Smoothie de pepene galben, verde și nectarine









Suntem în anul de grație 2015, ziua 55 august! Cum adică nu suntem în august, ci în septembrie?? La 38 de grade nu cred ca suntem în mijlocul lui septembrie, ci în mijlocul lui august, zău!! Nu se mai termină vara asta, o dată!! Pfuu...deci iar am trecut pe brânză și roșii, vorba vine :P
Am făcut băutura această răcoritoare de vară să ne mai treacă năduful și zăduful! Sper să vă placă și să-l preparați și voi :-)
Am mai făcut Smoothie de pepene verde și cireșe.
După o idee din revista Click pentru femei.

Ingrediente:
3 felii de pepene verde,
3 felii de pepene galben,
3 nectarine,
3 lămâi.


Pentru decor:
gheață cu mentă.

Mod de preparare:
Prima dată stoarceți lămîile. E bine să folosiți 3 lămâi, eu n-am avut decât două.
Turnați sucul în blender.


Decojiți nectarinele, tăiați-le în bucăți potrivite și puneți-le în blender, peste zeama de  lămîie și amestecați-le ca să nu se oxideze.
Curățați coaja feliilor de pepene galben și tăiați miezul în bucăți potrivite și de asemenea, puneți-le în blender, peste bucățile de nectarine.
Blenduiți, adică băgați blenderul în priză și apăsați pe buton :P

Turnați nectarul obținut într-un vas încăpător de 2 litri.


Puneți în blender bucăți de pepene verde curățate de sâmburii negri și albi. Muncă de chinez bătrân :P Eu l-am blenduit în două ture, că a fost mult.
Apoi combinați nectarul de nectarine și pepene galben cu cel de pepene verde.

Din pepenele galben formați cu lingura specială bile pe care le puneți în paharele cu smoothie.


Dacă aveți câteva frunze de mentă, tăiați-le mărunt și puneți-le cu apă într-o tăviță pentru gheață.

Puneți cuburile de gheață doar atunci când urmează să serviți smoothie.  


Gata de servit!


Domnișoarele-cea galbenă și cea albastră sunt de fapt lungi furculițe aperitiv. In ele am prins cîte o bilă de pepene galben :-)

vineri, 18 septembrie 2015

Salvează destine: Donează-ți părul copiilor bolnavi de cancer și ajută-i să spună: Nu Mi-e Frică!



Acum doi ani, pe 29 septembrie 2013, am preparat în cadrul unui proiect în care au fost atrase bloggerițele culinare Desertul învingătorului, în semn de solidaritate cu Asociația Little People Romania. Atunci am aflat pentru prima dată despre această asociație a cărei scop este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer din România și Europa prin oferirea de servicii de suport psihosocial de către specialiști și echipe locale de voluntari în 8 secții de tratament majore din România, investiții în aparatură medicală inovatoare și consolidarea și lărgirea comunității naționale de tineri supraviețuitori – Temerarii – prin oferirea de servicii de suport tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora în cadrul unor evenimente naționale precum tabere de vară și gale de Crăciun.   Asociația Little People este dedicată promisiunii de a nu expune un pacient sau un minor în situația de boală, durere sau într-o lumină negativă și de a nu folosi imagini ale suferinței umane cu scopul de strânge fonduri sau pentru a câștiga bani. 

 În  2 octombrie(2013) –Ziua Învingătorului, s-au strâns toate pozele cu acest desert, în semn de încurajare și susținere și  au fost  trimise viitorilor temerari! Astfel fiecare dintre noi a demonstrat ca este sensibil și că îi pasă și empatizează cu cel de lângă el aflat în suferință, că îi este aproape și că sprijină Asociația Little People Romania!


