Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 21 aprilie 2013

Pascute cu branza dulce










Se apropie Pastele ortodox si pregatim retete specifice.
M-am gandit la aceste pascute de indata ce-am primit branza dulce de la sat, de la ai mei. Si cum nu am facut niciodata Pascute, mi-am zis ca acum e momentul potrivit.
Aluatul e ca de cozonac, l-am folosit de multe ori la cateva retete tot cu branza dulce, culmea!
Reteta e aproximativ identica cu cea de la Trandafirasi cu branza dulce si Trigoane cu branza dulce , doar ca sub o alta forma.

Sarbatori Pascale fericite va doresc!


Portii:8-10 buc.

Ingrediente:

500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
 3ouă(2 pentru aluat,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
100g margarina/unt,
1 lingură coaja de lămâie Kotanyi,
1 lingura coaja de portocala.



Pentru umplutura:

500g brânză proaspătă de vaci,
50g fructe confiate(ananas, papaya,pepene galben),
1 lingurita rasa coaja de lamaie Kotanyi,
2 oua,
200g zahar,
sare.



Mod de preparare :

Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.

Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie Kotanyi si portocala.

Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si 50g unt topit, lichid, pana se desprinde aluatul de pe mana.

Lasi la crescut intr-un vas pe care l-ai uns cu 25g unt lichid, la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)

Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul si fructele confiate taiate marunt.






Pregatim tavile pe care le ungem cu cele 25g de unt  ramas.

Dupa ce aluatul a crescut, se împarte in 8 bucati egale.Sau in 8 bile pe care le trageti de mot si mai luati putin din aluat, o bila mica-mica, din care vom face crucea.




Cu capacul de la un termos-altceva nu am gasit :P- am apasat bilele



iar in adancitura formata am pus branza.
Peste branza, din biluta mica pe care o impartim in doua, facem doua snururi pe care le suprapunem, rezultand o cruce.

Se asează pascutele in tavi, se mai lasa putin la crescut(15min), timp in care se ung cu ou batut pe marginea aluatului si pe cruce.



Au fost destul de mari, de-abia mi-au incaput patru pascute in tava Delimano...

Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.





Se mananca simple sau pudrate cu zahar.






Nu le-am mai pudrat cu zahar...








Au fost tare bune, s-au terminat repede, in ciuda faptului ca au fost foarte mari si te saturai rapid cu una ;-)



Sarbatori Pascale fericite va doresc si sa faceti pascute mai mici decat ale mele ;-)

10 comentarii :

  1. Cat de bine arata!!!Tocmai ma gandeam ce sa mai fac la Pastele Ortodox,ca am facut la Pastele Catolic cam de toate,dar acum stiu,am sa fac pascutele astea si,,,mai vad eu ce,,,puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai dar cat sunt de dragalase !!!
    Daca stau si....miros mai bine, a ajuns pina la mine aroma lor.
    Bravo.
    Te tzuc cu drag si duminica relaxanta in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt asa frumusele dar ce apetisante..Imi plac mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine, cred ca le voi incerca si eu de Sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata pascutele astea, sunt tare dragalase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte frumusele si gustoase!!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce dragute sunt! e o idee buna de Paste !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce simpatice sunt! Numai bune pentru piticotii mei. ;)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.