Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 14 februarie 2015

Biscuiti (stampilati) fragezi cu unt si vanilie

 Made by Liana si Tudor








Nu am mai preparat demult timp o reteta cu fiul meu, Tudor, dar aceste stampile dragute pentru fursecuri ne-au dat ocazia sa lucram din nou impreuna ;-)
Si nu pentru ca azi ar fi Valentine's Day, ci pentru ca noi ne iubim in fiecare zi si tot ce facem, facem cu dragoste <3

Pentru mai multe poze cu Tudor, urmariti blogul Micii bucatarii.

Aceasta reteta e aceeasi ca la fursecurile Catelusi si cateluse. Fara amidon, fara bicarbonat, fara praf de copt!! Simpli si sanatosi, potriviti pentru copii. Incercati-i!!


Ingrediente:
420g faina,
200g unt,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
1 lg esenta de vanilie.

Mod de preparare: 
Untul moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile, vanilia si se amesteca bine.
Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.
Aveti poze in pasi aici.

Se intinde o foaie dintr-un aluat-noi am inceput cu cel alb- si cu forma rotunda de inox sau un pahar  decupam cercuri. Refacem aluatul pana il terminam. Atentie! Se usuca rapid, e bine sa impartiti aluatul in doua, trei parti si sa-l tineti la frigider pana terminati prima bucata. Daca e prea uscat si se farama usor, mai adaugati o lingura de smantana sau iaurt.

Asezam cercurile in tavile pregatite cu hartie de copt, apoi pur si simplu le stampilam. Apasam putin stampila, dupa ce am trecut-o prin faina, ca sa nu se prinda de aluat.


 Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade C si se lasa 15-20 de minute pana se auresc putin.


Puteti sa umpleti literele si inimioarele cu ciocolata alba sau neagra, in functie de biscuiti. Topiti ciocolata la microunde sau la bain marie, apoi cu un posh stilou pentru decoruri sau o punga taiata un pic la varf, umpleti spatiile goale.


Eu nu am topit decat 30g de ciocolata alba si 30g ciocolata neagra, am umplut doar 8 biscuiti in total.


Pentru tine, mami!! <3



 Pentru mai multe poze cu Tudor, urmariti blogul Micii bucatarii.

Ah, daca nu aveti stampile pentru biscuiti puteti castiga una dintre cele doua participand la concursul meu pana in data de 25 februarie, a.c. Succes!!

3 comentarii :

  1. Nu numai că arată minunat dar și prezentarea este de excepție. Felicitări ție dar mai ales lui Tudor, el a dat tușa finală.

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte bine, de unde ai cumparat stampilele,cumva de pe net?

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut si eu , fara stampil bineinteles :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.