Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 12 aprilie 2015

Miel de Paste briosa/ Agneau de Pâques brioché











Paste fericit! Hristos Inviat!
Mielutul briosa  nu a pascut, pentru ca a fost mancat deja :P
Am vazut aici acest miel briosa si mi-a placut tare mult, i l-am aratat si lui Tudor, iar el a fost hotarat sa-l preparam impreuna!!

Reteta e dupa Brioche Bouclettes, iar forma mielutului e din sursa de mai sus, de pe un site frantuzesc.

Mai multe poze cu Tudor din timpul prepararii le gasiti pe blogul lui, Micii Bucatari.

 Ingrediente:

2 galbenusuri de ou,
3 linguri de zahar,
1/2 lingurita sare,
80g unt moale,
140ml lapte,
10g drojdie proaspata,
350g faina,
coaja de la o portocala,
o lingurita coaja de lamaie Kotanyi.

Pentru uns:
2 linguri de lapte.

Pentru decor:
10 stafide,
25g zahar praf vanilat.

Mod de preparare:

1. Intr-un bol se sfarama drojdia si se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de zahar.
Se pune  la loc cald, pe aragaz cu cuptorul pornit timp de 10 minute pana creste.

2. Intr-un vas incapator cernem faina, adaugam sarea, restul de zahar si maiaua-care si-a triplat volumul. Amestecam. Apoi, adaugam galbenusurile, untul, coaja de portocala, coaja de lamaie,



laptele caldut ramas si framantam pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa.

3. Intr-un bol de sticla uns cu putin ulei de jur-imprejur, punem aluatul si-l lasam la crescut o ora tot pe aragaz, cu cuptorul pornit. Il acoperim cu un prosop uscat.

 4. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe o planseta infainata, il intindem cu sucitoarea pana la o grosime de 5 mm si cu o forma rotunda de fursec, taiem rondele.

5. Suprapunem trei rondele una peste cealalta, le rulam de sus in jos si le taiem pe mijloc  in doua. Vom pune florile in tava cu taietura in jos.

6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam conform desenului, astfel incat sa rezulte un miel,  florile cu taietura in jos, la distanta intre ele pentru ca vor mai creste. Din resturi de aluat formam picioarele-in toate pozele mielul apare cu doua picioare foarte groase, pe deasupra, ei bine, eu i-am facut patru si subtiri!!-plus codita in jos care e foarte stufoasa!!-am vazut codite mici si in sus. Formati tot dintr-un rest de aluat si botul putin alungit si alegeti stafide negre rotunde pentru ochi si una un pic alungita pentru nas. Daca va uitati la o poza cu un miel adevarat, veti vedea ce am vazut si eu ;-)
Gata!


Mai urmeaza stafidele in loc de ochi si nas ;-)

Si pentru ca ne-a mai ramas aluat am decis pe loc sa mai facem un cap de mielut, format tot din floricele de briosa, cu urechi si bot.



7. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu lapte.
Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute. Verificati daca sunt gata cu o scobitoare la 20-25 de minute, e pacat sa se arda. Trebuie sa fie doar un pic aurie, atat, altfel se va usca.

Cand scoateti tava din cuptor lasati mielutul sa se raceasca, apoi presarati zahar pudra peste tot corpul, in afara de cap. Acoperiti capul cu o hartie pentru orice eventualitate ;-)


Si gata mielutul!! De fapt, mielutii ;-)
Tare mandra sunt de soarele meu <3



Mai multe poze cu Tudor gasiti pe blogul lui, Micii Bucatari.

3 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.