Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 29 noiembrie 2015

Poftă de o faptă bună de Crăciun! Help Florina!




La începutul lui septembrie am participat la evenimentul Poftă de o faptă bună! Help Florina!-un târg de prăjituri de casă-pentru Florina Gogiuman, o tânără de 33 ani, care se află pe un pat de spital, de peste cinci luni de zile,  într-un centru de recuperare din Târgu Mureș.

 Dacă vreți ca Florina să sărbătorească Crăciunul mai repede alături de soțul ei, să se facă bine, dacă vreți să o ajutați, vă invit la al doilea eveniment dulce organizat pentru ea, Sweet Santa, vineri, 4 decembrie la City Business Centre, Lobby Clădirea C din Piața 700, Timișoara  de la ora 10,  la o faptă bună. La o faptă bună și la o prăjitură, plus multe aranjamente pentru Crăciun, toate realizate de colegii și prietenii Florinei.

Toți banii încasați vor fi donați FLORINEI GOGIUMAN,  care are nevoie de un tratament îndelungat intr-o clinica neurologica de specialitate din Germania, iar costurile sunt foarte ridicate.


  Pentru cei care nu știu, în urmă cu 5 luni, ea a suferit un stop cardio-repirator în timpul unei intervenții care trebuia să o ajute sa devina mamica. Lipsa de oxigen din timpul resuscitării i-a cauzat leziuni cerebrale și în acel moment a început lupta grea pe care Florina o poarta si acum in drumul ei spre recuperare si spre o viata normala.In jurul ei s-au adunat oameni cu suflet care i-au intins o mâna de ajutor prin toate evenimentele organizate pentru ea si astfel a beneficiat de tratament la clinica din Targu-Mures, unde se afla si acum. 
A început atunci un program de recuperare fizică intens, însă din păcate, progresele nu sunt foarte mari.
Vestea bună este că medicii spun ca ea și-a păstrat toate trăsăturile definitorii pentru ea ca persoana (emoții, intelect, amintiri, personalitate), este conștientă și activă mental,  însă nu poate încă vorbi și nu se poate mișca.
Specialiștii sunt de părere că un tratament în afara granițelor țării o poate ajuta să se refacă mai rapid.
 Câteva clinici din Germania s-au oferit să o trateze, însă, așa cum era de așteptat, costurile sunt foarte mari.
Vrem sa fim Mos Nicolae pentru Florina! Noi toți putem să îi ușurăm suferința și să o ajutăm sa aibe acces la un tratament mai bun. Uniți putem să facem mai mult pentru ea!!


Iar colegii ei s-au organizat în mod exemplar de fiecare dată, pentru că au făcut multe evenimente până acum pentru ea și au reușit să o ajute!
Eu nu o cunosc pe Florina, dar le cunosc pe câteva colege de-ale ei care au inițiat această acțiune caritabilă pentru ea.
M-am alăturat și eu lor, pentru că îmi place să ajut și pentru că povestea Florinei m-a emoționat prin coincidența covârșitoare: și eu am vrut din tot sufletul meu să fiu mamă și Dumnezeu mi-a îndeplinit dorința după 12 ani de căsătorie, cand aveam 33 de ani. Vârsta Florinei de-acum. 

În septembrie, au fost peste 1000 de prăjituri la primul eveniment organizat pentru ea și credeți-mă că în 3 ore, de la 10 la 13h, nu mai rămăsese nimic!!
Câteva poze de-atunci, pentru edificare: 










Aici, doar câteva dintre fetele dulci: de la stânga spre dreapta: Alina Bădău, prietena și colega Florinei și organizatoarea evenimentelor, Ioana Vârtosu, o inima de aur omniprezentă la acțiunile umanitare din Timisoara, eu, Nicoleta Țăranu și Elena Catană, două dintre prietenele și colegele Florinei.



Vă rog să fiți alături de noi și de data aceasta și să veniți să cumpărați cât mai multe prăjituri!! 
Toate vor fi prăjituri de casă făcute personal de colegii/prietenii Florinei, iar eu voi prepara Biscuiți ștampilați fragezi cu unt și vanilie,


Tort rece cu sirop de afine-
 pe care îl voi face cu dulceață de vișine de data aceasta,


și Tartă cu mac.


 Câte două porții din fiecare! 
Pe lângă aceste prăjituri, voi mai face și câteva semne de carte speciale. (O să postez poze în curând).
 
Toți banii vor fi donați pentru Florina!

Cei care nu veți reuși să ajungeți sau nu locuiți în Timișoara, puteți dona o suma de bani în următoarele conturi, pe numele soțului Florinei, Adrian Gogiuman:

Cod IBAN: RO75INGB0000999904977892

Cod SWIFT: INGBROBU
Cod BIC: 606410008
 

Banca: ING BANK (cont LEI)


Dacă locuiți în străinătate puteți dona în valută (dolari)  aici.
În septembrie, când am scris prima dată despre cazul Florinei, donaseră  26 de persoane și s-au strâns 1.713 $, iar acum, în noiembrie s-a ajuns la suma de 1.953 $ donați de 35 de persoane.




Găsiți evenimentul Sweet Santa postat pe facebook. Ne-ar ajuta dacă l-ați distribui public pe pagina dvs., astfel încât să afle cât mai multă lume de el.

Colegii Florinei au făcut și o pagină de facebook cu mai multe fotografii și informații: Help Florina! 

Cazul Florinei a apărut și pe tion.ro.

  Fă o faptă bună și ajut-o pe Florina! Indiferent dacă vei cumpăra o prajitură, un semn de carte sau un aranjament pentru Crăciun, dacă vei dona o sumă de bani pentru ea sau dacă vei populariza evenimentul!

Mulțumim frumos! Doamne ajută!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.