Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 29 aprilie 2010

Bulete de cascaval cu carnat

Made by Liana



Aveam vreo doua roti mai micute de cascaval prin frigider si mi-am zis sa fac si eu niste bulete.
Am tot cautat pe net si prin reviste si pana la urma am combinat vreo 3 retete, cum fac de obicei. Nici ca ei, nici ca mine, ca badea Vasile :-))))))))))asa era un banc...da'nu-l mai stiu...ba, uite, ca mint, de la mine am pus carnatul, ca am dat peste niste bulete cu masline, da'eu n-aveam si mi-a venit mie ideea extraordinara de a baga cate o feliuta de carnat in buleta...
Las'ca mai bine zic cum le-am facut.

Ingrediente:

100g telemea de vaca,
200 g cascaval,
3-4 lg faina,
3 oua,
carnat afumat,
sare
piper.

Se rade telemeaua si cascavalul pe razatoarea mica (e de preferat ca atat telemeaua, cat si cascavalul sa fie tari), se adauga ouale, faina si condimentele.




se amesteca bine pana cand rezulta o compozitie destul de vascoasa...





Se taie felii carnatul.
Se ia din aluat cu o lingurita, se pune o felie de carnat





si se acopera tot cu aluat, apoi se tavalesc prin faina si se da o forma rotunda, de bulgarasi.





E bine sa formati toate bulete inainte ca sa le prajiti in ulei. Din aceste cantitati ies aprox. 25 buc.

Se prajesc in ulei fierbinte si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.



Gata de mancat!



Cu aceasta reteta am aparut in rev. Click Pofta Buna/decembrie 2009 si am castigat un premiu in bani ;-)





Pofta buna!

marți, 27 aprilie 2010

Turnulet din friganele

Made By Liana



Friganele...habar n-aveam ce inseamna...mama le zicea "pita cu ou"...pana am citit o reteta de friganele si mi-am dat seama ca erau feliile de paine "scaldate" in lapte si ou batut ale mamei.
Pe urma am auzit pe cineva plangandu-se ca nu are nimic de mancare acasa, dar o sa faca rapid niste "bundeskenere". Ceee? "Bundite"-zice ea. "Ce bundite?", zic eu. "Pita cu ou"-zice ea, o femeie de la Satu Mare.
No bine, la cata maghiara stiu, kener inseamna paine, dar cu un alt cuvant in fata, n-am mai inteles nimic.
Las'ca stiu sa injur in ungureste, am invatat de la Marin Preda in "Cel mai iubit dintre pamanteni" si imi e de-ajuns ;-)

Ingrediente:

5 felii de paine mai veche,
250 ml lapte,
3 oua,
1 plic zahar vanilat,
3 lgte de zahar,
1 banana,
dulceata de visine.


Feliile de paine se scalda prima data in lapte,da'nu de tot, se "umezesc" de fapt si pe o parte si pe cealalta, ca daca le scapi in lapte...se rup si ajung crutoane cu ou...hi,hi,hi...apoi in ouale batute bine de tot, fatza-verso, si se pun frumos in uleiul incins.




Eu am pus zahar atat in lapte, cat si in oua...

Se prajesc bine pe ambele parti si se scot pe prosoape de hartie.

Eu am avut o paine mare de tot, astfel incat am taiat feliile in doua. Am lasat doar o felie intreaga pt. baza turnuletului.

Am asezat frumos feliile de pita cu ou ;_))))) le-am uns cu dulceata de visine, am pus feliute de banane, urmatoarea cu dulceata de visine cu visine din belsug, apoi banane si ultima cu visine.



Si gata turnuletul!

duminică, 25 aprilie 2010

Rulada de pui cu sunca afumata si cascaval

Made by Liana





Mi-a venit mie sa fac o rulada de pui ca aveam shonc de casa facut de tata!, aveam si cascaval si piept de pui.

Recunosc ca am avut o dilema la shoncu'asta: e bacon, sunca afumata sau prosciutto? Ei, prosciutto si bacon- my ass-sorry! ca doar avem si noi nume romanesc pt. sunca asta de casa afumata, nu-i asa? Shonc i se spune in Banat...

L-am pus pe ajutorul de bucatar sa felieze pieptul de pui si astfel am obtinut patru fileuri de pui splendide...are mana buna;-)
Stati sa le trec la ingrediente...

Ingrediente:

4 fileuri de piept de pui,
5-6 felii de bacon,
5-6 felii de cascaval,
zeama de lamaie,
boia dulce,
vegeta,
patrunjel.

Fileurile le-am stropit cu zeama de lamaie, le-am asezonat cu boia dulce si vegeta,





pe urma le-am batut bine de tot- intre folii alimentare sa nu stropim faianta si toate acareturile...




Le-am pus unul langa altul-fileurile- apoi shoncul extraordinar taiat felii-




ca si-acum salivez la greu, d'aia l-am lasat in fiecare poza, sa vedeti cat e de bun!...asa...si cateva rotite de casaval.




Am rulat, am strans bine-bine si cum le-am pus din start pe folie de aluminiu, mi-a fost mai usor.