Tudor



Știați că în fiecare an, aproximativ 400 de copii și tineri sunt diagnosticați cu cancer în România?
 Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi. 
În 2006, Asociația Little People România a înființat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul - ce numără astăzi, peste 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susţinere specializată și personalizată la necesităţile fiecarui tânăr din România în materie de "coping", facilitând reintegrarea reușită a pacienților în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament și reintegrare în societate. Asociația Little People România pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România (7 secții de oncopediatrie) și Republica Moldova (2 secții de oncopediatrie) o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Fiecare activitate planificată, fiecare tabără organizată și fiecare proiect scris situează pe primul loc pacientul și familia acestuia! 
Photo Asociația Litlle People
 Donează păr copilașilor bolnavi de cancer
Prin luna mai a anului curent am aflat de la televizor că cineva din România și-a donat părul copiilor bolnavi de cancer și am știut pe loc că și eu voi face acest lucru!
Am căutat pe internet și astfel am aflat despre Ioana Maria Andrioaie, o tânără studentă din Iași care și-a donat părul împreună cu cîteva dintre colegele ei, reușind să ia legătura cu asociația Little Princess Trust din Anglia, a cărei slogan era Donate your hair for children with cancer(Donează-ți părul pentru copiii cu cancer).  Scopul era colectarea părului de la donatori pentru a confecționa peruci pentru copiii bolnavi de cancer care și-au pierdut părul în urma tratamentelor dure de chimioterapie. S-a  reușit, în cele din urmă, înființarea unei asociații românești Donează păr copilașilor- DPC, inițiat în cadrul Societății Studenților Medicinişti Iaşi, după  modelul britanic. Scopul a rămas același: donarea de păr pentru  confecționarea perucilor ce vor fi oferite copilașilor bolnavi de cancer care și-au pierdut părul în urma tratamentelor dure.
Avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost secționate cu mult timp în urmă dar au fost păstrate în condiții bune. În opoziție, nu se acceptă extensiile, dredurile, sau părul tip afro.
Procesul de secționare a părului este relativ simplu. Acesta se poate realiza atât la un salon, cât și acasă, atât timp cât sunt respectați pașii secționării: părul trebuie spălat și uscat bine înainte, prins cu un elastic sus, împletit, prins cu un elastic jos și apoi secționat deasupra elasticului de sus.Trebuie depozitat, apoi, într-o pungă sigilabilă curată. Poate să fie și o punguță normală, doar să fie bine înnodată. Este foarte important ca toți acești pași să fie respectați.

Ioana și-a lăsat numărul de telefon în cadrul acelui interviu, așadar am pus mâna pe telefon și am sunat-o. 
Astfel, câteva zile mai târziu, pe  10 iunie a.c. mi-am tuns părul ca să-l donez copilașilor bolnavi de cancer:


 DPC a început colaborarea cu Asociația Little People, astfel că prima perucă a ajuns pe 11 august a.c.  la o fetiță bolnăvioară de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria" Iasi, unde Asociatia Little People Romania desfășoară zilnic un program de suport psihosocial în beneficiul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer.  A doua perucă a ajuns la Cluj și sperăm că a treia va poposi pentru o fetiță bolnăvioară din Timișoara :-)



Photo by DPC
Și, cum nimic nu e întâmplător pe lumea asta, am aflat la sfârșitul lunii august de campania magazinelor Profi, Împreună cu tine, Profi salvează destine!, aflându-mă într-un magazin Profi din Sighișoara. Acolo am scanat primul bon și am ales Asociația Litlle People Romania!! De-atunci, am mai strâns câteva bonuri și am hotărât să merg cu fiul meu, Tudor, să le scanăm și să adunăm puncte pentru A.L.P.R.și când vom ajunge acasă, în Timișoara.
 Ieri, 17 septembrie, după ce l-am luat de la școală pe Tudor, ne-am îndreptat spre magazinul Profi din Complexul Studențesc, aflat în apropierea Colegiului Național de Artă Ion Vidu, unde el studiază și timp de o oră, am scanat muulte bonuri la magazinul Profi din Complexul Studențesc, Timișoara pentru proiectul Asociației Litlle People: Ajută-i pe copiii bolnavi de cancer să spună: Nu Mi-e Frică!

