Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 20 ianuarie 2013

Chec rece de ciocolata cu biscuiti









Stiti de ce ai nevoie in viata? Doar de trei lucruri:ciocolata, ciocolata, ciocolata ;-)
Cugetarea aceasta am vazut-o pe un magnet de frigider in mall. Trebuie sa mi-l cumpar, ca sa nu uit :P
Aceasta reteta e mai mult decat o ciocolata de casa, deoarece contine si ciocolata. E o ciocolata de casa cu ciocolata. Si biscuiti.
O ne-bu-ni-e!!!!
Reteta e din revista Click pentru femei 2011.


Ingrediente:
200g ciocolata,
110g unt/margarina,
400g zahar tos,
150g biscuiti populari,
150ml apa,
250g lapte praf,
15 ml esenta de rom.

Mode de preparare:

Apa  se pune la fiert cu zaharul si se amesteca pana cand se dizolva, iar siropul se leaga bine.
Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata rupta bucati. Eu am folosit o tableta de ciocolata cu lapte si una amaruie, ca asa aveam...



Dupa ce s-a topit, se adauga treptat laptele praf,




 amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
La final se adauga margarina taiata bucati si esenta de rom.


Se intinde un strat din compozitie intr-o forma de chec unsa si tapetata cu folie alimentara. 
Prima data se aseaza un  strat de biscuiti, se toarna crema, apoi inca un strat de biscuiti, crema, biscuiti iar la final, crema. 
Din pacate, biscuitii s-au ridicat, nu au ramas in trei straturi distincte, cei din mijloc au ajuns langa cei de sus, desi am turnat un strat de crema peste ei.
Se lasa peste noapte la frigider ca sa se intareasca.
Se trag cu grija  marginile foliei,se  indeparteaza si taie checul felii mai groase.
Inainte de a taia checul, tineti-l 10 minute la congelator.








 

22 de comentarii :

  1. stai lini, ca arata mai interesant asa :)
    aurelia

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta da ciocolata cu ciocolata!
    Sigur ca-i pe placul oricarui iubitor de ...ciocolata.:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Neata.las cafeluta si fur o fekiuta pup.bunbun.amintiri din copilarie nu gluma.o saptamana frumoasa pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult pt. cafeluta, esti o scumpa! Te servesc cu drag cu doua felii :*

      Ștergere
  4. Ce bine arata! Imi plac mult deserturile astea :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa si mie!! Sunt ieftine si rapide si nu consumi gaz deloc :D

      Ștergere
  5. Numai inghit in sec cat citesc la bunatatea asta.....
    Facem schimb cu o felie de tort de la mine ?
    Te tzuc Liana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranta o nebunie!! Eu nu m-as lasa pana nu l-as termina pe tot din tava :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este, este! Singur nu poti sa mananci, decat daca-i legi pe ceilalti pofticiosi din familie :P

      Ștergere
  7. Un desert foarte interesant, trebuie incercat! Love Chocolate! :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E facil si economic, plus ca e plin de ciocolata, eu zic ca merita incercat ;-) pup

      Ștergere
  8. o nebunie plinà de ciocolatà.....zi-mi si mie cum putem sà rezistàm?????

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.