Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 23 iunie 2014

Pastrav in crusta de sare







Suntem in postul Sf.Petru si Pavel, iar duminica, 23 iunie, a fost dezlegare la peste. Un motiv in plus sa mancam peste si nu orice peste, ci pastrav!!
Iar pastravul congelat si gata eviscerat de la Ocean Fish e cel mai bun!
Daca va place pastravul, pestele alb, in general, am mai gatit  o reteta gustoasa: Pastrav cu bacon en papillote.

Ingrediente:
4 pastravi congelati Ocean Fish,
2 kg de sare de mare.

 Pentru umplutura:
1/2 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1/2lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
1/2 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
sare.



Mod de preparare:
  • Pastravul congelat de la Ocean Fish e gata eviscerat. Intr-o punga sunt patru pastravi. 
 Se lasa peste noapte la decongelat in frigider, apoi a doua zi se curata de solzi, se spala si tamponeaza cu prosoape absorbante.
  • Sarea se pune int-un vas si se amesteca cu putina apa, dar nu trebuie ca sarea sa fie foarte umeda.  
  • In tava de ceramica Delimano am pus un strat de sare, am asezat pastravii 

  •  si i-am umplut cu ierburile aromatice.
  • Umplutura: Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate.
    Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi. Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare.Bate totul cu un tel micut sau furculita pana obtii un sos omogen. Apoi umple pestii cu acesta compozitie.

  • si i-am acoperim cu sare in intregime. 


  • Introducem pestele la cuptor pentru 20 minute la o temperatura de 210 grade. Dupa 20 de minute crusta de sare prinde o culoare galbuie, semn ca e gata de scos.

  • Lasati sa se raceasca, apoi spargeţi crusta şi înlăturaţi sarea.
 
  •  Inlăturaţi si pielea pastravilor, cu excepţia  cozii.

  •  Peştele gătit în acest fel este foarte bun cu garnituri simple precum salatele, dovleceii sau cartofii natur.
  • Am ales cartofii natur peste care am turnat putin iaurt cu patrunjel.
  • Pentru ca pastravii se mananca cu mana, deoarece  au multe oase, se pune alaturi un bol cu apa cu cateva felii de lamaie in care puteti sa va spalati pe degete.




 Au fost excelenti si extrem de gustosi!!


sâmbătă, 21 iunie 2014

Chifle pisicute










 De 1 Iunie am preparat Chifle catelusi. Au tare dragalasi si buuni de tot, ne-au placut maxim!! Tudor m-a intrebat daca nu-i fac si chifle pisicute, ca el le adora. Si m-am gandit imediat si cu ce sa umplu gura pisicutelor, ca aveam o punga de sprot congelat de la Ocean Fish ;-)
Si eu i-am zis ca-i fac, cum sa nu. De data aceasta nu am mai avut model si m-am tot gandit cum sa tai aluatul in asa fel incat sa iasa o pisica. Sau macar sa semene cu o pisica. Puteam sa-i fac urechile din doua bucati de aluat, dar ma gandeam sa nu se dezlipeasca si sa cada. Asa ca am ales varianta cu aluatul decupat si cu urechile gata iesite in evidenta. Din pacate, la copt, s-au cam estompat. Trebuie sa lucrez la alt model de pisicute.
Pana atunci, va las reteta si poate gasiti voi o alta metoda;-)
Aluatul se face intocmai ca la Chifle catelusi.

Ingrediente:
600g faina,
340ml lapte,
1 ou,
100ml ulei,
1 plic drojdie uscata Dr.Oetker(7g),
1 lingura de zahar brun,
1 lingurita de sare,
100g masline verzi,
1 ou pentru uns.

Pentru umplutura:
sprot congelat Ocean Fish,
castraveti,
ardei gras verde/rosu.


Mod de preparare:

Prima data preparam pestisorii. Lasam punga cu sprot


 la decongelat in frigider, peste noapte, iar a doua zi ii taiem si ii curatam de mate, ii tavalim prin faina,


scuturam surplusul, apoi ii punem intr-o tigaie cu ulei incins. 

Ii scoatem pe hartie absorbanta.


  Aluatul:
Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul. 
Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut. 
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. 
Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald. Mai multe poze aici.
 Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale.
Dintr-o bila, fa alte trei. Cantareste-le, ca sa fie la fel.


Ia o bila de aluat si aplatizeaz-o cu podul palmei.


Cu un cutit ascutit decupati din  partea de sus



astfel incat sa scoateti in evidenta urechile pisicutelor.


