Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 21 martie 2014

Tarta cu branza si mac











Eu sunt fan mac, se stie ;-))
De aceea, cand vad o reteta cu mac, imediat mi-o notez. De data aceasta aveam nevoie si de branza dulce, ca mac am mereu. Si cum sa nu fac eu reteta Mayei, ca multe am facut dar n-am apucat sa le si scriu. Si are Maya niste retete apetisante si niste fotografii extraordinare, ca mereu zac  cu barbia sprijinita in pumn si salivez la greu, pierduta intr-un tinut minunat de arome, culori si gusturi.
Acum am reusit! Cu unele mici modificari, ce-i drept :P
Multumesc mult de tot, Maya, pentru reteta!! :* :*  :* <3 <3 <3


Ingrediente pentru aluat:
160g faina,
100 g unt,
60 g zahar pudra,
1 lingurita coaja de lamaie,
3 linguri apa rece.

 Ingrediente pentru umplutura de branza:
350g branza dulce,
100g zahar,
2 oua,
30g amidon,
50 ml iaurt cremos,
4 biscuiti Petit Beurre,
1 baton de vanilie  de Bourbon Kotanyi.

Ingrediente pentru umplutura de mac:
160g mac,
250ml lapte,
60g zahar,
2 biscuiti Petit Beurre,
1 plic zahar vanilat,
20g fulgi de migdale.


Mod de preparare:

1. Aluatul: se amesteca toate ingredientele,



se formează o bila si se inveleste in folie alimentara.


 Se lasa la odihna, la rece, timp de o ora. 
Aluatul se intinde cu mainile pe fundul formei unse cu unt,  nu se ridica si pe margini.


Eu am folosit forma de tarta, dar puteti folosi si o forma rotunda de tort, cu diametrul de 28cm.
Se coace timp de 7-8 minute in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devine usor auriu. Se lasa la racorit. 

2. Umplutura de branza: pastaia de vanilie se taie in doua si se scot semintele.

O pastaie buna, ne invata Maya,  trebuie sa fie umeda, usor uleioasa. In niciun caz uscata-atunci e veche. In plicul cu pastaia de vanilie de la Kotanyi, interiorul e de aluminiu, iar pastaia s-a pastrat in perfecta stare, a fost umeda si uleioasa ;-)


Se amestecă bine toate ingredientele, impreuna cu semintele de vanilie  si se toarna peste blat.

3. Umplutura de mac: macul macinat, laptele, zaharul si fulgii de migdale se fierb scurt pana se leaga si se ingroasa.


Se lasa  la racorit. Cand e racita complet se toarna peste umplutura de branza.


A fost mai greu sa pun umplutura de mac peste cea de branza, s-au cam amestecat...


Tarta se coace în cuptorul preincalzit la 185°C aproximativ  45 de minute. Se lasa la racit in forma.

Se pudreaza cu zahar praf.
Se orneaza cu capsuni, zmeura sau orice alte fructe va plac voua ;-)





3 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.