Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 19 iulie 2014

Pizza cu broccoli si somon afumat







A tot plouat zilele astea, asadar am avut un motiv sa incing cuptorul ;-)

 Reteta este din volumul Pizza si focaccia, colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011 si e de fapt o combinatie intre o pizza cu somon afumat si spanac si o alta pizza cu broccoli si ansoa.

O alta pizza cu icre si somon afumat de la Ocean Fish  e Pizza ruseasca.

Pregatire: 20'
Preparare:25'
Dificultate: mica

Ingrediente:
Pentru aluat:
400g faina alba 000,
200ml apa,
1/2 cub de drojdie de bere,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingurita zahar,
sare.

Pentru topping:
160g somon afumat Ocean Fish,
300g buchetele de broccoli,
50g dovlecel,
1 catel de usturoi,
3 linguri ulei picant din ardei iuti.

Mod de preparare:
Aluatul: Dizolva drojdia sfaramata in apa calduta. Adauga un praf de sare, zaharul si uleiul de masline; amesteca energic cu o lingura si toarna peste faina asezata in forma de fantana.
Framanta bine aluatul, strange-l in forma de bila, presara-l cu faina si pune-l  intr-un castron tapetat cu faina. Lasa-l  circa 2 ore sa creasca, apoi imparte-l in numarul de portii dorite. De obicei, in patru il impart eu si cantaresc aluatul.Modeleaza-le  si pe acestea in forma de bila, acopera-le  cu un servet si lasa-le sa mai creasca o ora.

Spala buchetelele de broccoli, pune-le in apa clocotita cu 1/2 lingurita de sare si fierbe-le maximum 5-6 minute, impreuna cu dovlecelul curatat de coaja si de seminte si taiat felii. Lasa-le la scurs, apoi.

Intinde dintr-o bila de aluat o foaie subtire si pune-o  intr-o tava unsa cu ulei de masline. Toarna deasupra sos de rosii, apoi aseza buchetele de broccoli si dovlecel,


 precum si felii de usutroi printre ele. Taie somonul afumat bucati mici si presara-le printre celelalte ingrediente.








Presara piper sau sare dupa gust.

Coace pizza circa 20-25 de minute la 200 de grade, in cuptorul preincalzit la 220 de grade.
Turnati ulei picant de ardei iuti sau nu, si serviti!




Un comentariu :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.