Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 23 septembrie 2014

Restaurantul La Cucaracha, Mexicul din Timisoara

"La Cucaracha, La Cucaracha,
ya no puede caminar
porque le falta, porque no tiene
marihuana pa' fuma” !! 

 Cred ca multi dintre voi au fredonat acest cantec vesel, in care fiecare catren incepe cu repetitia: "La Cucaracha, La Cucaracha" - dar putini poate stiu ca acest ton vesel a venit din indepartatul Mexic. 

Cum probabil, tot putini stiu ca "la cucaracha" inseamna gandac. De fapt, astfel erau considerati  toti oficialii coloniali, cat  mai ales ofiterii coloniali purtatori de mustata care deserveau in Mexic. Mustata era la mare moda in acele vremuri. Si cu cat ocupau o pozitie era mai mare, cu atat mustata era mai bogata.



Prin urmare, toti sefii mexicani erau numiti de catre popor "gandaci"(daunatori).
Denumirea tradiţionala a sefilor de: "gandaci" a ramas in Mexic, chiar si atunci cand membrii elitei mexicane au trebuit sa-si rada mustata, dupa moda europeana.

Melodia "La Cucaracha" nu a fost doar distractiva, ea a capatat si un adevarat caracter universal – raspandindu-se in toata lumea - cu o mare varietate de texte.

Interesant e ca multe restaurante din intreaga lume au ales sa se numeasca La Cucaracha.


Timisoara se poate lauda cu singurul restaurant mexican din oras,



care ii asteapta pe iubitorii mancarurilor mexicane, picante, de luni pana vineri, intre orele 17-24.




Mexicul o are pe Frida Kahlo, iar restaurantul La Cucaracha nu avea cum sa nu o aiba si el, alaturi de multe alte simboluri mexicane, printre care: cactusul din care se prepara tequila - apropo, barul e aprovizionat constant cu cea mai buna tequila!!,  ardeiul iute, jalapeno, cu care se gateste si sunt o multime de retete iuti in meniu ;-); palariile mexicane, sombrero care  au o calota inalta si un bor foarte intins care poate fi putin indoit  pentru a fi protejati de soarele fierbinte, dar care aici, in restaurantul din Timisoara, au fost folosite pe post de lustre ;-)



Desigur ca nu a fost uitata femeia mexicană,  plina de patima, curaj si senzualitate si care este insotita de-a lungul vietii de o piesa de port specifica, de rebozo, o tesatura ce o invaluie in masura in care ea doreste sa se dezvaluie.




Tot pasiunea e cea care a facut ca in restaurantul mexican La Cucaracha din Timisoara,  amplasat in Complexul Studentesc, pe strada Aurelianus nr.7,  sa fie locul unde concertele trupelor populare romanesti sunt o obisnuita a casei, iar petrecerile celebre cu mariachi sunt deja  cunoscute in randul iubitorilor de fiesta si muzica buna:  Paula Seling, Cargo, Holograf , Vama etc. si straine: Ten Years After.
Fotografiile cu artistii si autografele de rigoare stau marturie atat la parterul restaurantului, care are 24 de locuri, plus pe terasa de la parter cu inca 42,




dar si la etajul restaurantului cu 60 de locuri in interior, si 40 pe terasa.



Cand veti merge cu prietenii sa mancati un burrito sau nachos (tortilla chips con salsa tricolore-12lei), puteti urmari si meciurile echipei preferate, interne sau internationale.


Sau puteti sa va lasati invaluiti de atmosfera mexicana si sa va dati frau liber sentimentelor, sa cantati impreuna cu artistii invitati si sa traiti o seara pasionala si de neuitat.


Nu uitati de retetele traditionale mexicane din meniuQuesadilla cu chorizo(12lei)




 sau  Quesadilla cu carne de pui(15lei), Enchilada, FajitasChili con carne, Tortillas, Burrito, Tacos sau puteti comanda un Platillo Mexicano pentru doua persoane care contine: enchilada, coaste de porc, o quesadilla taiata-n patru, tacos si doua sosuri (80lei). 
Sa nu uitati ca dupa un fel mexican foarte iute, merge de minune un desert  racoritor cu inghetata: Platano con helado (banana coapta cu inghetata) sau Melones con helado (pepene galben cu inghetata), dar puteti continua tot cu ceva iute, dar dulce: Chili chocolate (baton de ciocolata cu ardei iute) sau alegeti Desertul Cucaracha.

Puteti sa va imprieteniti si pe facebook cu restaurantul Cucaracha Timisoara
sau sa va comandati cateva feluri traditionale mexicane  online sau sa va rezervati o masa la numerele de telefon: 0256.228.686/ 0728.074.197/ 0728.074.196.

Important e sa traim frumos, dar si altfel, in stilul altor popoare pentru a simti putin din cultura, traditiile si frumusetea lor.

Si daca nu ajungeti in Mexic, cu siguranta veti putea ajunge la unicul restaurant mexican din vestul tarii, La Cucaracha  si va veti simti ca-n Mexic!!

I viva Mexicooooooo!!!! 


Bibliografie: 
1. www.muzeul taranului roman, Oameni si locuri, Mexic;
2.  http://en.wikipedia.org/wiki/La_Cucaracha;

2 comentarii :

  1. Restaurantul arata frumos, meniul suna imbietor, daca ajung in Timisoara precis o sa-i calc pragul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un restaurant frumos. Imi plac culorile in care sunt varuiti peretii si au multe tablouri si desene. Rar, intalnesti asa ceva. Scara e ceva aparte.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.