Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 3 august 2014

Farfalle cu sparanghel









O reteta simpla si rapida,  de duminica, din cartea Paste, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.


Pregatire: 15'
Preparare: 25'
Dificultate: mica
Calorii: 306
Vin: Pinot Blanc


Ingrediente:
350g farfalle,
3-4 fire de sparanghel,
1 ceapa mica,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 oua,
100ml supa de legume,
condimente 5 senses Extravagant, Kotanyi
sare si piper.

Mod de preparare:

Spala sparanghelul si cu ajutorul cutitului econom sau a unui curatator de legume, curata partea exterioara a tulpinii si fierbe-l 2 minute in apa cu un praf de sare.

Incinge uleiul, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine lucioasa, apoi pune sparanghelul taiat rondele.


 Stinge cu supa de legume si lasa la fiert, pe foc mic, timp de 5 minute. Pune sare si piper, dupa gust. Am adaugat si  o lingurita de condimente 5 senses Extravagant de la Kotanyi.





Fierbe pastele al dente in apa cu sare.

Scurge pastele, raceste-le sub jet de apa  rece si asezoneaza-le cu sosul de sparanghel.
 Si am presarat si putina branzica, pentru ca-s fan branza ;-)



Separat, fierbe ouale, curata-le de coaja, taie-le jumatati pe lungime si faramiteaza galbenusul deasupra pastelor.  Albusul lasati-l deoparte sau dati-l sotului/prietenului ;-) :P

Presara patrunjel tocat. Eu am presarat condimente 5 senses Extravagant de la Kotanyi, care contine: sare de mare, fructul pasiunii, piper, curcuma, schinduf, lemongrass, tarhon.

Serveste imediat.

In loc de Pinot blanc am avut vin spumant Zarea, demisec ;-)

Sfat!
Fierbe foarte putin sparanghelul, lasandu-l al dente, deoarece, atunci cand il incalzesti cu pastele, caldura inmagazinata de acestea il va mai inmuia putin. Adaosul de galbenus sfaramat peste paste are darul de a da o textura mai cremoasa preparatului.







Un comentariu :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.