Foto 1 stânga: Tudor scanează bonul. Foto 2 dreapta: selectează proiectul Ajută-i pe copiii bolnavi de cancer să spună: Nu mi-e frică! Foto 3, stânga: confirmi alegerea: Da! Și gata!



Dani Tomai, voluntar și totodată, temerar al Asociației Litlle People, filiala Timișoara se afla acolo și  încuraja cumpărătorii să-și scaneze bonurile pentru o cauză nobilă, iar Tudor l-a ajutat bucuros, apăsând agil pe căsuțele memorate rapid! :-) Tare ne-am bucurat că ne-am întâlnit și sperăm că ne vom întâlni și săptămâna viitoare. Vedeți cum nimic nu e întîmplător? :-)

Iubiți și voi copiii și vă faceți cumpărăturile în magazinele PROFI? 
Pentru al doilea an consecutiv, campania “Împreună cu tine, PROFI salvează destine” finanțează proiecte dedicate copiilor, proiecte din domenii precum sănătatea, educația, cultura, calitatea vieții etc.
Votați proiectul înscris în concurs în care credeți și veți aduce un plus de bucurie în viața celor mici din întreaga țară.
Fiecare dintre voi poate vota unul dintre proiectele propuse de către ONG-uri. Votarea se va efectua foarte simplu la infochioșcurile amplasate în magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal oricăror cumpărături realizate în perioada campaniei (17 august – 25 octombrie).
Fiecare bon fiscal va fi echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturior. Puncte suplimentare pot fi obținute la achiziția produselor sponsor (300, 150, 50 puncte) semnalizate corespunzător la raft.
Clasamentul se va întocmi în baza tuturor punctelor acumulate de un proiect la nivel național. 
Primele trei programe care vor acumula cel mai mare număr de puncte obținute în baza voturilor de la clienți vor fi premiate de către Profi, valoarea totala a premiilor ridicându-se la 1.150.000 lei.

Dacă fiecare dintre noi ar face o faptă bună pe zi, am trăi într-o lume mai bună! 

joi, 3 septembrie 2015

Poftă de o faptă bună! Help Florina!



Pe 5 septembrie Florina și Adrian ar trebui să sărbătorească împlinirea a 6 ani de căsătorie.


Din păcate, Florina se află pe un pat de spital, de peste o lună de zile,  într-un centru de recuperare din Targu Mures si  face progrese in fiecare zi. In ultimele zile a reusit sa manance singura fara ajutorul unui tub, insa mai sunt multe etape de parcurs pana la o recuperare completa.


Dacă vreți ca Florina să sărbătorească cât mai repede alături de soțul ei, să se facă bine, dacă vreți să o ajutați, vă invit luni, 7 septembrie la City Business Centre, Lobby Clădirea C din Piața 700, Timișoara  de la ora 10,  la o faptă bună. La o faptă bună și la o prăjitură. De fapt, vor fi 1000 de prăjituri. Da, 1000, ați citit bine! 


Toți banii încasați vor fi donați FLORINEI GOGIUMAN, de 33 de ani, care are nevoie de un tratament indelungat intr-o clinica neurologica de specialitate, iar costurile sunt foarte ridicate.

Eu nu o cunosc pe Florina, dar le cunosc pe câteva colege de-ale ei care au inițiat această acțiune caritabilă pentru ea. 
Florina și-a dorit din tot sufletul să fie mămică. Avea nevoie de un tratament special și de o intervenție. Din nefericire, o complicație medicală neașteptată i-a cauzat un stop cardio- respirator. 
Acum, din păcate, Florina are leziuni cerebrale și luptă să se recupereze.
Ea are nevoie de tratament îndelungat într-o clinică neurologică de specialitate. Costurile sunt însă foarte ridicate.

Iar colegii ei s-au organizat în mod exemplar și s-au hotărât rapid să o ajute! M-am alăturat și eu lor, pentru că îmi place să ajut și pentru că povestea Florinei m-a emoționat prin coincidența covârșitoare: și eu am vrut din tot sufletul meu să fiu mamă și Dumnezeu mi-a îndeplinit dorința după 12 ani de căsătorie, cand aveam 33 de ani. Vârsta Florinei de-acum. 