Eu am avut masline verzi cu samburi. Le-am taiat pe mijloc, le-am scos usor de pe sambure si astfel am avut "ochisorii". Din alte bucati, triunghiuri, am facut "nasucurile". Iar din aluatul ramas, am facut firele mustatilor.


Se pensuleaza cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Am facut trei chifle mari


si sase mici


Nu au iesit la fel de frumoase ca si catelusii, clar le lipseste ceva...

 Si gata scoase din cuptor!!

Deja s-au mancat doua...:P chiflele sunt excelente!! Pisicutele nu prea, s-au cam modificat la copt...:(


Se taie chiflele cand sunt reci, se pun felii de castraveti, rondele de ardei grasi verzi si rosii si un sprot fript.



 Tudor a fost incant de pisicute!!! El mereu le vede altfel, in sensul bun ;-)


Dar pestisorul nu a vrut sa-l manance :P

I-a mancat tati pe toti. Pestisorii ;-)

joi, 19 iunie 2014

Ciuperci umplute cu salata de fasole uscata









Ne aflam in postul Sf. Petru si Pavel, cunoscut in popor sub denumirea de Postul Sampetrului. Este randuit de Biserica in cinstea celor doi apostoli si in amintirea obiceiului lor de a posti inainte de a intreprinde acte mai importante (Fapte 13,2 si 14,23). Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel era numit in vechime Postul Cincizecimii, datorita darurilor Sfantului Duh, care s-au pogorat peste Sfintii Apostoli.ca atare gatim si mancam de post.Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel nu are o durata fixa, deoarece inceputul lui este in functie de data variabila a Sfintelor Pasti.
Anul acesta postul a inceput luni, 16 iunie si se  incheie  in ziua de 29 iunie, a.c.

Reteta e din colectia Delicii in bucatarie, Preparate din legume, Ed.Adevarul, 2011.


Ingrediente:
Pentru fasolea in stil calabrez:
4 ciuperci mari,
150g fasole pestrita boabe,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras,
1 ceapa rosie,
2 cartofi mari,
2 catei de usturoi,
2 foi de dafin,
4 linguri ulei de masline extravirgin.

Pentru dressing:
1 legatura de patrunjel,
1/4 lingurita oregano uscat,
boia si ardei iute,
sare si piper.

Mod de preparare:

Reteta nu era cu ciuperci, dar eu am avut o cutie mare de ciuperci, astfel incat le-am folosit ;-)
Le-am spalat, curatat, le-am scos piciorusele, le-am sarat si le-am pus pe gratar:


si pe-o parte si pe cealalta :D



Pune fasolea la inmuiat in apa rece si las-o sa stea o noapte. Scurge-o, pune-o intr-o oala cu apa rece, adauga foile de dafin si fierbe-o circa 40 de minute, schimband apa de doua ori in timpul fierberii.

Eu am avut fasole pestrita  prefiarta la conserva, deci am castigat timp ;-) Daca veti folosi si voi fasole prefiarta, scurgeti-o de lichidul din conserva, clatiti-o cu apa rece si adauga-o la celelalte legume, fara sa o mai fierbi.

Taie ceapa rondele subtiri-eu am tocat-o marunt :P- si caleste-o, impreuna cu usturoiul, intr-un wok cu uleiul incins. Am taiat bastonase si piciorusele ciupercilor si le-am adaugat in wok.



Spala, curata si taie ardeii cubulete, curata si taie cartofii cuburi si adauga legumele in cratita cu ceapa calita si ciupercile.



Scurge fasolea bine si transfer-o in cratita cu legume.



Sareaza si pipereaza, dupa gust, toarna putin din apa in care a fiert si fierbe totul circa 30 de minute, adaugand lichid daca este nevoie.

Presara patrunjel tocat, oregano si boia iute, dupa gust.



Lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele si serveste preparatul cald, cu ardei iute si cu paine taraneasca prajita.




Puteti sa renuntati la ciuperci, desigur, si sa serviti salata doar cu paine prajita ;-)




miercuri, 18 iunie 2014

Giveaway de iunie! ;-)





Giveaway de iunie!!!

M-am gandit sa ofer unui fan cateva lucruri de pret intr-o bucatarie: o carte de bucate-pentru ciocoholici-Deserturi cu ciocolata, un inel de inox pentru oua ochiuri sau pireuri de legume-eu l-am incercat si e excelent!, o forma de silicon sub forma de ursulet, pentru oua ochiuri sau clatite, si o tavita de silicon pentru gheata sub forma de ratuste.

Ce ziceti, va plac?

