Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 16 iunie 2014

Frappe de capsune










Ultimul frappe de capsuni...

Termenul "frappe" care in lba franceza inseamna "amestecat",  se refera la gheata cu adaos de fructe sau smantana dulce, dar si ciocolata sau cafea, de exemplu. Gheata poate fi inlocuita cu fructe inghetate si apoi pasate, dar conceptul de baza nu se schimba. Acelasi lucru se poate spune si daca se utilizeaza inghetata.
Mai ales vara, frappeul se serveste in pahare inalte si reci.

Dupa reteta Frappe de fistic cu crema de frisca si iaurt.

Preparare: 15'

Ingrediente pentru doua persoane:

180g inghetata de vanilie/capsune,
150ml lapte de capsune Muller,
5 cuburi de gheata,
50ml frisca lichida,
50g iaurt simplu.

Mod de preparare:

Pune in vasul blenderului inghetata de capsune, laptele de capsune si cuburile de gheata sparte.
Eu am renuntat la gheata :P Am mai pus in schimb, cateva capsune, pentru ca am folosit inghetata de vanilie.

 Mixeaza ingredientele doua minute, pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.

Intre timp, pune frisca lichida intr-un castronel si mixeaz-o , apoi incorporeaz-o usor in iaurt, in asa fel incat sa obtii un amestec afanat.


Toarna bautura din blender in pahare si adauga crema de iaurt. Aceasta se va amesteca putin cate putin cu frappe-ul, creand un contrast acrisor placut.

Decorati cu capsune proaspete.



Si beti-l impreuna cu cineva drag ;-)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.