Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 12 septembrie 2013

Legume cu piept de pui ascunse sub aluat fraged





 Porumbelul purtand o ramura de maslin in cioc a fost descris si desenat inca de acum 2000 de ani. Universalizarea porumbelului ca simbolul pacii s-a produs insa abia in secolul al 20-lea. Iata, ca acum, in secolul al 21-lea, am ales sa-l stantez pe aluatul fraged sub care am ascuns legume si piept de pui. Sa facem pace, asadar, intre iubitorii de vara si cei de toamna, cei din urma fericiti ca, in sfarsit, au incins cuptoarel!! ;-)

 Usor si rapid de facut, aluatul fraged poate fi pastrat in congelator pana la trei luni. El reuseste sa te scoata din incurcatura atunci cand ai musafiri, fiindca poti prepara din el tarte si pateuri de tot felul.

Reteta, cu modificarile de rigoare, din revista Femeia de azi nr.10/2013.

Ingrediente:

250g mix legume fierte(mazare, fasole verde, porumb, morcov),
4 cartofi medii,
1 piept de pui,
1 dovlecel,
200g ciuperci champignon,
1 ceapa,
50g unt,
300ml supa de legume,
1 galbenus,
condimente pentru legume Kotanyi, Nouvelle Cuisine,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
condimente pentru cartofi rasnita Kotanyi.

Pentru aluatul fraged:

175g faina,
100g unt,
1 ou,
sare.

Mod de preparare:

Aluatul: cerne faina intr-un vas. In mijloc, pune untul taiat in cubulete, un praf de sare si oul.


Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat. Aduna-l pe tot ca pe o sfera si lasa-l la rece minumum 30 de minute.


Legumele: cat timp se odihneste aluatul, spala, curata cartofii si taie-i cuburi. Pune-i la fiert in apa cu putina sare.

Eu am folosit o conserva de legume mixte, cu mazare, porumb, morcovi, le-am limpezit si le-am scurs, am adaugat si cartofii fierti si raciti  si le-am condimentat cu sare si piper din rasnitele Kotanyi, cu condimente pentru cartofi din rasnita Kotanyi si jumatate de lingurita de condimente pentru legume Kotanyi, gama Nouvelle Cuisine.


 Taie marunt ceapa si caleste-o in untul topit. Adauga dovlecelul spalat si curatat, taiat rondele, ciupercile, spalate si curatate, taiate felii.


Stinge cu supa de legume, pune carnea taiata cubulete.



Lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea si legumele sunt patrunse, potriveste gustul de sare si rastoarna si legumele fierte peste ele, apoi intr-un vas de ceramica.


Pentru ca  tava mea de ceramica e destul de mica, am mai umplut o forma mica, rotunda pentru cuptor








Acopera cu foaia de aluat si preseaza bine pe margine
Am intins aluatul si am acoperit si tava de ceramica si vasul rotund, si mi-a ramas destul sa mai impletesc cateva fire, pe care le-am pus pe marginea tavii.



Poti chiar sa modelezi diverse forme. Decupeaza aluatul sau fa diverse modele in aluat, cu forme de fursecuri. Eu am ales un porumbel pentru tava mare


  si o ciuperca pentru cea rotunda.



Unge deasupra cu galbenus si lasa la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute, pana cand se aureste frumos.

Si prospat scoase din cuptor




Prima a fost devorata cea mica


Doamne, ce bunatate!! Aluatul atat de fraged si legumele atat de gustoase!!
Va recomand din inima acesta reteta, merita sa o preparati!!

2 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.