Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 20 iulie 2013

Tort cu crema de cirese si piersici






Pe caldurilea astea sufocante nu ai cum sa sarbatoresti pe cineva intr-un apartament de bloc.
Ca atare ne-am facut rezervare cu doua zile inainte la Restaurantul Casa Bunicii 1 din Timisoara, la o masa pe terasa, la umbra,  si ne-am dus relaxati sa-l sarbatorim pe prietenul nostru, Ionut, care a implinit o frumoasa varsta. Ne-am dus cu tortul, ca asa e traditia. ;-)


Pentru blat:
6 oua,
 180g zahar pudra,
200g faina,
50g ciocolata simpla.

Pentru crema de cirese:
300g cirese,
2 oua,
80g zahar,
30g amidon,
100g unt.

Pentru crema de piersici:
300g piersici,
2 oua,
80g zahar,
30g amidon,
100g unt.

Pentru glazura:
150g ciocolata alba,
50ml frisca lichida,
1 lingura de ulei.

Pentru decor:
nuca de cocos,
2 piersici,
coaja de la un mar,
15 cirese,
1 plic tort jelee transparent.

Pentru insiropat:
suc de ananas.


Cum se prepara:


Blatul e identic cu cel de la Tortul Cown, aveti acolo poze in pasi.

Tin sa precizez ca imi plac enorm blaturile fara praf de copt, fara bicarbonat, fara otet, fara amidon. Un blat simplu cu doar 4 ingrediente, daca nu puneam ciocolata erau doar trei, dar a iesit minunat. Deci, sa revin: se mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul ramassi se amesteca cu galbenusurile.
Se adauga faina cernuta, ciocolata rasa -eu am mai gasit prin dulap un mos craciun de ciocolata pe care l-am rupt bucati- si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se scoate si se taie in trei parti.

Crema de cirese:
Se spala ciresele, se scot samburii si se lasa la scurs. Se paseaza cu blenderul vertical,



se adauga cele doua oua,


amidonul cu zaharul



si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia.
Se pune pe foc si se amesteca continuu.


 Se va transforma curand in budinca si atunci e momentul sa o trageti de pe foc.


Se lasa la racit si se acopera cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta. Eu am lasat cremele peste noapte la frigider. A doua zi am spumat untul si l-am pus treptat in crema de cirese.



Crema de piersici:
Se prepara intocmai ca si crema de cirese, dar folosim piersici.


 aici e pe foc crema de piersici...



 Pe primul blat, insiropat cu suc de ananas, am pus crema de cirese, iar pe al doilea, crema de piersici. Am acoperit cu al treilea blat, peste care am turnat glazura. Ciocolata alba am topit-o pe bain-marie, am adaugat frisca lichida si am amestecat continuu pana cand s-a incorporat. La fel am procedat si cu uleiul.

Pe marginile tortului am pus nuca de cocos.

Am decojit doua piersici si un mar, iar cojile le-am strans sub forma de floare. Feliile de piersici le-am pus pe langa "flori". Am completat aranjamentul cu cirese-le-am lasat cu tot cu samburi.
Am preparat tort jeleeul transparent conform instructiunilor de pe plic, apoi l-am turnat cu grija peste aranjamentul de fructe.

 Din pacate, timpul scurt pana la intalnirea cu sarbatoritul, nu mi-a permis sa mai fotografiez etapele finale.

Nu am mai avut timp, din pacate, sa topesc si ciocolata neagra ca sa scriu La multi ani, si am folosit sirop de caramel. Au stat frumos literele, doar pana cand am facut pozele...



Apoi, am pornit glont spre Restaurantul Casa Bunicii1 din Timisoara, in Pta Balcescu, acolo unde ne-am intalnit cu sarbatoritul, caruia i-am facut aceasta surpriza dulce.

Si am mancat cu pofta cate o felie pana la ultima faramitura


La multi ani, Ionut, sa fii sanatos, fericit, norocos si sa ai multa putere de munca!! ;-)

4 comentarii :

  1. Dar zaharul cand il adaugam la creme?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru atentionare, Anca si-mi cer scuze pt. omisiune! Am corectat textul, zaharul se pune o data cu amidonul. Spor iti doresc si te mai astept cu impresii ;-)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.