 Cartea Deserturi cu ciocolata, din colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011 este prima pe care am cumparat-o din toata colectia. Din cele aproape 70 de retete, am preparat 7. Le-am adaptat gusturilor mele, de aceea am schimbat titlul. In partea stanga e titlul original, in partea dreapta e titlul meu :P

1. Chec de ciocolata cu ricotta=Chec de ciocolata cu branza dulce si crema englezeasca



2. "Salam" glazurat din cozonac si seminte de pin="Salam" glazurat din cozonac



3. Tort cu ciocolata, vin rosu si scortisoara= Chec cu ciocolata, vin rosu si scortisoara



4. Clatite de cafea cu alune si ciocolata= Clatite de cafea cu migdale si ciocolata




5. Panna cotta cu ciocolata si cafea

 

6. Trufe de panettone si nuca de cocos=Trufe de cozonac



7. Briose cu ciocolata si crema cu lichior de cafea= Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea



Ce trebuie sa faceti voi pentru a castiga cartea si formele puse in joc:

1. Sa dati Like la pagina Pe masa din bucatarie,

2. Sa dati Share la o reteta din cele sapte de mai sus, pe pagina voastra de facebook, apoi linkul sa-l lasati aici, intr-un comentariu, impreuna cu numele dvs. 

Prima data dati click pe titlul unei  retete, apoi, dupa ce se deschide linkul la reteta respectiva, la finalul ei, dupa comentarii, e butonul de Share: dati click pe el;

Exemplu: Am dat like paginii cu numele Popescu Ana. Imi place reteta Chec cu ciocolata, vin rosu si scortisoara:https://www.facebook.com/popescuana/posts/750350538337667.

Daca nu va apare numele in link, inseamna ca nu ati procedat bine!!Comentariile vor fi moderate! Nu lasati doua, trei, ci doar unul, va rog! Multumesc!

3. Concursul incepe azi, 18 iunie si se termina in 28 iunie. Castigatorul va fi anuntat pe 1 iulie si se va trage la sorti, prin random.org.

 
Daca premiul nu va fi revendicat in termen de maxim 3 zile, la adresa de mail: pemasadinbucatarie@yahoo.ro (atentie!) voi efectua o alta extragere!Trimiteti-mi si o copie dupa C.I. , va rog, alaturi de un numar de telefon.


Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei, prin posta romana.


 Concursul e  promovat pe konkurs.ro







marți, 17 iunie 2014

Rulouri de butterfish afumat cu sparanghel

  




Butterfish este un peste marin, cu carnea alba cunoscut si sub numele de dollarfish. El are cu 50% mai mult Omega3 decat somonul, spre exemplu, deci e mult mai gras.

Gasiti Butterfish afumat la Ocean Fish, o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 1998,
fiind liderul de piata la semipreparate din peste, fructe de mare si peste congelat sau afumat. Situata in Afumati pe o suprafata de 6000 mp., compania poseda o fabrica moderna, utilata la cele mai inalte standarde internationale. Firma are o capacitate de productie de 100 t lunar. Intregul proces de productie are loc sub sistem HACCP, avand si licenta de export F306EC. 


Sparanghel am gasit la Selgros cu 12 lei legatura, asadar n-am stat pe ganduri.
Reteta e din colectia Delicii in bucatarie, volumul Retete usoare si rapide, Ed.Adevarul, 2011.

Va recomand sa incercati si reteta Lipie cu pasta de avocado si butterfish afumat.

Pregatire: 30'
Preparare: 5'
Dificultate: medie
Calorii:208
Vin: Pinot Blanc

Ingrediente:

150g butterfish afumat Ocean Fish
10 fire de sparanghel.

Pentru marinata:
1 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
1 varf de lingurita chimen,
sare.

Mod de preparare:

Reteta originala e cu fileuri de cod crude, dar eu am avut butterfish afumat.



Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate.


Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi.



Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare si chimenul rasnit.






Bate totul cu un tel micut pana obtii un sos omogen.

Toarna-l peste fasiile de cod crude sau butterfish afumat  si pune-le 30 de minute in frigider sa se marineze.

Spala si curata sparanghelul, indepartand partea lemnoasa de la baza si exteriorul tijelor. Fierbe-l cinci minute intr-o cratita cu apa clocotita si un praf de sare.



Scurge-l si lasa-l sa se raceasca.

Asaza cate un fie de sparanghel pe fiecare fasie de cod marinat/butterfish afumat si ruleaza-le destul de strans in jurul lui. Aranjeaza rulourile pe farfurii, stropeste-le cu marinata si serveste-le imediat!




A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.