Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 30 decembrie 2014

Dr. Oetker îl ajută pe Moș Crăciun să aducă brazi și decorațiuni în SOS Satele Copiilor


Cu o traditie de peste 120 de ani pe plan international, compania germana Dr.Oetker are ca filon principal viziunea unei societati construite in jurul principiilor traditionale ale familiei.
In Romania, inca din 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societatii prin produse de calitate superioara si parteneriate ca sa exprime bucuria de a fi acasa si de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmaresc sa ofere o viata normala, fara griji, Dr. Oetker are in atentie sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor Romania si a celor 1000 de beneficiari directi, carora doreste sa le ofere bucuria unei familii normale, unita in jurul bunatatilor de pe masa de marile sarbatori si nu numai.


În prag de sărbătoare, Dr. Oetker i-a dat o mână de ajutor lui Moș Crăciun și a adus brăduți și decorațiuni în SOS Satele Copiilor. Copiii au fost încântați de surprizele Moșului și au împodobit brăduții cu mult entuziasm.
Dr. Oetker promovează și încurajează valorile familiei, iar Crăciunul reprezintă momentul potrivit de a ne bucura împreună de spiritul sărbătorilor. În septembrie, reprezentanții Dr. Oetker au ajuns în satele SOS și au pregătit împreună cu mamele si copii bunătăți pentru iarnă, iar acum a venit timpul ca cea mai frumoasă sărbătoare să fie, din nou, pregătită alături de Dr. Oetker. 31 de brazi au fost trimiși către  SOS Satele Copiilor din București, Bacău și Sibiu alături de decorațiuni de Crăciun, iar pentru câteva ore, copiii au uitat de monotonia zilnică și au participat cu multă bucurie la împodobirea bradului. S-au cântat colinde, iar micuții i-au scris Moșului ce și-ar dori să găsească în dimineața de Crăciun. 

Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa în anul 1949 de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În România, SOS Satele Copiilor ocrotește și sprijină astăzi, la peste 20 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. 

luni, 29 decembrie 2014

Fursecuri fragede







In fiecare anotimp, Dr. Oetker ne provoaca cu retete dulci. Si de fiecare data e generos si ne trimite daruri multe. Nu numai pentru mine, ci si pentru voi. Daca vreti sa preparati aceasta reteta, va rog sa-mi scrieti pe facebook, ca sa va pot face o invitatie in aplicatie. Acolo va trebui sa urcati o poza cu bilele cu rom preparate de voi. Iar Dr.Oetker  ne va premia pe amandoua, daca ii va placea ce-am facut ;-)
  Mai puteti castiga si alte premii de la Dr. Oetker daca veti participa la concursul sezonului Iarna asta, dorintele tale se implinesc!
Tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati esentele, ornamentele, plicurile cu pudinca, creme, glazura s.a. cu stikerele promotionale si sa trimiti prin sms sau online codul de pe pachet. Simplu, nu?
 
Din aplicatia Retete Dr. Oetker de pe facebook,  am ales sa prepar aceste Fursecuri fragede care sunt tare bune cu o ceasca de ceai sau lapte ;-)
 
Ingrediente pentru aluat:
 250g unt/margarină,
125g zahăr,
2 plicuri zahăr vanilat Dr. Oetker,
1 ou,
3 gălbenuşuri,
250g făină,
150g Gustin Dr. Oetker (amidon din
porumb).




Pentru sirop:
150g ciocolată de menaj/amăruie,
2 linguriţe ulei.
Temperatura de coacere:
Cuptor electric: cca. 200°C (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: cca. 180°C
(preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3–4 (preîncălzit)
Timp de coacere:
cca. 10 minute pentru fiecare tavă.
Se obţin aproximativ 60 bucăţi.

Pasul 1 Pentru aluat se amestecă untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilat şi se amestecă, până când se formează o masă compactă. Se adaugă treptat oul


şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut.
Pasul 2 Se amestecă făina cu amidonul şi se încorporează în aluat. Aluatul se pune într-un şpriţ, cu ajutorul căruia se dau forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt şi se introduce în cuptor.

