Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 11 septembrie 2013

Pariziene cu fondant de mere







 In 2009 mi-am implinit un vis: am fost la Paris! De-atunci, mi-e dor de el!! Melancolia de toamna e de vina pentru ca mi s-a facut dor de Paris. De aceea, am preparat aceste delicioase Pariziene cu fondant de mere.
C'est une folie!


Ma tot intrebam de unde vine termenul de "pariziene", doar sunt niste cornuri.  Cornuri pariziene. Probabil ca substantivul "cornuri" a devenit eliptic, ramand  pariziene? Nu stiu, inca ma gandesc la denumirea lor, precum si la o explicatie logica...

Particip cu Reteta Pariziene cu fondant de mere, la concursul Prepara retete gustoase fara efort, organizat de Laura Adamache si Delimano.

Multumesc, draga Laura, pentru reteta, e minunata!! :* <3


Bucati: 7

Ingrediente  pentru Fondant de Mere
200g mere curatate,
2 oua,
20 g zahar,
60ml smantana lichida 25%,
1 plic zahar vanilat,
15g amidon de cartofi sau porumb,
60g unt,
50g nuca prajita,
1/2 lingurita scortisoara,
100ml apa.

Mod de preparar:

Punem merele curatate si taiate cubulete pe foc


 impreuna cu zaharul si le caramelizam. Adaugam 100ml apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.
Cu blenderul vertical, pasam merele pana le reducem la piure.
Separat topim untul si cand s-a racit, adaugam smantana,-eu am folosit frisca lichida cu 25% grasime- ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa (atentie! trebuie amestecat tot timpul).

Eu am adaugat si jumatate de lingurita de scortisoara si un pumn de nuca prajita, taiata grob;-)


Lasam crema sa se raceasca.

Ingrediente pentru aluat:

500g faina,
20g drojdie proaspata,
70g zahar,
250ml lapte,
1 ou,
50g unt,
un varf de cutit sare,
1 galbenus+2 linguri lapte pentru uns.

Mod de preparare aluat pariziene 

Am cernut faina. In  100ml lapte caldut am sfaramat drojdia, am pus o lingurita de zahar, una de faina si am lasat maiaua la crescut. Cand si-a dublat volumul, am adaugat-o peste faina cernuta,


apoi am pus si untul, oul si restul de lapte, tot caldut, si zahar.Am amestecat bine, am framantat si am lasat aluatul la crescut, acoperit, intr-un loc feriti de curenti.


Cand si-a dublat volumul,


am impartit aluatul in 7 bilute. Intindem prima biluta in forma de dreptunghi si cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate.
Pe o parte punem fondantul, iar pe cealalta o taiem fasiute.


Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.


Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul. 
  • Preincalzim cuptorul la 200°C, ungem parizienele cu  galbenusul de ou amestecat cu lapte. 

Coacem parizienele cu fondant de mere, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute.

Timpul de coacere este pentru cuptoarele electrice, pentru cele pe gaz poate varia intre 15-30 minute.





Si o...sectiune :P


Confirm ca au fost delicioase, ca ne-am batut pe ele, ca au fost prea bune si prea putine!!

Vom face si cu pere ;-) Ca tot a venit toamna <3

6 comentarii :

  1. Sunt grozav, dar grozav de bune...Imi plac enorm!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt taaare, tare delicioase! Fur si eu una-doua bucati, da? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune rau, parizienele astea! Succes la concurs, Liana!

    RăspundețiȘtergere
  4. SUNT FOARTE FOARTE BUNE....NUMAI CE AM MàNCAT UNA...SE TOPESC IN GURà SI SINCER FETELOR...SUNT FOARTE USOR DE FàCUT....MULTUMIM Liana.....esti o scumpà

    RăspundețiȘtergere
  5. ce pufosenii! de incercat si de papat dimineatea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase ti-au iesit! Si cat de bune or fi cu fondantul de mere, yummmy!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.