Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 15 octombrie 2014

Piept de pui en papillote



Dupa Cod en papillote cu dovlecel si morcov  si Pastrav cu bacon en papillote a fost cazul unui piept de pui en papillote ;-)
E o reteta usoara si destul de rapida, daca nu luam in considerare timpii de asteptare.

Expresia “en papillote” provine din limba franceza si denumeste o metoda de a gati alimentele in hartie pergament. 
In limba noastra, metoda se numeste “in papiota”, sau “in folie”. Alimentele potrivite pentru acest tip de gatit sunt, de obicei, cele fragile, care nu suporta mereu foarte bine contactul direct cu sursa termica: fileuri de peste, piept de pui, fructe de mare, legume. 

Ingrediente:
600-800g piept de pui,
un dovlecel,
un mar,
5-6 lg sos de soia,
1/2 telina,
1 ardei gras rosu,
1 lamaie,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
usturoi granulat Kotanyi,
ghimber macinat Kotanyi,
condimente 5 senses, Exotisch, Kotanyi.

Mod de preparare:

1.  Se stoarce lamaia, se toarna sucul intr-o farfurie adanca, se adauga sosul de soia, sare si piper, dupa gust, o lingurita rasa de usturoi granulat, tot o lingurita rasa de ghimber macinat si o lingura de condimente 5 senses Exotisch  Kotanyi care contine: sare de mare cu aroma de curcuma si lamaie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir.



2. Pieptul de pui se pune in aceasta marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie unsa si pe o parte si pe cealalta si sa schimbati din cand in cand feliile de deasupra cu cele de dedesupt. Se lasa 30 de minute.



3. Dovlecelul si marul le spalam, dovlecelul il feliem pe lung, taiem marul pe orizontala si il taiem felii cu tot cu coaja, apoi le stropim cu suc de lamaie. Telina o curatam si o taiem felii. Asezam pe fiecare hartie de copt doua felii de dovlecel, doua felii de mere si doua de telina. Presaram ardeiul gras rosu taiat cubulete




si asezam doua-trei bucati de piept de pui marinate peste ele.


Presaram condimente 5 senses Kotanyi, cateva bucatele de ardei gras, din nou, si impaturim hartia ca pe un plic sau cum doriti, important e sa fie perfect inchisa.


Mie mi-au iesit cinci papiote ;-)


Si dupa aproximativ 30 de minute: pieptul de pui e atat de frageeed!! Atentie: deschideti cu grija hartia, aburii fierbinti pot sa va arda!


Si se servesc intocmai, adica in hartie, dar puteti sa asezati papiota pe o farfurie


si sa decorati cu cateva frunze de telina ;-)


Si o imbucatura cu piept de pui, telina, mar si dovlecel.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.