De aceea vă rog să fiți alături de noi și să veniți să cumpărați cât mai multe prăjituri!! Toate vor fi prăjituri de casă făcute personal de colegii Florinei, iar eu voi face Prăjitura Tosca.
 Vor fi ceaiuri, limonade, cafea-tot ce merge cu o prăjitură :-)
 Toți banii vor fi donați pentru Florina!

Cei care nu veți reuși să ajungeți sau nu locuiți în Timișoara, puteți dona o suma de bani în următoarele conturi, pe numele soțului Florinei, Adrian Gogiuman:

Cod IBAN: RO75INGB0000999904977892

Cod SWIFT: INGBROBU
Cod BIC: 606410008
 

Banca: ING BANK (cont LEI)


Dacă locuiți în străinătate puteți dona în valută (dolari)  aici.
Până acum au donat 26 de persoane și s-au strâns 1.713 $.


Aveți la dispoziție și un chestionar ca să vă puteți exprima dorința vis-a-vis de  prăjiturile preferate.

Găsiți evenimentul postat pe facebook. Ne-ar ajuta dacă l-ați distribui public pe pagina dvs., astfel încât să afle cât mai multă lume de el.

Colegii Florinei au făcut și o pagină de facebook cu mai multe fotografii și informații: Help Florina! 

Cazul Florinei a apărut și pe tion.ro.

  Fă o faptă bună și ajut-o pe Florina! Indiferent dacă vei cumpăra o prajitură, dacă vei dona o sumă de bani pentru ea sau dacă vei populariza evenimentul!

Mulțumim frumos! Doamne ajută!



marți, 1 septembrie 2015

Ciocănele de pui picante la grătar








Vara asta am zis că nu gătesc, că tare rea sunt de căldură. Dar, tot n-am scăpat...Și cum imi place mâncarea picantă, cu chili, atunci când am dat peste această rețetă în revista Click! Poftă buna! nr. 6/2015  nu m-am putut abține să nu o fac :D 
Cu modificările de rigoare, desigur, că tocmai ce-mi achiziționasem de la Auchan pastă roșie de curry cu chili și sos de chili cu usturoi și a fost musai să le probez :P
Și au fost hot, hot, hot!! This girl is on fire-vorba cântecului!! :D

Ingrediente:
8 ciocănele de pui,
2 linguri de cimbru mărunțit Kotanyi,
1 lingură pastă  roșie curry cu chili,
1 lingură sos de chili cu usturoi,
1 lingură de chili din râșnița Kotanyi,
1 lingurita boia de ardei dulce,
ulei de măsline extravirgin,
sare și piper din râșnițele Kotanyi.

Mod de preparare:

Speli și cureți ciocănelele de pui și le lași pe prosoape de hîrtie să se scurgă sau le tamponezi ușor.

Intr-un bol pui boiaua dulce, cimbru mărunțit,  chili,  sosul de chili cu usturoi, uleiul de măsline și pasta de curry cu chili. 

Puteți să le faceți două crestături pe os, sus și la mijloc, să se frigă mai repede și să pătrundă mai bine
marinata mai sus pregătită. Ungeți ciocănelele cu pasta creată.


Apoi, acoperiți cu o folie alimentară și dați la rece mai mult de o oră sau lăsați peste noapte.

A doua zi puneți-le pe grătar. Eu folosesc racleta Tefal. Intoarceți-le la 3 minute.


Verificați dacă e gata carnea după 15 minute. Mai lăsați-le 5 dacă încă vedeți sânge pe lângă os. Eu le-am mai lăsat încă 10, deci vreo 25 de minute în total și pasta de chili s-a cam înnegrit, din păcate.

Și gata de savurat!
Le-am servit cu cartofi la cuptor cu rozmarin și un pahar de bere rece! :-)


Bune la picnic! :-)




A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.