Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 12 ianuarie 2014

Inele de calamar cu germeni de fasole






 Ce poti sa faci cu o punga mare de inele de calamar congelati de la Ocean Fish, huh?
O salata, doua salate, trei salate ;-)
Aceasta e prima salata, ca tot aveam si un borcan cu germeni de fasole, de la Lidl, si aveam si o telina cu tot cu tije. Mai subtiri si mai putine, dar bune.
Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Preparate din peste, Ed. Adevarul, 2011.

Pregatire: 20'
Preparare: 20'
Dificultate: mica
Calorii: 322
Vin: Riesling italian.

Ingrediente:
500g inele de calamar Ocean Fish,
350g germeni de fasole(un borcan),
250g morcovi,
150g tije de telina,
6 linguri ulei de masline extravirgin,
4 catei de usturoi,
1 lamaie,
1 plic patrunjel maruntit Kotanyi.





Mod de preparare:

Inelele de calamar  de la Ocean Fish -un produs nou lansat la sfarsitul anului trecut pe piata-se lasa la decongelat, apoi se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Curata morcovii si telina. Taie morcovii rondele, apoi inca o data pe jumatate, rezultand semicercuri cu grosimea de 1/2 cm si tijele de telina rondele de aceeasi grosime cu morcovii. Pune-le intr-o cratita cu apa clocotita cu un praf de sare si fierbe-le circa 10 minute. Scurge legumele cand sunt al dente.

Rumeneste cateii de usturoi zdrobiti intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei incins, adauga inelele de calamar si lasa-le sa se inabuse circa 2 minute.



Pune germenii de fasole in aceeasi apa in care au fiert morcovii si telina,



 
fierbe-i 2-3 minute,



apoi scoate-i, scurge-i si caleste-i cateva minute impreuna cu inelele de calamar.



Toaca marunt patrunjelul-daca aveti proaspat.

Asezoneaza morcovii si telina cu 2 linguri de ulei de masline, zeama de la lamaie, patrunjelul maruntit de la Kotanyi si un praf de sare.

Aranjeaza inelele de calamar si germenii de fasole peste legume si serveste.





Sugestie: In loc de inele de calamar puteti folosi si sepie,pe care trebuie sa le curatati, sa le indepartati ciocul, sa le spalati bine si sa le taiati fasii nu foarte subtiri, iar in loc de germeni de fasole, germeni de soia.

3 comentarii :

  1. Yummy, o mancare delicioasa si sanatoasa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am incercat niciodata reteta, dar la cum arata sigur are un gust delicios si unul aparte, imi place si aranjarea in farfurie :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.