Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 10 februarie 2012

Cupcakes cu mascarpone si cafea

Made by Liana






Aceste minunate si gustoase cupcakes le-am facut special pentru Kadia cu ocazia zilei sale de nastere si i le-am "servit" la cina surpriza pe care i-am pregatit-o pe 28 ianuarie a.c. Si iata cum, tot la Kadia ajung, deoarece ea gazduieste concursul Cupcakes. Are premii minunate si nemaivazute, ca doar sunt din Elvetia, deci va invit cu drag sa participati si voi, mai ales ca e un concurs cu juriu si inscrierile se fac pana pe 10 martie a.c. ;-)

Reteta am gasit-o in revista Click pentru femei sub denumirea de "Briose...", dar ca sa nu avem iar discutii ca briosele se fac doar cu drojdie si muffins/cupcakes-urile doar cu praf de copt, iata...sunt cupcakes :P


Ingrediente:

1 lingura cafea macinata,
50g pulbere de cappuccino,
100 ml apa,
2 oua,
100g zahar,
150g mascarpone,
200g faina,
1 plic praf de copt,
1 lingura cacao,
50 ml ulei.

Pentru decor:

150 ml frisca lichida,
1 pachet zahar vanilat,
150g mascarpone,
12 boabe de cafea.


Mod de preparare:

1.Se toarna apa fiarta peste cafea si cappuccino, se amesteca si se lasa sa se decanteze si sa se raceasca.
Ouale se bat spuma cu zaharul si se adauga 150g mascarpone.




2.Se adauga amestecul de cafea




si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. In cele din urma se adauga uleiul si se omogenizeaza totul.

3.Se ung si se tapeteaza cu pesmet cupele de cupcakes sau se toarna aluatul in hartii speciale.




Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

4.Se bate frisca cu zaharul vanilat si se incorporeaza usor 150g de mascarpone, dupa care se pune intr-un pos.


5.Se taie un capac orizontal la fiecare cupcakes, se pune crema cu frisca si se aseaza deaupra capacul.



Se decoreaza partea de sus a fiecarei cupcakes cu crema si cu boabele de cafea.




Eu am servit si o cafea cu crema de mascarpone alaturi ;-)


Au fost incredibil de fragede si pufoase, aromate si gustoase datorita mascarponelui din compozitia aluatului. Trebuie sa le incercati, zau asa ;-)

12 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.