Apoi la cuptor in putina apa cu ulei.

Dupa 15 min. am dat folia jos si am acoperit rulada cu alte felii de bacon si cascaval si am lasat pana s-au rumenit bine de tot.

In alte 15 de min. a fost gata!

proaspat scoasa din cuptor...



feliata...




Am ornat cu patrunjel, am servit cu castraveti murati si un pahar cu vin roze-ca merge cu pui.

Delicios a fost si a aratat extraordinar!

Pulpa de ied cu mujdei

Made by Liana





Tot iezisor am avut si de acest Paste si uite cand postez reteta, ca era sa ma prinda 1 mai...hi,hi,hi. Ce sa-i faci probleme, treaba si lipsa de timp...
Da' o scriu acuma repede si ma scap.

Ingrediente:

2 pulpe de ied,
o ceapa,
o capatana de usturoi,
o lamaie,
condimente pt. oaie,
vin rosu,
otet din vin rosu.

Pt. mujdei:

10 catei de usturoi,
smantana,
apa,
boia dulce,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Carnea se spala, se curata, se taie pielitele si grasimea.

Am impanat-o cu niste catei de usturoi si cu cateva feliute de ceapa.

Se face un bait din: 2 lg de otet de vin rosu, doua linguri de condimente de oaie, zeama de la o lamaie- cu care se unge carnea stearsa si uscata cu prosoape de bucatarie.

Se lasa peste noapte la frigider.
Am impachetat bine de tot tava cu pulpitele de iedut, in folie alimentara, ca sa nu "parfumeze" frigiderul...

A doua zi dis-de-dimineata am bagat tava la cuptor, dupa ce am mai rasfirat o ceapa solzisori si am aruncat cativa catelusi de usturoi in tava.




Am lasat vreo 20 de minute, dupa care am stropit friptura cu vin roze, ca vinul rosu s-a baut demult...;-) Cred ca dupa alte 10 min. a fost gata...mie mi s-a parut ca le-am tinut mai mult la cuptor, da' nu's sigura ca uite imbatranesc si mai uit...

Mujdeiul de usturoi....am curatat si spalat catelusii, i-am dat prin presa de usturoi, i-am pus intr-un bol, am adaugat vreo 2-3 linguri de smantana, o jumatate de lingurita de boia dulce, putina sare, putin piper alb, si putina verdeata uscata(patrunjel si telina). Am mai adaugat putina apa si gata!

Asa...si pana sa pozez pulpitele aromate...a disparut una...l-am intrebat pe ajutorul de bucatar daca nu stie unde e si mi-a zis ca "pe aia n-am vazut-o"!!!;-)))



bine ca am mai avut ce poza, ha, ha, ha...




Am servit cu un bot de mamaliga si cu mujdei din belsug.





A fost mai naspa cand am baut apa minerala, ca ne-a piscat limba ca naiba :-(((((

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Oua umplute cu somon

Made by Liana






Dupa rulada aurie si salata de primavara cu oua vesele de dupa Pasti, dragul meu ajutor de bucatar a vrut oua umplute. Eu am vrut ceva cu somon. Numa'bine am gasit in rev. Click Pofta Buna nr.3/2010 aceste minunate oua umplute cu somon. Am impacat si capra si varza, capra fiind eu :-))))))))))))))))))))

Ingrediente:

6 oua fierte tari,
150g telemea de oi,
2 lg de smantana,
2-3 codite de ceapa verde.

Pt. crema de somon:

150g somon afumat,
100g unt,
1 lg zeama de lamaie,
piper macinat.

Pt. decor:

frunze de salata verde,
patrunjel verde,
4-5 ridichi.





Mod de preparare:

1. Fierbi ouale, le lasi in apa rece, le cureti de coaja si le tai in jumatate pe orizontala. Scoti galbenusurile si le mixezi cu telemeaua de oi...ups, eu nu am folosit telemea de oi si bine am facut, deoarece m-am gandit ca somonul tot e afumat, de ce sa folosesc o branza sarata?
Asa ca am folosit branza dulce de vaca si n-am pus decat 4 galbenusuri din 6...era deja prea galbena pasta...
Adaugi ceapa tocata marunt si amesteci bine. Ceapa a fost prea putina -2-3 codite, asa ca am mai pus inca 3, deci 6 codite de ceapa verde.





2. Separat, mixezi somonul taiat marunt cu untul moale, zeama de lamaie si condimentezi cu piper macinat- eu folosesc piper alb.




Am dat la blender si s-a facut pate, nu alta, somonul meu...




3. Cu ajutorul unui pos, umpli albusurile fierte cu crema de somon,





apoi cu cea de branza, asezi ouale pe un platou tapetat cu frunze de salata -n-am avut, asa ca am folosit frunze de ridichi- si decorezi cu felii de ridichi si cu patrunjel verde.