Am incercat si cu punga cu dui de inox-s-a crapat punga! Am pus aluatul in sprit de plastic cu dui de plastic si a trebuit sa imping cu atata putere, incat m-au durut mainile si pieptul, ca impingeam cu pieptul, tare m-am chinuit...
La penultima tava mi s-a rupt si spritul de plastic, din pacate...aluatul nu e moale deloc, e cam dur.


 Mi-au iesit si mari si mici si strambe si labartate, dar si perfecte, intocmai ca cele de la Lidl, dupa care moor! :P


Pasul 3 Fursecurile se scot din tavă şi se lasă la răcit.


Mi-au iesit aproximativ 60, nu 80 cum scrie in reteta.

Pasul 4 Pentru glazură se taie ciocolata în bucăţi mici, se amestecă cu ulei şi se fierbe pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Fursecurile se scufundă pe jumătate în ciocolată şi se aşează pe hârtie pentru copt.
Se presara peste ciocolata zahar colorat sau bilute colorate sau ce aveti/vreti voi.


După preferinţă se pudrează cu zahăr sau se stropesc cu sirop de lămâie.
Eu am avut zahar roz tot de la Dr. Oetker, dar de la prietena mea din Portugalia ;-) <3

Pasul 5 Coroniţele se pot lega cu fundiţă. Se pot folosi drept cadouri sau ornamente în bradul de Crăciun. Fursecurile pot fi de asemenea stropite cu ciocolată topită (75 g ciocolată). Se pot păstra 2–3 săptămâni.

Lui Tudor i-au placut foarte mult, mereu venea si fura vreo 2-3 bucati, dar eu simt amidonul, mi se pare prea mult, dar probabil din cauza lui nu se lasa si ies bine.

duminică, 28 decembrie 2014

Cozonac Buchet de trandafiri









Din noiembrie ma tot gandeam ce cozonac sa fac de Craciun. Am cautat, am cercetat, am rasfoit, am citit, pana cand sotul meu mi-a zis ca vrea cozonac cu branza dulce. Si cum aveam deja o reteta, Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura, mi-a venit minunata idee de a-i face buchet, adica toti trandafirasii ingramaditi intr-o tava de tort. De fapt, nu chiar toti, din 10 au ntrat in tava doar 7 si nici ingramaditi nu au fost, ci aranjati frumos ;-)
Acesta a fost cozonacul nostru de Craciun! <3

Portii:10 bucati

Ingrediente pentru aluat:


550g  făină,
20g drojdie,
25g zahăr,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker,
2 oua,
150 ml lapte,
100g unt,
1 lingură coaja de lămâie,
1 lingura coaja de portocala,
1 lingurita rasa de sare.

Pentru umplutura:
500g brânză proaspătă de vaci,
200g zahar,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker, 
2 plicuri intaritor de frisca Dr.Oetker,
2 linguri gris,
2 oua,
50g stafide/fructe confiate,
 sare.

Pentru uns:
1 ou.

Pentru ornat:
zahar pudra vanilat Dr. Oetker.

Mod de preparare :

Toate ingredientele se lasa seara pe masa din bucatarie , astfel incat dimineata toate sa fie la temperatura camerei.
Imagini cu aluatul si umplutura in lucru gasiti aici.


Aluatul: Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 50ml  lapte caldut (din cei 150ml) si o lingura de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas se cerne faina de doua-trei ori,  se presara lingurita rasa de sare, zaharul, zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie si portocala.

Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand treptat laptele caldut(cei 100ml ramasi) si untul topit, lichid, pana se desprinde aluatul de pe mana. Se mai adauga faina daca e necesar.

Lasi la crescut intr-un vas pe care l-ai uns cu putin unt topit, la loc caldut, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta!! si acoperi bine cu un prosop.

