Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 4 iunie 2013

Tort Superman



In luna mai, Catalina Zaharescu a venit la Timisoara intr-o scurta vizita si pentru a se intalni cu bloggeri de-aici, pentru niscaiva sedinte foto si ca sa ne cunoastem mai bine, evident.
Eu am raspuns Prezent! la apelul ei si  m-am gandit ca ar fi bine sa ma costumez in ceva, sa fac ceva diferit si original. La fel m-am gandit sa-l am alaturi si pe soarele meu, Tudor in povestea mea, asadar am ales ca el sa fie Superman, iar eu Scufita Rosie.

Doua povesti diferite, din lumi diferite, dar iata ca eu am facut posibila intalnirea celor doua personaje principale ;-)

Nu va mai spun cat de entuziasmat a fost Tudor, incat toata ziua a fost imbracat in costumul inchiriat, ba chiar a vrut sa faca dus cu el si sa doarma cu el...hi,hi...

Deocamdata, am doar pozele cu Tudor din sedinta, in curand le voi avea si cele cu Scufita Rosie ;-)

Photos by Catalina Zaharescu








 Photos by Catalina Zaharescu


Asadar, de 1 Iunie, Ziua Internatioanala a Copilului, am hotarat sa-i fac lui soarele meu, Tudor, un tort Superman, cum altfel?
Pentru ca el vrea sa devina supererou, asta cand nu mai vrea sa se faca popa, politist, doctor sau "curatator" ;-)
Si cum supereroul meu preferat e Superman, pentru ca atunci cand m-a intrebat, eu i-am raspuns ca e singurul care nu-si ascunde chipul sau ochii, ca ceilalti supereroi indragiti de el: Zorro, Spiderman si Batman, a hotarat sa fie si el SuperMan, si sa ma salveze de taica-sau :D

Acum, tortul nu e stralucit, mai mult chinuit, vopseaua albastra in plastelina de ciocolata s-a facut verde si a trebuit efectiv sa dau cu pensula peste plastelina cu colorant ca sa iasa albastru.

Blatul e intocmai ca la Tortul Clown, la fel si spuma de capsuni, doar ca in loc de ganacheul de ciocolata alba am facut budinca de vanilie spumoasa.
Adica: un plic de budinca de vanilie de la Dr.Oetker si 500ml lapte. Praful se pune intr-o cana impreuna cu 5 linguri de zahar si un galbenus de ou si se amesteca foarte bine cu lapte rece, cca 200ml. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele incepe sa prinda pojghita, turnam amestecul cu galbenus si invartim. Cand s-a format budinca, o tragem deoparte, o acoperim cu folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasam sa se raceasca. Albusul il batem spuma si-l incorporam in budinca racita. Eu am adaugat si o lingurita de zahar vanilat Bourbon de la Dr.Oetker, ca sa fie mai intens gustul vaniliei.

Asamblare:
Peste primul blat insiropat cu suc de ananas am pus jumatate din spuma de capsuni. Am adaugat al doilea blat insiropat si am turnat toata budinca spumoasa. Am acoperit cu al treilea blat si am acoperit tot tortul cu jumatatea de spuma de capsuni ramasa.

Plastelina de ciocolata alba am facut-o intocmai ca aici.

Apoi am intins-o pe folie alimentara presarata cu zahar praf, am pus diversi coloranti si am facut simbolul Superman.









Din pacate, nu mi-a iesit, oricat m-am chinuit. Adica am vrut sa le suprapun, dar plastelina a fost prea moale, asa ca le-am luat cu degetele si am incercat sa-i dau o forma chiar pe tort. Am indreptat-o cu un cutitas, iar urmele lui se vad, din pacate...


Tudor a fost foarte fericit, iar eu mi-am indeplinit scopul ;-)

7 comentarii :

  1. Acum ma simt in siguranta, de un superman blond aveam nevoie :D Mai ales unul asa dragut ca al tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor e tare dulce, tortuletul e superb, eu nu as fi capabilã sã fac asa ceva. Vreau sã o vãd si pe Scufita Rosie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe fotografii, iar Superman e un dragalas.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand e cald , e tare greu de lucrat cu pasta , asa ca ...felicitari ! Important , cel mai important de fapt , este sa vezi bucuria copilului tau , chiar daca tie iti pare ca tortul nu e perfect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, mai, mai ce paznic bun ai tu Liana draga !Ai cu ce te mandri....si cu tortul si cu Tudor !
    Va imbratisez pe amandoi.
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumusel Superman! Sa-ti traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce flacau mare si frumos ai!! Super tortul ..brava !!
    te pup

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.