Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 25 aprilie 2014

Salata cu pastrama de piept de pui si sos citronette









Aceasta salata face parte din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Paste", in cazul in care ne-au mai ramas si ne-am saturat de ele.

Iar pastrama de pui puteti sa nu o folositi, daca v-ati saturat de carne si vreti ceva mai usor.

Salata este dupa o reteta din revista Click pentru femei, Capitolul 282, iar Sosul citronette e din cartea Sosuri si Conserve, din colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011.

 Ingrediente pentru salata:
250g pastrama piept de pui,
1 legatura de ridichi,
1 salata verde,
2 oua fierte,
1 ardei rosu,
1 castravete,
2-3 fire de ceapa verde,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Speli salata verde si tamponezi fiecare foaie cu un servet absorbant pentru indepartarea surplusului de apa.
Le asezi intr-un bol,-sau platou- rupi cu mana frunzele de salata si potrivesti de sare si piper.



Tai castravetele, ardeiul, ouale fierte, ceapa verde, ridichile-cu o forma speciala-care cresteaza ridichile in forma de floare-



 si pastrama felii.



Torni sosul citronette si amesteci sau servesti separat sosul.


Fiecare invitat se serveste cu o portie de salata si presara sos dupa gustul lui ;-)




Citronette(=sos de lamaie)
Ingrediente:
1 lamaie (zeama),
4 linguri de ulei de masline extravirgin,
ierburi aromatice, dupa gust( salvie, cimbru,dafin, maghiran),
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:
Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina.
Adauga jumatate de lingurita de sare, un praf de piper si amesteca pana cand se dizolva complet sarea. Toarna treptat uleiul de masline, batand cu furculita sau cu un tel micut.

Toaca ierburile aromatice-eu am folosit doar salvie-


 si adauga-le in emulsia obtinuta.



Ierburile aromatice se aleg in functie de felul de mancare la care vei folosi sosul: mararul este indicat la realizarea marinatelor pentru peste, in timp ce salvia, patrunjelul, rozmarinul, cimbrul sunt ideale pentru carnea alba.

Foarte gustos si aromat a fost sosul!! Si cu salata de pui a mers excelent!!




2 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.