Umplutura de branza
: amesteci branza dulce-eu am avut dietetica, deci mult mai fina- cu cele doua oua, zaharul, zaharul vanilat si stafidele spalate si curatate de codite sau fructe confiate am folosit acum. Secretul ca branza sa nu lase prea multa apa, nu sta doar in cele doua linguri de gris care se stie ca absorb lichidul, ci si in cele doua pliculete de intaritor de frisca, desi nu am folosit frisca. Si ele au darul de a intari umplutura si de a nu lasa lichid.

Pregatim tava de tort cu diametrul de 26cm si folosim hartie de copt.

Dupa ce aluatul a crescut, se împarte in 10 bucati egale. Cantariti-le!

Se intind cu sucitorul, se formează cercuri, putin mai mari decat palma

 se cresteaza in 5 laturi ca niste petale,

se asează umplutura pe mijlocul cercului -cam doua linguri pline de branza, dar suprapuse


 si se ridica petalele peste umplutura, una peste alta


pana se acopera toata umplutura.



 Astfel se formeaza placintele sub forma de trandafirasi.
Cred ca imaginile sunt indeajuns de graitoare.
Se asează trandafirasii in tava de tort, -doar 7 mi-au incaput-


se mai lasa putin la crescut (15minute), apoi se ung cu ou batut.





Ceilalti trei trandafirasi ramasi-le-am facut mai multe petale, 7-8,  i-am pus in forme de silicon stea.





Se coc la cuptor la foc potrivit-180de grade Celsius- pana se rumenesc(aproximativ 30-40 de minute).

Se mananca simple sau pudrate cu zahar pudra vanilat. Din belsug ;-)


De sus



Si un trandafiras pentru voi!!


Sper ca ati avut un Craciun fericit si binecuvantat si va doresc Sarbatori fericite in continuare!

miercuri, 24 decembrie 2014

Bile cu rom







In fiecare anotimp, Dr. Oetker ne provoaca cu retete dulci. Si de fiecare data e generos si ne trimite daruri multe. Nu numai pentru mine, ci si pentru voi. Daca vreti sa preparati aceasta reteta, va rog sa-mi scrieti pe facebook, ca sa va pot face o invitatie in aplicatie. Acolo va trebui sa urcati o poza cu bilele cu rom preparate de voi. Iar Dr.Oetker  ne va premia pe amandoua, daca ii va placea ce-am facut ;-)


Mai puteti castiga si alte premii de la Dr. Oetker daca veti participa la concursul sezonului Iarna asta, dorintele tale se implinesc!
Tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati esentele, ornamentele, plicurile cu pudinca, creme, glazura s.a. cu stikerele promotionale si sa trimiti prin sms sau online codul de pe pachet. Simplu, nu?

Din aplicatia Retete Dr. Oetker de pe facebook,  am ales sa prepar aceste bile cu rom care sunt tare aromate si bune.Si ce conteaza, e ca se fac usor, nu e o reteta dificila ;-)

Pentru  tava de copt (40 x 30 cm):
puțină grăsime
hârtie de copt
Aluat:
4 ouă,
100g zahăr,
1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
1 plic zahar cu aroma de rom Dr. Oetker,
100g făină,
20g cacao neagră Dr. Oetker,
1 linguriță rasă praf de copt Dr. Oetker.
Bilele cu rom:
1 plic glazură ciocolată neagră Dr. Oetker,
1 lingura esenta rom Dr. Oetker,
100g gem de portocale sau de caise,
Perle (ornamente) de zahăr.

Pasul 1  Mod de preparare: Tava de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Marginile hârtiei de copt se îndoaie pe lateralele tăvii. Cuptorul se preîncălzește.
Cuptor electric sau cu gaz:   cca. 200°C
Cuptor cu aer cald:   cca. 180°C
Pasul 2  Aluat: Ouăle se pun într-un vas și se bat spumă, folosind mixerul la viteză mare cca. 1 minut. Amestecând continuu se adaugă treptat, pe durata unui minut, prin presărare, zahărul amestecat cu zahărul vanilat si zaharul cu aroma de rom, apoi se continuă baterea încă 2 minute.



