Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 11 noiembrie 2013

Lavinia Raducanu, o artista ce canta in ritmul batailor inimii


                                                                         

Fotografie din arhiva personala a Laviniei Raducanu



O bruneta frumoasa, cu parul lung, amabila, modesta si cu o privire calda, dar cu atitudinea unui om intelept trecut prin marile greutati ale vietii.


O cantareata de exceptie, o voce de cristal, o poveste de viata impresionanta. O exceptie care confirma regula: Lavinia Raducanu.


Am cunoscut-o pe Lavinia la Restaurantul Casa Bunicii 2 din Timisoara, in luna mai, a.c.. Impreuna cu sotul sau, Gabi Muzicas, in fiecare miercuri, joi si vineri, de la orele 20 sustin un program artistic.


Gabi o acompaniaza la clape in timp ce Lavinia canta melodii din repertoriul international. Intreaga vara cei doi artisti au insufletit si emotionat atmosfera pe terasa restaurantului, frumos amenajata in curtea interioara a hotelului Iosefin.


Mi-a placut tare mult de Lavinia si scriind articolul pentru Casa Bunicii am cautat informatii despre artista. Astfel, am descoperit-o, spre rusinea mea, mai tarziu decat au descoperit-o alti iubitori de muzica.


Prezenta lor e mereu ceruta la diverse emisiuni, televiziunile nationale ca Antena 1, Kanal D, Prima Tv, Acasa TV s.a., se bucura sa-i aiba invitati, astfel incat drumurile spre Bucuresti se repeta aproape luna de luna. Plus ca sunt ceruti la diverse evenimente private/personale, nunti, botezuri, aniversari etc.


I-am reintalnit pe Lavinia si Gabi Muzicas tot la Casa Bunicii 2, in octombrie. E mereu plin restaurantul cand incep ei sa cante.



Mi-au vorbit despre proiectele lor si despre scoala lor particulara de muzica. Inainte de a dezvolata acest subiect, as vrea sa va povestesc cate ceva despre Lavinia.


A invatat sa cante de mica la pian, de la patru ani, deoarece parintii sai au vrut sa-i ofere o educatie aleasa.


S-a lansat pe scena Teatrului Maghiar din Timisoara, in spectacolul Satra, regizat de Beatrice Rancea, jucand rolul lui Rada, o tiganca patimasa.


Artista a cucerit publicul larg cu folclor ţigănesc autentic, alaturi de Taraful Rromak, swing manush, cu teme gipsy originale şi repertorii sofisticate, in lungile turnee prin Franta si alte tari din Europa.


Ascultati-o aici pe Lavinia si Taraful Rromak : http://www.youtube.com/watch?v=TpZxsjDUsHM


Dupa succesul extraordinar avut cu Satra, a primit o lovitura devastatoare pentru o femeie aflata in floarea tineretii: cancer la corzile vocale. A fost nevoita sa treaca prin noua operatii chinuitoare, iar primul cuvant dupa sase luni de tacere, a fost numele iubitului ei sot, şi, cu ajutorul lui, si a celor dragi, a urcat din nou pe scena. 

 

Fotografie din arhiva personala a Laviniei Raducanu


"La început muzica nu a fost pasiunea mea, ci calvarul meu. Foarte târziu a devenit o pasiune. Atunci când mi-am schimbat profilul de la pian la canto.Au urmat visele de a deveni solistă de operă. Perioada Conservatorului a fost una dintre cele mai fructuoase perioade din viaţa mea. În această perioadă am debutat că solistă de operă, apoi că actriţă în spectacolul Şatra", declara Lavinia pentru realitatea.net, anul trecut. Nimic nu a fost usor, iar cei zece ani de canto i-au confirmat valoarea.

 

Lavinia Raducanu: Caruso: http://www.youtube.com/watch?v=KPhDkl8etUI

 

Dacă nu ar fi fost de etnie romă, ar fi ajuns mult mai departe, crede artista, care a fost supranumita de catre francezi, Vocea de Cristal a Europei. Tot ei, francezii, au dezamagit-o prin atitudinea rasista afisata si a fost nevoita sa paraseasca platoul unei emisiuni franceze, pastrandu-si demnitatea.

Cu toate acestea, nu se lasa. Continua sa invete, continue sa cante, continue sa faca muzica.


In ciuda programului incarcat, cei doi artisti detin o Scoala Particulara de Muzica, ProMuzica, unde ambii sunt profesori: Lavinia la sectia de pian si canto, iar Gabi preda lectii de chitara si de claviatura.




"Am o stacheta foarte inalta, iar visul meu este sa inregistrez muzica pentru coloane sonore, iar muzica pe care o facem cu Taraf Rromak sa devina cunoscuta si in America. Muzica mea trebuie sa dainuiasca si dupa ce eu nu voi mai fi."-declara artista pentru Jurnalul.ro, anul trecut.


Lavinia are in plan sa mai urmeze un master in Musical si un doctorat pe tema Muzica in teatrul popular.


De asemenea, s-a implicat intr-un nou proiect de pionierat, cu sprijinul decanei Facultatii de Muzica din Timisoara, intr-un spectacol, Cadavrul viu, care se doreste sa declanseze "nasterea" unei sectii de teatru rrom, cu toate ca Lavinia nu se simte deloc confortabil " în această lume plină de prejudecăţi şi cu o rată foarte mare de rasism."

 

Imprieteniti-va cu acesti oameni minunati si talentati si pe facebook: Lavinia Raducanu

 

Fotografie din arhiva personala a Laviniei Raducanu

 

si Gabi Muzicas si sustineti-i in proiectele pe care vor sa le realizeze.


 

Iar daca doriti sa va fie alaturi la evenimentele importante din viata dvs., nu uitati sa-i contactati din timp la telefoanele: 0721629301 (Lavinia) si 0766698072(Gabi).

 

Eu ii admir, ii sustin, sunt fanul lor!Pentru ca totul e muzica!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.