Excelente au fost si i-au placut si ajutorului de bucatar ;-)

joi, 22 aprilie 2010

Tort capuccino Milka Philadelphia

Made by Liana





Daca ar fi sa ma iau dupa proverbul "Afara-i vopsit gardu' si-nauntru-i leopardu'" la fel ar fi si cu tortul meu capuccino, deoarece nu e facut cu ciocolata Milka, ci cu oua de ciocolata ramase de la Pasti si nici cu branza Philadelphia, ci cu branza dulce de-a noastra, proaspata si pufoasa de la tara, de la soacra-mea.
Si atata timp cat soacra-mea ma aprovizioneaza mereu cu branza dulce, nu vad de ce as cumpara Philadelphia...n-am cumparat niciodata si nici nu cred ca voi cumpara.
Sustin produsele romanesti!!! Sunt pro-Romania!!!

Asaaa...sa trec la tort...l-am vazut pe siteul milka.ro, asa se numeste acolo si am pastrat titlul, ca asa e frumos, l-am gasit de-acum un an si mai bine si tot mi-am propus sa-l fac. Uite ca i-a venit randul.

Ingrediente:

150g piscoturi,
125 g unt,
1 tableta de ciocolata Milka,
600 g crema de branza Philadelphia,
300g iaurt,
2 pliculete Jacobs capuccino,
1 pachet gelatina,
75 g zahar,
1 cutie praline I love Milka pt. ornare.




Timp de lucru: 25 de min.

1. Puneti intreaga cantitate de piscoturi intr-o punga si sfaramati-i cu ajutorul unui facalet. Eu am avut o singura punga de piscoturi de 100 g, asa ca am mai adaugat 3 biscuiti cu lapte. Radeti tableta de ciocolata....




eu am ras o oaie de ciocolata si cateva outze, ha, ha, ha...

2. Topiti untul in care adaugati apoi intreaga cantitate de piscoturi si jumatate din cantitatea de ciocolata rasa.
Intre timp, tapetati cu hartie de copt o forma rotunda de tort. Eu am tapetat doar fundul...ups!, nu si peretii, ca ma 'nerveaza ca iese creata crema si nu-mi place...si puneti amestecul de piscoturi...





3. Amestecati crema de branza, iaurtul si pliculetele de Jacobs capuccino. Branza am dat-o la blender impreuna cu iaurtul si a iesit frisca, nu alta, zau!





4. Fierbeti gelatina in 150 ml apa in care ati adaugat putin zahar si adaugati la crema. Am folosit un plic de gelatina de la Dr. Oetker, iar pe plic scrie 100 ml apa, deci am urmat instructiunile de pe plic.

5. Turnati crema obtinuta in forma de tort si lasati la rece timp de 3h...eu, cum tot seara gatesc, am lasat la frigi peste noapte si am papat a doua zi.

6. Inainte de servire ornati cu restul de ciocolata rasa si cu pralinele de ciocolata I love Milka.
Eu am pastrat cutia de plastic din cutia de ciocolata I love Milka si am pus in formele de inimioare crema de ciocolata alba,




ca am vrut sa iasa inimioarele marmorate, sic! apoi am pus si crema de ciocolata neagra si la congelator!




Cu "fierastraul" de taiat torturi am taiat tortul in forma de cruce, apoi fiecare triunghi inca o data si au rezultat 8 felii.

Am pus inimioarele pe fiecare felie si am presarat ciocolata rasa.

Capuccino dublo pregatit ;-)



o felie aromata...



poza finala...






N-am crezut ca va fi atat de bun, dar a fost!

miercuri, 14 aprilie 2010

Terina de peste cu spanac

MADE BY LIANA






Aveam o punga de cod congelat, spanac la fel, astfel incat numai bine am pus in practica aceasta reteta din rev. Unica, gasita prin dosarele mele cu pagini rupte.

Cantitati pentru 4 persoane
Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Pentru terina:

400 g peste alb,fara oase,
2 albusuri de ou,
150 g spanac,
sare,
piper alb.




Pentru sos si decor:

bulion,
smantana,
lamaie,
patrunjel.


Mod de preparare:

Se da pestele prin masina de tocat-eu l-am pus la robot.




Ah, si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine...

Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-am decongelat, sters, uscat...

Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt.





Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-am avut vas Jena decat rotund si nu mergea...si in tava de chec iar nu mergea ca era prea mare tava pt. cantitatile destul de mici...si am gasit o tavitza, de fapt o cutie pt. cuptorul cu microunde, numai buna pt. terina mea.

Asaaa...am pus in cutiutza un strat de peste, un strat de spanac, de fapt, stratul de spanac...




si inca un strat de peste.

Am pus cutia intr-o tava cu apa la cuptor, adica in bain-marie, timp de 25 de minute.



Dupa ce a fost gata, l-am lasat la racit, l-am taiat in felii si am suprapus doua felii una peste alta...cred ca la fel au facut si cei din revista...



Se serveste cu sos couli(rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si tabasco)-asa scrie la revista...eu n-am avut rosii-v-am zis ca nu-mi plac? -si nici tabasco...Am folosit bulion facut de soacra-mea.

Se decoreaza cu semirondele de lamaie, patrunjel si trandafir de rosii- tot la revista zice, - eu am facut un trandafir de lamaie si stelute de smantana. Parca-s floricele, nu?

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.