Făina se amestecă cu cacao și cu praful de copt, apoi se încorporează scurt în compoziție,


cu mixerul la viteză mică. Aluatul se toarnă și se întinde în tava de copt.


 Se introduce apoi în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace. Durata de coacere: cca. 10 minute. Blatul se desprinde cu atenție, se răstoarnă direct pe suprafața de lucru și cu tot cu hârtia de copt, se lasă să se răcească.
Pasul 3  Bilele cu rom: 1 plic de glazură ciocolată neagră se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Blatul se mărunțește grosier într-un vas, apoi peste el se adaugă esenta de rom, gemul de portocale sau de caise, aroma și glazura topită.



 Se amestecă totul cu mixerul sau cu mana, până ce se obține o masă omogenă.

Se lasă în repaus, la rece,  cca. 1 oră.
Din această compoziție se formează bile de mărimea unor nuci si ies in numar de 28-30 de bucati.


Bilele se păstrează în frigider 1 oră.

Pasul 4  Decor: Plicul de glazură se topește, condorm indicatiilor de pe ambalaj, se toarna intr-un bol, apoi cu ajutorul unor betisoare de lemn care se vor infinge in bile se vor inneca bilele in glazura, apoi se vor aseza pe o hartie de copt ca sa se usuce. Ar fi trebuit sa folosesc doua plicuri de glazura, dar n-am mai avut, asadar am mai topit 50g de ciocolata neagra si am mai varsat ciocolata topita peste bile.



după care se decorează cu ornamentele (perlele) de zahăr. Se lasă pe hârtia de copt ca să se întărească, după care se păstrează la frigider, pentru cel mult două săptămâni.




Si impreuna cu Bilele cu martipan si ciocolata alba



Sarbatori fericite, un Craciun ca-n povesti sa aveti si sa va aduca Mos Craciun tot ce va doriti!!

duminică, 21 decembrie 2014

Pastrav la gratar cu mujdei








In postul Craciunului sau postul Nasterii Domnului aproape in fiecare sambata si duminica e dezlegare la peste, de aceea se considera acest post drept unul usor.
Iar pestele e sanatos, usor si gustos, iar noua ne place mult.
Reteta e usoara, cred ca oricine o poate prepara ;-)

Ingrediente:
2 pastravi Ocean Fish,
piper cu lamaie rasnita Kotanyi,
sare.

Cartofi natur:
4 cartofi,
50g unt,
sare,
patrunjel proaspat.

Mujdei:
o capatana de usturoi,
un praf de sare,
1/2 ceasca apa sau zeama de carne.


Mod de preparare:

Cartofii natur:

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa dea un clocot, apoi ii lasam sa fiarba la foc mic. In aproximativ 15-20 de minute ar trebui sa fie gata. Ii scurgem, punem cubuletul de unt, sare, ii amestecam usor si tocam patrunjel proaspat pe care il presaram deasupra lor. Ii tinem la cald.

Mujdei:
Se curata usturoiul si se sfarama cu putina sare in piulita de lemn/ceramica pana se face ca o alifie. Se pune in sosiera si se toarna deasupra zeama de carne sau apa. Eu am pus apa.

Pastravi la gratar
Se decongeleaza pastravii-eu am avut o punga de la Ocean Fish cu patru bucati, gata eviscerate, dar am folosit doi la o reteta, astfel incat mi-au ramas doi pentru aceasta reteta ;-). Se sterg cu prosoape absorbante, se sareaza, se rasneste piper cu lamaie din rasnita Kotanyi si se cresteaza de 4-5 ori pe lungime.


Se unge tigaia incinsa cu ulei de masline si se aseaza pastravii.


Se intorc la 5 minute de trei ori...mai jupuiti, mai fara piele :P


Cu putin noroc pe cealalta parte au ramas intregi ;-)

Se servesc alaturi de cartofii natur presarati cu patrunjel proaspat.
Am decorat cu o ramura de salvie.
Mujdeiul se toarna peste pastrav in limite rezonabile si se aseaza alaturi pentru cine e dispus si dornic sa-si mai puna ;-)



Pofta buna si post usor!


duminică, 14 decembrie 2014

Top 5 retete din carne de porc pentru masa de Craciun


Am fost selectata sa particip la concursul de continut al revistei de lifestyle, TrendList si totodata particip la o provocare lansata de Blogal Initiative si Costa d’Oro Romania.
Costa d’Oro produce  de la inceputul anilor ’60, uleiul de masline celebru in toată lumea.
Oamenii trebuie sa stie sau sa invete  cat de important e un stil de viata sanatos, iar pentru acest lucru s-a recurs la acesta campanie, apeland la foodbloggeri sau simpli bloggeri.
Pe pagina de facebook Costa d’Oro Romania, puteti sa va inscrieti si voi cu un top, nu trebuie neaparat sa aveti blog. Sau puteti sa va inscrieti ca sustinatori ai mei sau ai celorlalti participanti.

Sustinatorii pot castiga un premiu frumos din partea mea,  constand intr-o revista in limba italiana impreuna cu o foaie de silicon pentru copt macarons.



Prietenii mei de pe facebook, dar si  cititorii blogului care ma vor ajuta sa raspund la aceasta provocare si sa realizez un top 5 cu retetele din carne de porc pentru masa de Craciun, pot castiga acest premiu. Castigatorul va fi ales cu random.org dintre cei care lasa un comentariu atat pe blog, cat si pe pagina mea, Pe masa din bucatarie. Premiul va fi trimis doar pe teritoriul Romaniei. Castigatorul va trebui sa-si revendice premiul in maxim 3 zile de la anuntarea acestuia si sa trimita la adresa de mail: pemasadinbucatarie@yahoo.ro(atentie!) o copie dupa buletinul de identitate, pentru a evita conturile false.

Sa revenim la top ;-)


Nicio masa de Craciun fara carne de porc!!

In fiecare an, de Craciun, am incercat sa fac ceva diferit fata de celelalt an, si mai sofisticat, mai complicat si ce-i drept, si mai scump. Dar mereu gustos, apetisant si sanatos ;-)

Incerc sa fac un top 5 al retetelor din carne de porc pentru masa de Craciun. 

Am scris mai jos 10 retete si am inceput cu cele mai scumpe din muschi de porc, dar si una dintre cele mai gustoase si sanatoase bucati de carne de porc-, am continuat cu cotlet de porc-una dintre cele mai slabe bucati de carne de porc-, spata de porc, rulade de porc si ultima reteta, de la inceputurile mele in bucatarie, o amarata de ceafa de porc marinata la cuptor.

M-ar interesa sa stiu daca si voi gatiti mai deosebit de Craciun, daca dati importanta sarbatorii in asa fel incat totul trebuie sa fie magic, minunat si desavarsit. Si daca tineti cont de carnea folosita, de ingrediente si de sanatatea dvs.

Daca da, atunci va rog sa faceti un Top5 din cele 10 retete prezentate mai jos. Lasati un comentariu cu Top 5 si scrieti cele 5 retete care le-ati prepara voi de Craciun sau care sunt pe gustul vostru.
Va multumesc!

1. Muschi de porc umplut cu sparanghel, morcov si ardrei gras rosu si cornete de cartofi





2. Muschi de porc umplut cu hribi



3. Muschi de porc cu glazura de must


4. Medalioane gratinate




5. Cotlet de porc cu ceapa rosie


6. Cotlet de porc cu clatite de cartofi





7. Spata de porc cu bacon impletit


8. Rulada de porc cu alune si fistic


9. Rulada de porc cu ciuperci si carnati



10. Ceafa de porc marinata la cuptor




Astept comentariile voastre cu Top5 dintre retetele prezentate mai sus. Va multumesc!

Sarbatori imbelsugate va doresc ;-)

Update: Castigatoarea foaiei de silicon pentru copt macarons este Mariana Neagu(facebook).



A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.